Śledź przez wielu z nas uważany jest za rybę wykorzystywaną tylko do przygotowania przystawki na przyjęcie. To bardzo błędne pojęcie, jest to ryba trochę zapomniana i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wstawić do lodówki i na następny dzień podawać z pieczywem. Polecam również inne potrawy ze śledziem w roli głównej: Grochówka wigilijna ze śledziem Śledzie w miodzie do słoi - po kaszubsku Śledź marynowany w winie Sałatka śledziowa z kurkami Sałatka śledziowa „pod pierzynką
Tradycyjna Kuchniaprzez 10 minut. Śledzie ułożyć na półmisku, zalać masą grzybową i udekorować majonezem. Polecam również inne potrawy śledziowe: Śledzie w piwno- cynamonowej marynacie Śledzie w miodzie do słoi - po kaszubsku Śledź marynowany w winie Sałatka śledziowa z kurkami Sałatka śledziowa „pod pierzynką
Tradycyjna KuchniaPomidorowo- cebulowe, lekko pikantne, z aromatycznymi przyprawami i odczuwalną paprykową nutą. Słodko-kwaśne. Obok tradycyjnych śledzi w oleju i tych w octowej zalewie, to właśnie te śledzie po kaszubsku są moimi ulubionymi. Możecie je spokojnie naszykować nawet tydzień wcześniej. Tak zrobione śledzie w lodówce można przechowywać przez 2-3 tygodnie. Przyznaję się bez bicia że jestem totalnym ‘grammar nazi(...)zalewamy całym płynem z patelni. Jeśli go mało, można dodatkowo uzupełnić słoik olejem. Chowamy do lodówki i zapominamy o tym słoiku na przynajmniej 3 dni. Ale i tak śledzie po kaszubsku najlepsze są gdy postoją przynajmniej 5 dni – wtedy kawałki ryby idealnie przechodzą aromatem cebuli, pomidorów i przypraw. ZALEWA do zakwaszenia 50ml octu spirytusowego 10% 250ml wody 1 łyżeczka ziaren
Karo in the KitchenBajecznie pyszne,proste do przygotowania ,pomidorowe śledzie z cebulą znane jako "śledzie po kaszubsku"- tradycyjne danie regionalne prosto z Kaszub.Ten przysmak w słodko-kwaśnej marynacie można przechowywać w lodówce do 3 tygodni.Jeśli nawet nie za często przygotowujesz śledzie,zrób je chociaż na święta.Trzeba jednak pamiętać,że śledź dostarcza nam sporego zastrzyku kwasów omega-3,a te zadbają(...)nasze zdrowie i urodę,dlatego warto jeść je nie tylko od święta.Spośród innych ryb poczciwy śledzik,jeśli chodzi o zawartość kwasów omega-3 jest tu prawdziwym rekordzistą.Śledzie po kaszubsku są tak rewelacyjne,że jako pierwsze znikną spośród innych potraw.Jedząc je łatwo można stracić umiar,a trzeba uważać,ponieważ poprzez dodatek duszonej cebulki nie należą do dań lekkostrawnych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zapraszam na drugą wersję śledzia po kaszubsku. Tym razem zamiast białego wina dodałam do niego świeży sok z pomarańczy. Tak naprawdę trudno mi jest powiedzieć, która wersja jest lepsza. Wypróbujcie obydwie i przekonajcie się sami. Przepis na pierwszą wersję śledzia znajdziecie tutaj . Śledź po kaszubsku II Czas przygotowania: 30 minut + marynowanie Składniki: 6 filetów śledziowych
Kulinarne przygody Gatityblogu znajdziecie już naprawdę dużo śledziowych inspiracji, brakowało mi jednak przepisów w bardziej słodkiej wersji, które często pojawiają się w Waszych domach i które mają wielu zwolenników. Tradycyjne śledzie po kaszubsku to słodko-kwaśna wersja z dodatkiem rodzynek, naprawdę prosta do przygotowania i nie wymagająca długiego leżakowania. Polecam Wam także: – śledzie w czosnku i majeranku – śledzie w śmietanie(...)strony pomysłów na świąteczne dania i DIY, pięknie wydana, z grubą okładką i pięknymi wysokiej jakości zajęciami. Naprawdę warto. Nie czekaj, ilość książek jest ograniczona. KUP KSIĄŻKĘ Artykuł Śledzie po kaszubsku słodko-kwaśne pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plSeko i...zjedliśmy…ot tak! Ale post jest… :P poszliśmy po kolejne :P OJ! Warto!... śledziożercom polecamy :P #wyhaczrybke Składniki 500 g buraków śledzie po kaszubsku od Seko szczypta majeranku szczypta pieprzu ziołowego cukier sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Buraki myjemy, osuszamy i zawijamy w folię aluminiową(...)Zapiekamy 90 min w temperaturze 180°C. Obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Doprawiamy do smaku olejem ze śledzi, cukrem, ziołami. Podajemy ze śledziem po kaszubsku. