Śledzie "po kaszubsku"- pyszne

Śledzie

Śledzie "po kaszubsku"- pyszne

Bajecznie pyszne,proste do przygotowania ,pomidorowe śledzie z cebulą znane jako "śledzie po kaszubsku"- tradycyjne danie regionalne prosto z Kaszub.Ten przysmak w słodko-kwaśnej marynacie można przechowywać w lodówce do 3 tygodni.Jeśli nawet nie za często przygotowujesz śledzie,zrób je chociaż na święta.Trzeba jednak pamiętać,że śledź dostarcza nam sporego zastrzyku kwasów omega-3,a te zadbają o nasze zdrowie i urodę,dlatego warto jeść je nie tylko od święta.Spośród innych ryb poczciwy śledzik,jeśli chodzi o zawar... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.