Składnik i : śledzie gotowane ziemniaki jajko cebulka marchew starty żółty ser majonez +śmietana, szczypta cukru Przygotowanie: Śledzie lekko wymoczyć by nie były za słone, pokroić w wąskie paski Ugotowane ziemniaki pokroić w cienkie wąskie plasterki Jajko pokroić w kosteczkę, tak samo cebulę, ser zetrzeć W miseczce układamy warstwami ziemniaki, śledzie, cebulę i to polewamy majonezem wymieszanym ze śmietaną i odrobiną cukru Na to posypujemy pokrojonym jajkiem, ugotowaną, pokrojoną marchewką ukła... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula