Morszczuk zapiekany pod pieczarkowo – serową pierzynką

Morszczuk zapiekany pod pieczarkowo – serową pierzynką

Morszczuk zapiekany pod pieczarkowo – serową pierzynką

Czas na rybkę. Jakoś ostatnio zaniedbałam tę kwestię, pewnie przez Święta. Na święta było sporo rybek: rybki w galarecie, po grecku, śledzie kaszubskie, sałatki z rybkami. Było smacznie. Czas zaproponować coś nowego. I tak na dzisiaj proponuję zapiekanego morszczuka. Składniki: 6 płatów ( filetów mrożonych ) morszczuka 250 gram pieczarek 1 cebula Sól Pieprz 2 łyżki śmietany 30% Olej Mąka do panierowania Ser mozzarella lub inny ser Wykonanie: Morszczuka rozmrażamy na sicie. Dalej przyprawiamy solą, panierujemy w mące i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przepisy na święta, ryby, ryba, ser, pieczarki, śledzie po kaszubsku, śledź, sałatka, sałatki, polewa, owoce morza, sałatki ze śledziem, sałatka ze śledziem, zapiekanka, zapiekanki, sałatka grecka, ryby smażone, smaczna sałatka, ryby na święta, ryba po grecku, śledź w śmietanie, sledzie w oleju, salatka z serem, zapiekanka z serem

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.