Kochani, dziś kilku słów nt. masła, jednego z ulubionych bywalców w mojej kuchni! Tradycyjne, znane od lat, moim zdaniem zasługuje na miano superfood, a zaraz wyjaśnię Wam dlaczego. Otóż wiele osób myśli o maśle w kategorii czystego tłuszczu i zerowych wartości odżywczych. To nieprawda! Masło jest doskonałym i zdrowym produktem spożywczym, który zasługuje na docenienie. Masło – sam tłuszcz, czy może jednak coś więcej? Zapraszam do artykułu Co znajdziemy w maśle? Co czyni je tak wartościowym? Witaminy ... czytaj dalej...
Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...