Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku

Śledzie ze smażoną cebulką w czerwonym słodko-kwaśnym sosie pomidorowym. Najlepiej smakują na drugi dzień, gdy są już dobrze zamarynowane. Należą do przekąsek, które świetnie sprawdzą się nie tylko w okresie świątecznym... Składniki:300 g śledzi matiasów3 cebule90 g przecieru pomidorowego2 liście laurowe4 ziarna ziela angielskiegołyżeczka cukru3 łyżki octu winnego1/2 szklanki oleju rzepakowego + 2 łyżkiszczypta pieprzu i/lub chilliMatiasy namoczyć w zimnej wodzie przez co najmniej 3 godziny. Osuszyć i pokroić ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śledź, śledzie po kaszubsku, zupa pomidorowa, sosy, cebula, sos pomidorowy, świąteczne, przekąska, świąteczne przepisy, słoik, chilli, przekąski, słodkie, śledzie w sosach, śledź w occie, sledzie w oleju, sos chilli

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.