Śledzie z dodatkiem małych korniszonów, perłowej cebulki i curry. Składniki: 1 kg śledzia matjas 40 g przyprawy curry, 700 g śmietany 2 łyżeczki majonezu, 150g korniszonów ogórków, 80g cebulki perłowej. Przygotowanie: Śledzia moczymy w wodzie, aby pozbyć się nadmiaru soli - godzinę, zmieniamy wodę i nalewamy nowej - po 30 minutach odsączamy. Kroimy na około 2 cm kawałki, dodajemy przekrojone na pół ogórki, cebulę, śmietanę, majonez orz curry. Wszystko razem dobrze mieszamy. Odstawiamy na noc do lodów...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...