Harira marokańska zupa – przepis

Harira marokańska zupa – przepis

Harira marokańska zupa – przepis

Harira marokańska zupa – przepis Harira to tradycyjna zupa Marokańska na bazie wołowiny, soczewicy i ciecierzycy bardzo aromatyczna i sycąca a za sprawą użytych przypraw również rozgrzewająca, po prostu smaczna. Harira marokańska zupa – przepis Składniki: 1 cebula 3 ząbki czosnku 400g wołowiny 3 łodygi selera naciowego 2 marchewki 2L bulionu drobiowo warzywnego 125g czerwonej soczewicy 125g nasion ciecierzycy 500g przecieru pomidorowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego Wiązka świeżej kolendry Sok z ½ cytry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Księga-Smaku

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

baqster

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, mielone, seler naciowy, sałatki, sałatka, sałatka warstwowa, salatka ziemniaczana, sałatka gyros, gyros, awokado, warstwowa, boczek, zupa z selera, wołowina, sałatka meksykańska, zupa meksykańska, zupa pomidorowa, sałatka z selerem, sałatka z ciecierzycy, sałatka warzywna

Inne przepisy z Księga-Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.