Śledzie curry

Śledzie curry

 Śledzie z dodatkiem małych korniszonów, perłowej cebulki i curry. Składniki: 1 kg śledzia matjas 40 g przyprawy curry, 700 g śmietany 2 łyżeczki majonezu, 150g korniszonów ogórków, 80g cebulki perłowej. Przygotowanie: Śledzia moczymy w wodzie, aby pozbyć się nadmiaru soli - godzinę, zmieniamy wodę i nalewamy nowej - po 30 minutach odsączamy. Kroimy na około 2 cm kawałki, dodajemy przekrojone na pół ogórki, cebulę, śmietanę, majonez orz curry. Wszystko razem dobrze mieszamy. Odstawiamy na noc do lodów...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

21 najlepszych przepisów na śledzie na Święta, Sylwestra i Karnawał

Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.