boryka się z pytaniem "Co zrobić z mięsa rosołowego?" Pomysłów na przetworzenie mięsa z rosołu jest mnóstwo, można zrobić z niego potrawkę , paszteciki , zupę mulligatawny , zapiekankę (pie), a nawet sałatkę ! Dziś natomiast mam dla Was przepis na ragu z mięsa rosołowego , czyli mięso duszone w sosie pomidorowym. Tak przygotowane mięso rosołowe jest niezwykle smaczne i aromatyczne, a takie danie stanowi(...)sprawdzi się do zapakowania do pudelka i zabrania do pracy. Ragu z mięsa rosołowego Składniki: 2 nieduże cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1 pietruszka 1 łodyga selera naciowego gałązka rozmarynu liść laurowy 100ml czerwonego wina 2 puszki krojonych pomidorów (2x400g) mięso rosołowe (~500g) 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka suszonego oregano
Codzienne GotowanieNiezwykle smaczna, domowa fasolka w wykonaniu Madziu. Danie to możecie przygotować na dwa sposoby. Sposób szybki polega na użyciu gotowej fasoli z puszki, jednak znacznie smaczniejsze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!średnim ogniu, podsmażyć je delikatnie na maśle. Dodać do mięsa w raz z solą, pieprzem i skórką cytrynową. Wszystko razem dobrze wymieszać. Pora dokładnie wypłukać. Marchew, pietruszkę i seler obrać, opłukać. Wszystkie warzywa przełożyć do garnka, zalać wodą (około 2 litry), dodać liście laurowe i ziele angielskie, posolić do smaku. Na wolnym ogniu ugotować wywar do miękkości warzyw. Po ugotowaniu(...)mięsa formować niewielkie pulpety i wkładać i ugotować w wywarze warzywnym. Na końcu dodać pokrojone warzywa w dowolnej ilości. Gdyby warzyw było za dużo, można je wykorzystać do przygotowania sałatki jarzynowej, na przykład z dodatkiem szynki. Taki rosół powinien wyjść klarowny, mój niestety taki nie jest. Chciałam go podgrzać przed zrobieniem zdjęć dla Was, zadzwonił telefon...a rosołek prawie wyszedł
Codzienna kuchnia niecodziennajest. Ale jajko jest konieczne, w końcu chcemy jeść nie tylko smacznie, ale i zdrowo. Potrzebujemy: Na bulion: 3 l wody 300 g żeberek włoszczyzna (pietruszka, kawałek selera, kawałek pora, marchewka) 2 ziela angielskie 2 listki laurowe Pozostałe składniki: 2 słoiki szczawiu z TEGO przepisu 100 g kaszy jęczmiennej 3 łyżki jogurtu naturalnego mały pęczek natki pietruszki sól, pieprz Najpierw(...)będzie gotowy wyjmujemy mięso, obkrawamy z kości i odkładamy na bok. Wyjmujemy włoszczyznę. Marchewkę możemy pokroić w kostkę i wrzucić ponownie. Resztę warzyw możemy wykorzystać na przykład od sałatki jarzynowej, aby nie marnować jedzenia. Dodajemy do bulionu kaszę jęczmienną, przepłukaną wcześniej zimną wodą, solimy i pieprzymy. Gotujemy przez 10 minut. Dodajemy po tym czasie szczaw i posiekaną natkę pietruszki. Gotujemy
Marder&Marder Manufacturedrobno","S\u00f3l i pieprz","Oliwa z oliwek","1\/2 \u015bredniej cytryny","1 podw\u00f3jna pier\u015b z kurczaka","1 du\u017ca marchewka pokrojona w kostk\u0119","1 \u015bredni seler pokrojony w kostk\u0119","2 ga\u0142\u0105zki tymianku (lub 2 \u0142y\u017ceczki suszonego)","2 z\u0105bki czosnku przeci\u015bni\u0119te przez pras\u0119 lub posiekane drobno","1 \u0142y\u017ceczka(...)u0142at)","1 gar\u015b\u0107 orzech\u00f3w (pistacje, w\u0142oskie, laskowe, mix) i ewentualnie s\u0142onecznik"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep","name":"W\u0142\u00f3\u017c kurczaka, marchewk\u0119, seler, tymianek, czosnek i s\u00f3l do \u015bredniego rondla. Zalej 1 wody i umie\u015b\u0107 na \u015brednim ogniu. Doprowad\u017a do delikatnego gotowania na wolnym ogniu i pozw\u00f3l mu gotowa\u0107
ProstePesto.plSmaczna, łatwa i zdrowa surówka z brokułem i kalafiorem. Taki dodatek do posiłku, wzbogaci go o wiele cennych witamin i minerałów. Jedzmy te warzywa, szczególnie teraz
Pani M - kuchnia smakowitastąd na światęcznej kolacji pojawiają się przysmaki z kuchni południowoamerykańskiej – wyraźnie widać tu krewetki w sosie, empanady, coś na kształt paelli i sałatkę makaronową. Stąd decyzja aby zrobić chrupiące pierożki z tuńczykiem oraz wspomnianą sałatkę (która jest bardzo podobna do tej, którą jada się w Polsce) z dodatkiem chili. Proste i świetne dania, które pozwolą Wam nieco urozmaicić standradowe(...)idealnie wprowadzi Was w świąteczny klimat! UCZTA ŚWIATĘCZNA MILESA MORALESA Spider-Man Miles Morales pieczone pierożki z tuńczykiem i sałatka makaronowa CZAS PRZYGOTOWANIA: 1,5h CENA: średnia LICZBA PORCJI: 4 porcje POZIOM: proste POTRZEBUJESZ patelnia piekarnik nóż miska łopatka drewniana SAŁATKA MAKARONOWA PRZYGOTOWANIE ugotuj makaron w osolonej wodzie na półtwardo, odcedź i przelej zimną wodą, odstaw do całkowitego wystygnięcia ugotuj
