śledź - 8416 przepisów (strona:162/562)

Sałatka ze śledziem i czerwoną fasolą 817

wyrobiła, Poszperałam w internecie, przeszukałam zapasy i z tego co było powstała moja sałatka. Jak się przegryzła po 2 h to wyszła bomba smakowa. Gorąco polecam. Składniki 2 opakowania śledzi a'la matias w oleju (400 g) 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 3-4 ogórki kiszone 1 jabłko duże  1 cebula średnia 3 jajka ugotowane na twardo(...)majonez pieprz Śledzie kroimy w drobną kostkę, fasolę i kukurydzę odsączamy na sitku. Ogórki kiszone kroimy w kosteczkę. Jajka przeciskamy przez krajaczkę/szatkownicę do jajek. Obrane jabłka też przez nią przeciskamy lub kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki przerzucamy do miski dodajemy majonez i mieszamy. Doprawiamy pieprzem (śledzie są dość słone więc już soli nie dodałam). Wstawiamy do lodówki

Piekielna Kuchnia Pati
Przystawka ze śledzia 165

Śledzie podane w takiej właśnie postaci już od wielu lat goszczą u nas w rodzinie na stole. Robi je moja mama, robię i ja. Zaletą tej przystawki jest to, że bardzo szybko się ją robi, rewelacyjnie smakuje, a przy tym jeszcze ładnie prezentuje się na stole. Tak podane śledzie polecam na różnego rodzaju uroczystości rodzinne. Składniki:  4 jajka(...)śledzie marynowane 1 duża cebula 2 duże ogórki konserwowe 8 łyżek majonezu Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół. Układamy na półmisku żółtkiem do dołu. Płaty śledziowe przekrawamy wzdłuż na dwie części. Owijamy wokół jajek.Na każde jajko kładziemy po łyżce majonezu. Wierzch posypujemy pokrojonymi w kostkę ogórkami i cebulą. źródło: przepis rodzinny Ilość porcji

Pobite gary Barbary
Śledzie w sosie musztardowym 152

szklanki białego octu winnego 2 łyżki cukru sól i biały pieprz do smaku Sos musztardowy: 3 łyżki musztardy 1 szklanka kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki curry sól, pieprz Przygotowanie : Śledzie opłucz i pokrój na dwu centymetrowe kawałki. Przygotuj marynatę: wszystkie składniki wymieszaj w rondelku i zagotuj na wolnym ogniu, ostudź Zimną marynatą zalej pokrojone śledzie i odstaw pod przykryciem(...)godz. do lodówki Przygotuj sos, mieszając podane składniki.  Osącz zamarynowane śledzie, zalej z sosem musztardowym. Odstaw na całą dobę do lodówki. przepis stąd

Proste Potrawy
Śledzie z burakiem i jabłkiem 143

podane śledzie w postaci lekkiej i aromatycznej sałatki zachwycą każdego. Śledzie są tu chrupiące i delikatne zarazem a dodatek buraków wzmacnia smak sałatki. Polecam gorąco na świąteczny stół, zasmakuje nie tylko Wam ale i gościom. Śledzie z burakiem i jabłkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Hekele (Śląska sałatka śledziowa- czasami w postaci pasty ;) ) 243

cebule (sam 18 sie musicie spytać swoji wōntroby, wiela ji dać ) pieprz łeżeczka mostrichu przed podaniym mogecie jeszcze dać łeżka mojōnezu Nojważniyjsze je to, żeby porzōndnie wymoczyć te śledzie (na Śląsku niyrozki sie na nie gołdo heringi abo i harynki) i połra razy zmiynić im woda. Joł żech ostatnio mioł tak trocha mani 19 czasu i żech sie pomyśloł(...)chwila pomocza, to im styknie. I żech sie przejechoł, bo te hekele wyszło tak słone i tak mie potyn suszōło, że żech myśloł, że ogupieja. Na moczynie słonych śledzi potrza połra godzin! Potyn idzie już szybko. Trza drobno pokrajać cebula, łogórki, jajca i śledzie, dać łeżeczka mostrichu, trocha pieprzu i fertich. Kebyjście chcieli, to przed podaniym mogecie jeszcze dać łeżka

Chop w kuchni
Śledzie po cygańsku 229

Przepisów na śledzie po cygańsku jest w necie mnóstwo. Ten który podaję jest najbardziej klasyczny. Polecam gorąco bo śledzie tak podane są przepyszne i nie można przejść koło nich obojętnie, popróbujcie koniecznie. Śledzie po cygańsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Śledzie w oleju z kolorowym pieprzem i cytryną 175

Kilka dni temu przedstawiałam przepis na śledzie śródziemnomorskie a dziś już następny śledzik wędruje na talerzu. Dziś śledzie z kolorowym pieprzem bardzo aromatyczne i przepyszne, polecam do wypróbowania. Śledzie w oleju z kolorowym pieprzem i cytryną. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Śledzie w porach po łódzku 178

Przepis znalazłam u Ani [ klik ] i tak jak Ona, tak i ja rodowita łodzianka z przepisem wcześniej się nie spotkałam. Śledzie tak przygotowane są bardziej aromatyczne od tych z cebulką i tak samo pyszne. Przepis pochodzi z książki Małgorzaty Caprari "Śledzie. 200 najlepszych przepisów kuchni polskiej i światowej". Popróbujcie bo są pyszne. Śledzie w porach po łódzku. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Marynowane śledzie z papryką 121

Składniki: 1 kg śledzi marynowanych słoik papryki marynowanej 2 duże cebule 10 dag rodzynek 5 łyżek ketchupu 5 łyżek oleju sól, pieprz, cukier Sposób przygotowania: Śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Rodzynki sparzamy. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na patelni. Paprykę kroimy w kostkę. Ketchup łączymy z olejem. Dokładamy posiekane warzywa i rodzynki. Doprawiamy do smaku sola, pieprzem i cukrem(...)Układamy warstwami śledzie, warzywa do wykorzystania składników. Ostatnią warstwą powinny być warzywa. Chłodzimy w lodówce, żeby smaki się przegryzły. źródło: przepis własny Ilość porcji: 8 Czas wykonania: 0,30h Koszt wykonania

Pobite gary Barbary
Musztardowe śledzie z goździkami 161

Składniki: 1 kg śledzi solonych 5 ogórków konserwowych 5 kawałków marynowanej papryki 1 duża cebula sos: 2 musztardy delikatesowe 3 łyżki miodu 2-3 łyżki oleju 8 goździków sól, pieprz Sposób przygotowania: Śledzie dokładnie moczymy odlewając co jakiś czas wodę. Kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki i paprykę kroimy w cienkie słupki, cebulę w piórka. Musztardę mieszamy z olejem i miodem(...)Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy goździki. Śledzie zalewamy sosem. Schładzamy w lodówce, żeby smaki się przegryzły. źródło: przepis z internetu Ilość porcji: 6 Czas wykonania: 30 minut Koszt wykonania

Pobite gary Barbary
ekspresowa sałatka śledziowa z papryką i jajkiem 233

składniki: 200 g śledzi w oleju 100 g czerwonej papryki 40 g czerwonej cebuli 2 jaja natka pietruszki pieprz majonez wykonanie: Śledzie odsączamy z oleju, kroimy w paseczki. Jajka gotujemy na twardo. Cebulę, paprykę i jajka kroimy w kostkę. Natkę pietruszki siekamy na drobno. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy majonez, przyprawiamy pieprzem

Domowy Smak Jedzenia
Śledzie z papryką, cebulą i jabłkiem w sosie majonezowym 148

podane śledzie królowały tym razem na naszym wigilijnym stole. To była nowość ale jakże pyszna. Dziś z czystym sumieniem mogę rzec że warte są skosztowania i wszyscy miłośnicy śledzi muszą ich pokosztować. Śledzie z papryką, cebulą i jabłkiem w sosie majonezowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
wyborne śledzie po sułtańsku 226

śledzie po sułtańsku Przyrządzone w ten sposób śledzie, należą do moich ulubionych dań. Nie może ich więc zabraknąć na wigilijnym stole. składniki  4-5 filetów śledziowych z solnej zalewy 1 cebula 2 łyżki miodu 2 łyżki koncentratu pomidorowego sok z połowy cytryny 1/2 szklanki oleju 60 g rodzynek sposób przygotowania  Do niewielkiego garnka wsypujemy rodzynki, dokładamy pokrojoną(...)ogniu gotujemy przez pięć minut. Następnie  zdejmujemy garnek z ognia i studzimy zawartość. Do  marynaty dodajemy filety śledziowe,  wcześniej  opłukane  solnej zalewy. Jeżeli używamy śledzi mocno solonych, to przed dodaniem do marynaty, wpierw je dokładnie płuczemy, pod bieżącą wodą, a następnie moczymy jeszcze przez kilka godzin w zimnej wodzie. Opłukane śledziowe filety, kroimy w trzy

Miód i pieprz
Śledzie w marynacie pomidorowej z żurawiną 153

Składniki: 500 g śledzi ze słonej zalewy 4 cebule 100 g żurawiny suszonej 2/3 szklanki oleju rzepakowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka cukru pieprz sok z cytryny Przygotowanie: Śledzie płuczemy pod wodą, moczymy przez godzinę, ponownie płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na 2 cm kawałki. Cebulę kroimy w krążki i szklimy na oleju, dodajemy cukier, koncentrat pomidorowy(...)cytryny i żurawinę. Mieszamy, chwilę dusimy, studzimy. Śledzie i marynatę układamy warstwami w słoiku, zamykamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej kilka godzin

Smakowity Blog Kulinarny
Bałkański przysmak śledziowy 173

Bałkański przysmak śledziowy Bałkański przysmak śledziowy , to naprawdę zarąbiście smaczne śledzie , chyba nie ma lepszych . W sklepach są zazwyczaj po kaszubsku i ok nie są złe też je bardzo lubię , ale te mają w sobie coś niesamowitego , taki pełniejszy i bogatszy smak . Zasługą tego smaku jest prażona , a nie smażona cebulka , taka z głębokiego oleju – wiem , dietetyczne(...)mieloną słodką i ostrą , mieszamy , następnie dokładamy koncentrat i mieszamy ,aż cebulka zmięknie i połączy się z nim . Odstawiamy do całkowitego wystudzenia . Zimny olej z cebulką , łączymy z pokrojonymi śledziami i układamy w słoikach , tak aby śledzie nie wystawały ponad zalewę . Zakręcamy porządnie i odstawiamy do lodówki na 3 dni. Po tym czasie możemy się zachwycać niebiańskimi śledzikami W razie

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania