5 – 6 filetów śledzi solonych, ostra papryka (u mnie 10 papryczek czerwonych rawit), 2 – 3 garście suszonych pomidorów ( u mnie suszone pomidorki koktajlowe), 3 – 4 łyżki kaparów, olej rzepakowy (najlepiej z nierafinowany), Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie. Pokroić na kawałki. W słoiku układać warstwami śledzie przesypując suszonymi pomidorami, kaparami i ostrymi papryczkami (papryczki rozcinam wzdłuż). Wierzchnia warstwa powinna być z pomidorków z kaparami. Całość zalać olejem rzepakowym. Słoik zakręcić. O... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...