Nerds KitchenGolonka pieczona w piwie z miodem wspaniale smakuje z chrzanem i musztardą Składniki potrzebne do przygotowania golonek 3-4 golonki wieprzowe Bulion do gotowania golonek 3
Korniszonkisię mega pyszne i chyba zagości u nas na wigilijnym stole. Bulion grzybowy 2 litry wody 250 gramów grzybów leśnych 2 duże marchewki 1 spora pietruszka korzeń pól średniego selera 2 średnie cebule kawałek pora 2 łyżki masła 4/5 szt kulek ziela angielskiego 3 liście laurowe sól pieprz wegeta do smaku przepis na domowej roboty wegetę znajdziecie ➨ tutaj Warzywa(...)suchej patelni wszystko zalać zimną wodą dodać przyprawy i gotować na niedużym ogniu aż warzywa będą miękkie. Następnie wywar przecedzić przez gęste sito. (warzywa możemy wykorzystać np. do sałatki jarzynowej) Grzyby pokrojone na mniejsze części przesmażamy na maśle następnie dodajemy do bulionu warzywnego.Ponownie gotujemy ok. 30 minut na wolnym ogniu. Grzyby wyciągamy łyżką cedzakową lub można ponownie przelać przez
Andzia Pichcimnie kwintesencja jesieni. Aromatyczna, smaczna, rozgrzewająca, sycąca – nic więcej do szczęścia nie trzeba. Pęczak to gruba kasza jęczmienna, moim zdaniem z ogromnym potencjałem. Można go przyrządzać do sałatek, pęczotta, lubię wzbogacać nim zupy by były gęściejsze i bardziej treściwe. Ugotujcie od razu większy garnek zupy i zawekucjcie, będzie czekała sobie w lodówce na szybki i pyszny obiad. Lubicie zbierać grzyby(...)danie z grzybów? PRZEPIS NA ZUPĘ GRZYBOWĄ Z PĘCZAKIEM Składniki na zupę grzybową z pęczakiem: 800g ziemniaków 2 łyżki kaszy pęczak 1 cebula kawałek pora 3 marchewki pietruszka łodyga selera naciowego 0,5-1kg świeżych grzybów leśnych (np. kurki, podgrzybki, borowiki) 2-3 łyżki masła liść laurowy 10 szt ziela angielskiego sól pieprz natka pietruszki 1/2 łyżeczki majeranku
Dorota SmakujeSKLADNIKI: ok. 120 g polowek orzechow wloskich 1 lyzka dobrego majonezu 1 lyzka gestej nie kwasnej smietany lub jogurt grecki 1 lyzka miodu plynnego sok
Sztuka gotowania w/g SamirySałata rzymska jest bardzo wdzięcznym warzywem, znacznie lepiej się przechowuje w lodówce niż sałata masłowa. Jest mała i dzięki temu gdy nie potrzebujemy większej ilości wystarczy
Smaki Ewypuszki piwo. Warzywa korzeniowe pasują do tego kurczaka znakomicie – za jednym zamachem macie gotowe i mięso, i coś do niego, nie trzeba osobno gotować ziemniaków i przygotowywać sałatki. Ziemniaki wybieramy małe, myjemy je, kroimy na pół. Wkładamy do miski, wlewamy 3-4 łyżki oleju, wsypujemy mielony kminek, sól, rozmaryn. Zamykamy pojemnik i przez potrząsanie rozprowadzamy olej z przyprawami(...)kurczaka. Buraki obieramy, kroimy na ćwiartki lub ósemki. Podobna procedura jak przy ziemniakach – pojemnik, olej, tym razem tymianek i odrobina soli, potrząsanie. Dodajemy je do ziemniaków. Obieramy marchew, selera, pietruszkę. Kroimy w mniejsze kawałki, powtarzamy procedurę pojemnik, olej przyprawy. Tym razem z majerankiem, oregano i mieloną papryką. Mieszamy warzywa razem i lądują na blasze. Cebule i czosnek obieramy. Cebule
Karo in the Kitchengwiazdkę czy wspólne śpiewanie kolęd. Pełnia świątecznego charakteru uwarunkowana jest tradycyjnymi daniami wykonanymi na podstawie przekazywanych z pokoleń przepisów. Wśród świątecznej uczty nie może zabraknąć ryby po grecku oraz sałatki jarzynowej. Te niezwykle proste w przyrządzeniu dania są nieodłącznym elementem kolacji wigilijnej! Zapraszamy do zapoznania się z dalszą częścią artykułu, a poznacie Państwo proste i szybkie w przygotowaniu przepisy(...)filetów białej ryby świeżych lub mrożonych (najlepiej sprawdzi się dorsz, ale można również wykorzystać filety z: morszczuka, mintaja, miruny), 500 g marchewki, 150 g pietruszki, 100 g selera, 1 cebula (duża), por (biała część), 750 mililitrów wrzącej wody, koncentrat pomidorowy (100 g), olej roślinny do smażenia, natka pietruszki do dekoracji, przyprawy: sól
Przepiski.pl