Pyszne śledzie z słodkim jabłkiem, kwaśnym ogórkiem, pikantną cebulą w śmietanie. Pozycja nie tylko na święta Składniki: 200 g filetów śledziowych, 1 średniej wielkości jabłko, 2 ogórki kiszone, cebula, pęczek koperku, 3-4 łyzki śmietany, łyżka majonezu Przygotowanie: Śledzie moczymy przez 2 godziny w wodzie, aby usunąć namiar soli, w tym czasie wymieniamy wodę dwa razy. Odsączamy, a następnie kroimy na mniejsze kawałki. Jabłko obieramy ze skóry, wraz z ogórkiem ścieramy na grubych oczkach. Cebulę kroim... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...