śledzie po kaszubsku - 243 przepisów

Śledzie po kaszubsku 351

śledzi? Nie wyobrażam sobie takiej. Muszą być ich co najmniej dwa rodzaje, albo nawet trzy. Niewielkie porcje, ale różnorodność smakowa powinna być zachowana. Dziś proponuję śledzie w "pomidorach", szerzej chyba znane są jako po kaszubsku.  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki: 0,5 kg śledzi 3-4 cebule 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego olej rzepakowy Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę, poddusić na oleju, dodać koncentrat pomidorowy. Śledzie pokroić na porcje. Ułożyć na półmisku, na wierzch

Pasja Smaku
Śledzie po kaszubsku 311

Śledzie ze smażoną cebulką w czerwonym słodko-kwaśnym sosie pomidorowym. Najlepiej smakują na drugi dzień, gdy są już dobrze zamarynowane. Należą do przekąsek, które świetnie sprawdzą

wyzwania kuchenne
ŚLEDŹ PO KASZUBSKU 2907

Śledź w zalewie pomidorowej o lekko słodko-pikantnym smaku to bardzo smaczna przekąska i w dodatku szybka do zrobienia.  Fajny pomysł na imprezę rodzinną, na

Walijskie Pichcenie
ŚLEDZIE PO KASZUBSKU Z OGÓRKAMI 124

Przepis na te śledzie stary jak świat i znany chyba w całej Polsce.U mnie już od lat gości na stole nie tylko w czasie Świąt.Śledzie

Ostra na Słodko
Śledzie po Kaszubsku z Przepisu Babci 68

popularne nie tylko w regionie, ale także w całej Polsce. Prościej mówiąc, śledzie po kaszubsku to śledzie w pomidorach z nutką słodkiego akcentu. Dodatki i przyprawy sprawiają, że śledzie smakują nieco inaczej, niż tradycyjne filety śledziowe z olejem i cebulką. Śledzie po kaszubsku jak większość przepisów świątecznych, to nasza rodzinna tradycja. Przepis na ich przygotowanie wywodzi się z domu rodzinnego(...)olej, ocet, cukier, sól, pieprz, wymieszać tworząc sos. Śledzie wypłukać w bardzo zimnej wodzie, a następnie pokroić w dość duże kawałki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do miski wsypać pokrojoną w krążki cebulę, odsączoną kukurydzę i fasolę, a także pokrojoną w kostkę paprykę oraz śledzie. Śledzie mieszamy razem z marynatą. Gotowe śledzie po kaszubsku szczelnie zamykamy. Umieszczamy w lodówce. Śledzie będą gotowe

Przepiski.pl
Śledzie po kaszubsku 🐟🐟 623

Wreszcie zabieram się za przepis z regionu, w którym mieszkam. Tym razem przygotowuję śledzie po kaszubsku. To propozycja nie tylko na Boże Narodzenie. To też idealny przepis na sylwestra. Kaszuby to jeden z najpiękniejszych regionów w Polsce. Kaszuby posiadają bogate dziedzictwo, a jednym z elementów jest kuchnia kaszubska, która wykorzystuje bogactwo lasów, jezior , sadów, łąk, pól i mórz. Potrawy(...)sosie powinny się przegryźć minimum dwa dni, a najmniej jeden dzień. Dlatego warto je zrobić szybciej. To wszystko, życzę wam smacznego. Koszt: 24 zł Przygotowanie: 30 minut Śledzie po kaszubsku Śledzie po kaszubsku Śledzie po kaszubsku Artykuł Śledzie po kaszubsku 🐟🐟 pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl

