Sułtańska sałatka śledziowa z rodzynkami, cebulą i sosem pomidorowym.Takie śledzie najlepiej smakują za 3-4 dni od przygotowania, kiedy dobrze się zamarynują i przejdą smakiem przypraw. To potrawa, która sprawdzi się nie tylko od święta. Składniki: 1 kg filetów śledziowych 6 łyżek octu 10% 300 g rodzynek 3 duże cebule 1 łyżka miodu ok 100 ml oleju roślinnego do smażenia 3 listki laurowe 6 kulek ziela angielskie świeżo zmielony czarny pieprz 500 ml passaty pomidorowej lub koncentrat pomidorowy 200g i woda ab... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...