Pavlova

Pavlova

Pavlova

Beza chrupiąca z zewnątrz, a delikatna i piankowa wewnątrz to idealny deser na każdą okazję. Bardzo prosta do wykonania :) Składniki: 4 białka szklanka drobnego cukru łyżeczka mąki ziemniaczanej łyżeczka octu winnego 400 ml śmietany 30 % 2-3 łyżki cukru pudru świeże truskawki kilka listków świeżej mięty Piekarnik nastawić na 140 stopni C. Dużą płaską blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywno. Ciągle ubijając dodawać po łyżce cukier. Ubijać tak długo, aż piana będzie lśniąca i błyszcząca. p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.