Śledzie po sułtańsku

Śledzie po sułtańsku

Śledzie po sułtańsku

Sułtańska sałatka śledziowa z rodzynkami, cebulą i sosem pomidorowym.Takie śledzie najlepiej smakują za 3-4 dni od przygotowania, kiedy dobrze się zamarynują i przejdą smakiem przypraw. To potrawa, która sprawdzi się nie tylko od święta. Składniki: 1 kg filetów śledziowych 6 łyżek octu 10% 300 g rodzynek 3 duże cebule 1 łyżka miodu ok 100 ml oleju roślinnego do smażenia 3 listki laurowe 6 kulek ziela angielskie świeżo zmielony czarny pieprz 500 ml passaty pomidorowej  lub koncentrat pomidorowy 200g i woda ab... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie zaczyna się w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

21 najlepszych przepisów na śledzie na Święta, Sylwestra i Karnawał

Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.