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G Kitchensię dzisiaj sprężycie to na Wigilię będziecie mieć pyszne śledzie w sosie pomidorowym! Tutaj znajdziecie zbiór naszych najlepszych przepisów na śledzie. Ten przepis to moja wariacja na śledzie po kaszubsku. Składniki na duży słoik o poj. 1 litra. 6 płatów śledzia 2 cebule średnie 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżeczki musztardy stołowej 2 łyżeczki chrzanu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięfaszerowane łososiem Jajka faszerowane tuńczykiem Jajka faszerowane szynką, papryką i ogórkiem Tatar z wędzonego łososia Tatar wołowy Galareta bez żelatyny Keto pierogi Tartaletki wytrawne krewetki w keto cieście Śledzie po kaszubsku Kolorowe śledzie z papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Śledzie faszerowane kapustą kiszoną Śledzie w porach Śledzie w czerwonej kapuście Śledzie korzenne Terrina śledziowa Pasztet LCHF Rolada
Ola la LCHFfeta i orzechami Dorsz a płatkach migdałowych Curry rybne Łosoś pod ziołowo-porową pierzynką Łosoś zapiekany w maśle czosnkowo-ziołowym Śledź pieczony Pstrąg pieczony w rozmarynie Pulpety rybne Śledzie po kaszubsku Kolorowe śledzie z papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Śledzie faszerowane kapustą kiszoną Śledzie w porach Śledzie z kapustą czerwoną Śledzie korzenne Terrina śledziowa Rolada szpinakowa z łososiem
Ola la LCHFgoście będą mogli dzięki szklanemu naczyniu podziwiać całą potrawę. Jeśli byście szukali jeszcze innych przepisów na śledzie to mam kilka w zanadrzu. Na przykład możecie zrobić sobie śledzie po kaszubsku , albo śledzie pod pierzyną , które są równie smakowite. Zobacz mój film z przygotowania śledzi Składniki – Śledzie korzenne 400-500 g solonych filetów śledziowych 2 łyżki musztardy dijon 1 łyżeczka
Kuchennyviral.plŚledzie remoulade z selerem Marynowane śledzie Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar ze śledzia Rolmopsy z ogórkiem Śledź pod buraczkiem Domowe rolmopsy z papryką Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Śledź z cebulą i jabłkiem Czas przygotowania: 30 minut + czas marynowania Składniki
Kulinarne przygody GatityŚledzie remoulade z selerem Marynowane śledzie Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar ze śledzia Rolmopsy z ogórkiem Śledź pod buraczkiem Domowe rolmopsy z papryką Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Śledzie w sosie musztardowym Czas przygotowania: 30 minut + czas marynowania Składniki: 4-5 filetów śledziowych
Kulinarne przygody GatityCzas na rybkę. Jakoś ostatnio zaniedbałam tę kwestię, pewnie przez Święta. Na święta było sporo rybek: rybki w galarecie, po grecku, śledzie kaszubskie, sałatki z rybkami. Było smacznie. Czas zaproponować coś nowego. I tak na dzisiaj proponuję zapiekanego morszczuka. Składniki: 6 płatów ( filetów mrożonych ) morszczuka 250 gram pieczarek 1 cebula Sól Pieprz 2 łyżki śmietany 30% Olej Mąka do panierowania
Smaki Ewyjesteście śledziolubni to polecam: śledzie smażone w zalewie octowej (klik) śledzie w sosie śmietanowo musztardowym z koperkiem (klik) sałatkę śledziową z jabłkiem (klik) śledzie po kaszubsku (klik) śledzie z ziemniakami i buraczkami (klik
potrawyregionalne