Chleb pszenny drożdżowy - bez wyrabiania

Chleb pszenny drożdżowy - bez wyrabiania

Chleb pszenny drożdżowy - bez wyrabiania

        SKŁADNIKI : 260 g mąki pszennej (typ 650) 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej (typ 1850) 325 ml   ciepłej wody 100 g ziaren (u mnie 70 g słonecznika, 20g pestek z dyni, 10g siemienia lnianego) saszetka drożdży instant (suchych)  płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka cukru trzcinowego lub miodu   PRZYGOTOWANIE : Mąkę pszenną i pszenną pełnoziarnistą, sól, cukier drożdże i ziarenka wymieszać w naczyniu, a następnie dolać ciepłą wodę i ponownie dokładnie wymiesz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.