Kuchennyviral.pl
Przepis na śledzie po kaszubsku 140

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na śledzie po kaszubsku Śledzie po kaszubsku to pyszna przekąska, która nadaje się na każdą imprezę lub spotkani rodzinne, a której głównym składnikiem są łatwo dostępne przez cały rok śledzie. Śledzie po kaszubsku to też jedna z najbardziej popularnych potraw wigilijnych , dlatego warto mieć sprawdzony przepis na tą pyszną potrawę. Przepis na śledzie po kaszubsku. Składniki(...)szklanki oleju do smażenia około 60ml 1,5 łyżki cukru 3 łyżki octu 1 łyżeczka gorczycy 100ml przecieru pomidorowego 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Przepis na śledzie po kaszubsku. Przygotowanie: Śledzie płuczemy, zalewamy wodą i moczymy przez co najmniej dwie godziny, w tym czasie co najmniej 2 razy wymieniamy wodę, jeżeli śledzie są bardzo słone to moczymy trochę

Księga-Smaku
Śledź ala po kaszubsku z grzybami leśnymi 215

Kto mnie zna, ten wie, że ze słodyczy najbardziej lubię....śledzie! tak, tak, To wina mojej mamy, która będąc ze mną w ciąży żywiła się tylko

Bon Appetit Małgorzaty
Śledzie po kaszubsku 465

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie po kaszubsku to danie, które idealnie sprawdza się jako potrawa na Boże Narodzenie i Wielkanoc, jako przekąska na Sylwestra, czy też inną imprezę… a miłośnicy ryb, tacy jak ja, jędzą śledzie po kaszubsku caaały rok, bo są naprawdę pyszne ;-)   Śledzie po kaszubsku – Składniki: 400g filetów śledziowych solonych w oleju (śledzie Matjas SEKO) 150ml(...)średnie cebule (230g) 4 łyżki octu z białego wina 2 łyżki cukru 3 ziarenka ziela angielskiego 3 liście laurowe pół łyżeczki ziarenek gorczycy 200g koncentratu pomidorowego   Śledzie po kaszubsku – Wykonanie: Filety przepłukać, następnie włożyć do pojemnika, zalać wodą i odstawić na 2h. Po tym czasie ponownie je przepłukać, wymienić wodę i pozostawić na kolejne 2h. Wymoczone filety osuszyć

Kulinarne Przeboje
Śledzie po kaszubsku 151

Zapraszam na śledzie po kaszubskuśledzie z dodatkiem cebuli, rodzynek i passaty, wszystko doprawione i pachnące delikatnie liściem laurowym, goździkami i zielem angielskim. Są słodko-kwaśne, delikatną słodycz cukru trzcinowego przełamuje ocet winny – są przepyszne! Zdecydowanie śledzie po kaszubsku obok śledzi pod pierzynką i śledzi ze śmietaną i jabłkiem są jednymi z moich faworytów, nie tylko od święta(...)Smacznego! Śledzie po kaszubsku: z cebulką, passatą i rodzynkami SKŁADNIKI: 500 g filetów śledziowych ala matjas 5 małych cebulek spora garść rodzynek 1,5 łyżki cukru trzcinowego 1/2 szklanki passaty 4 łyżki oleju 3 łyżki octu winnego 6 goździków 5 liści laurowych 5 kulek ziela angielskiego czarny pieprz – do smaku PRZYGOTOWANIE: Cebulkę obieram i siekam na półtalarki. Filety

Zasmakuj Kuchni
12 potraw na Wigilię 64

uszkami, pasztecikiem lub solo. Zamiennie przygotowuje się zupę grzybową, zupę rybną a nawet zupę ze śledzia. Karp smażony Kapusta z grzybami Pierogi z kapustą i grzybami Ryba po grecku Karp w galarecie Śledzie w oleju z cebulką Śledzie po kaszubsku lub inny rodzaj śledzi Kompot z suszu (jeśli nie lubicie zastąpcie go pysznym kompotem z suszonych jabłek) Sałatka jarzynowa Piernik(...)grzybami Pieczone pierogi z kapustą i grzybami 5. RYBA PO GRECKU Ryba po grecku 6. KARP W GALARECIE Karp w galarecie 7. ŚLEDZIE W OLEJU Z CEBULKĄ Śledzie w oleju z cebulką 8. ŚLEDZIE PO KASZUBSKU LUB INNY RODZAJ ŚLEDZI Śledzie po kaszubsku Śledzie w śmietanie z jabłkiem Warstwowa sałatka śledziowa Śledź w czosnku i majeranku Moje ulubione! Śledź marynowany

