Jeśli lubicie nowe smaki, to mam propozycję dla Was :) Składniki : 4-5 filetów śledziowych 2 cebule 100 g śliwek kalifornijskich 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka miodu 2-3 łyżki oleju do smażenia cebuli 3 goździki pół łyżeczki gorczycy, czarny pieprz olej do zalania śledzi Przygotowanie: Śledzie pokroić na 3-4 cm kawałki. Śliwki pokroić w kostkę Jeśli śliwki są mocno wysuszone, przed pokrojeniem można zalać je gorącą wodą i pozostawić na ok 30 min, nastę... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula