Cukinia po kaszubsku robię ją na wzór śledzi po kaszubsku – identyczna zalewa tylko śledzie zastąpione są plastrami cukinii. Taka wegetariańska wersja klasycznego, świątecznego dania. Smak jest super! Spróbujcie też z bakłażanem . Cukinię możemy grillować, usmażyć na patelni lub podpiec w piekarniku a potem mieszamy je z zalewą pomidorowo – cebulową. Cukinię charakteryzuje to, że pięknie wchłaniają sos nabierając jego smaku i aromatu. Danie do złudzenia przypomina w smaku śledzie po kaszubsku, ale jest jego wega... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...