nietylkopasta.pl
Śledzie po kaszubsku 63

Śledzie po kaszubsku to jedne z moich ulubionych śledzi marynowanych. Są jednocześnie słodkie, słone, kwaśne i ostre, co sprawia, że nie można się im oprzeć. Zazwyczaj kupowałam je w formie zwiniętych śledzi z nadzieniem cebulowym, ale takie pokrojone na kawałki są szybsze do wykonania i łatwiejsze do zjedzenia. Śledzie po kaszubsku można przygotować nie tylko na święta Bożego Narodzenia(...)chwilkę smażyć. Wmieszać koncentrat pomidorowy oraz ocet, całość smażyć jeszcze kilka minut. Odstawić do wystygnięcia. Śledzie pokroić na około 2-3 centymetrowe kawałki, wymieszać je z przestudzoną cebulą, przełożyć do słoika i szczelnie zamknąć, wstawić do lodówki na co najmniej dobę. Śledzie po kaszubsku podawać schłodzone, najlepiej smakują na drugi lub trzeci dzień po przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Śledzie

niecodziennikpary
Śledź po kaszubsku 84

śliwek i rodzynek, ale jeśli je lubicie, możecie oczywiście je dodać. Śledzie najlepiej smakują po dwóch dniach macerowania się w lodówce pod pomidorową pierzynką. Sos do śledzi z dzisiejszego przepisu można wykorzystać jako dodatek do smażonej ryby , należy tylko zmniejszyć ilość oleju do minimum. Smacznego! Print Śledź po kaszubsku .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczny(...)całkowicie wystudzić.  Filety śledziowe dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki. Śledzie układać warstwami w słoiku lub zamykanym naczyniu przekładając przygotowanym sosem, zamknąć naczynie ze śledziamiŚledzie przechowywać w lodówce przez 2-3 dni przed podaniem, powinny przejść smakami. Smacznego !   Artykuł Śledź po kaszubsku pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Śledzie po kaszubsku 3786

Śledzie po kaszubsku – czyli aromatyczne śledzie w pomidorowym sosie z dodatkiem suszonych owoców. Przepisów i receptur na nie jest tyle, co gospodyń i gospodarzy przyrządzających wigilię, bo w każdym domu robi się je inaczej. Jednak śledzie przyrządzone po kaszubsku mają coś w sobie, że smakują nawet osobom, które za tradycyjnym śledzikiem nie przepadają (czyli na przykład mnie). Moim zdaniem(...)najlepsze śledzie. Mogą stać w lodówce kilka dni – przegryzione smakują nawet lepiej. Idealne zarówno na Święta, jak również jako codzienna przekąska do chleba. Śledzie po kaszubsku: 5 filetów śledzi solonych – matjasów (ok. 500 g) 6 suszonych śliwek 1 płaska łyżeczka mielonego ziela angielskiego 4-5 czubatych łyżek koncentratu pomidorowego 3 łyżki keczupu 1-2 łyżki białego octu winnego

Poezja smaku
Śledzie w musztardzie 76

połączyć  wszystkie  składnik   na sos  dodać śledzie wymieszać i przełożyć do zamykanego naczynia. Śledzie włożyć do  lodówki  na przynajmniej 24 godzinny, aby przeszły smakami. 💭 Porady Po przygotowaniu sosu i wcześniejszym wymoczeniu śledzi mieszamy wszystko razem i przekładamy śledzie w sosie do zamykanego naczynia. Śledzie najlepiej przygotować na dzień lub dwa przed planowanym podaniem, potrzebują(...)smaku . 🐟 Inne propozycje Jeśli nie lubicie sosu musztardowo-majonezowego możecie skorzystać z innych przepisów, polecam śledzie po kaszubsku   lub śledzi z czerwoną cebulą . Smacznego! Śledzie w sosie musztardowym Śledzie w pomidorach Śledź po kaszubsku Śledzie w zalewie octowej 📖 Przepis Print Śledzie w musztardzie .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Śledzie w musztardzie

SprawdzonaKuchnia.pl