Śledzie na świąteczny stół - ale nie tylko. Tym razem w słodkim wydaniu z żuwarawiną. Składniki: 250 g filetów śledzia a'la matias, średniej wielkości pomidor, bardzo mała cebula, 8-10 łyżek suszonej żurawiny, łyżka oleju, łyżka przecieru pomidorowego, łyżka wody, szczypta soli i pieprzu, 1/2 łyżeczki cukru Przygotowanie: Pomidora obieramy ze skóy, kroimy w małą kostkę. Cebulę również kroimy w bardzo małą kostkę. Wrzucamy do garnka, dodajemy łyżkę wody, dusimy przez około 5 minut. Dodajemy żurawinę, olej, sól,... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...