WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT (+ OKOŁO 12 GODZIN MOCZENIE ŚLEDZI) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 7-10 Składniki: 1/2 kg ma tiasów, jabłko, czerwona cebula, 5 dag suszonej żurawiny, 380 g śmietany 18%, sok z 1/2 cytryny, szczypta cukru, sól, pieprz. Przygotowanie: Śledzie moczę w z imnej wodzie przez całą noc. Cebulę kroję w piórka, solę i odstawiam na 15 minut. Jabłko obieram, ścieram na tarce. Żurawinę sparzam wrzątkiem, odcedzam. Śmietanę ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...