Beza chrupiąca z zewnątrz, a delikatna i piankowa wewnątrz to idealny deser na każdą okazję. Bardzo prosta do wykonania :) Składniki: 4 białka szklanka drobnego cukru łyżeczka mąki ziemniaczanej łyżeczka octu winnego 400 ml śmietany 30 % 2-3 łyżki cukru pudru świeże truskawki kilka listków świeżej mięty Piekarnik nastawić na 140 stopni C. Dużą płaską blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywno. Ciągle ubijając dodawać po łyżce cukier. Ubijać tak długo, aż piana będzie lśniąca i błyszcząca. p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...