pokojowej. Wszystkie umieszczamy w misie miksera i miksujemy krótko, tylko do połączenia. Ostrożnie przelewamy dość płynną masę na podpieczony spód. Pieczemy przez około 60-65 w 160 stopniach ( gotowy sernik powinien być ścięty, na środku może lekko „falować”. Jeśli po godzinie wciąż „faluje” zbyt mocno, nieznacznie wydłużamy czas pieczenia ). Upieczony sernik pozostawiamy na około(...)minut w wyłączonym piekarniku. W międzyczasie kwaśną śmietanę mieszamy z cukrem pudrem. Odstawiamy na 10 minut. Sernik wyjmujemy ostrożnie z piekarnika. Wykładamy na wierzch śmietanową polewę, wyrównujemy. Za pomocą łyżeczki rozprowadzamy na wierzchu „kropki” z pulpy mango. Patyczek do szaszłyków przeciągamy przez środek kropek, tworząc „serca”/”listeczki”. Sernik odstawiamy do całkowitego schłodzenia
Smaki Na TalerzuSernik z jogurtów greckich w połączeniu z mango tworzy przepyszny deser! Nikt nie powiedział, że serniki muszą być wyłączenie z sera. Coraz więcej spotkamy się z zamiennikami w postaci jogurtów, orzechów czy kaszy jaglanej. Na mojej stronie oczywiście znajdzie parę takich przepisów. Wymyślając tym razem coś z wykorzystaniem mango, którego dostałam w prezencie pełen karton wiedziałam, że musi(...)Studzimy ją i polewamy sernik, który już trochę stężał. Wrzucamy kilka kawałków mango i granat. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Zapraszam również po przepis na sernik z serem i mango SERNIK Z MANGO I BANANEM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzuSernik z jogurtów greckich w połączeniu z mango tworzy przepyszny deser! Nikt nie powiedział, że serniki muszą być wyłączenie z sera. Coraz więcej spotkamy się z zamiennikami w postaci jogurtów, orzechów czy kaszy jaglanej. Na mojej stronie oczywiście znajdzie parę takich przepisów. Wymyślając tym razem coś z wykorzystaniem mango, którego dostałam w prezencie pełen karton wiedziałam, że musi(...)Studzimy ją i polewamy sernik, który już trochę stężał. Wrzucamy kilka kawałków mango i granat. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Zapraszam również po przepis na sernik z serem i mango SERNIK Z MANGO I BANANEM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zdrowo i aktywniepokojowej. Wszystkie umieszczamy w misie miksera i miksujemy krótko, tylko do połączenia. Ostrożnie przelewamy dość płynną masę na podpieczony spód. Pieczemy przez około 60-65 w 160 stopniach ( gotowy sernik powinien być ścięty, na środku może lekko „falować”. Jeśli po godzinie wciąż „faluje” zbyt mocno, nieznacznie wydłużamy czas pieczenia ). Upieczony sernik pozostawiamy na około(...)minut w wyłączonym piekarniku. W międzyczasie kwaśną śmietanę mieszamy z cukrem pudrem. Odstawiamy na 10 minut. Sernik wyjmujemy ostrożnie z piekarnika. Wykładamy na wierzch śmietanową polewę, wyrównujemy. Za pomocą łyżeczki rozprowadzamy na wierzchu „kropki” z pulpy mango. Patyczek do szaszłyków przeciągamy przez środek kropek, tworząc „serca”/”listeczki”. Sernik odstawiamy do całkowitego schłodzenia
Smaki Na TalerzuSernik limonkowy z oreo Sernik to ciasto, albo deser (zdania są podzielone), z którym – trzymając się odpowiednich proporcji – możemy dowolnie eksperymentować. Ten przepis powstał właśnie ad hoc z produktów, które akurat były w domu . Twaróg i mascarpone w połączeniu z limonką, na spodzie z ciemnych ciasteczek oreo i z polewą z białej czekolady… to musi(...)jednolitą masę. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C (góra – dół). Masę serową wylewamy do tortownicy na spód z ciasteczek. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 1 godziny. Gdy sernik się upiecze, studzimy go w uchylonym piekarniku, a następnie chłodzimy w lodówce. POLEWA Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy jogurt naturalny, sok i połowę skórki z limonki. Polewą
Tajemnice SmakuSernik i orzechy to połączenie dwóch moich ulubionych elementów. Przygotowanie: 40 minut Koszt: tanie Ten sernik jest czymś niesamowitym! Nie sądziłam, że efekt końcowy przejdzie aż tak moje oczekiwania. Bałam się, że przesadzę z ilością orzeszków i wtedy będzie za słony, ale teraz już wiem, że powinnam dać ich nawet więcej! Ciasto powstało z połączenia dwóch moich(...)ulubionych rzeczy-sernika i orzechów. Baza sernika wykonana dość standardowo, podobna do sernika królewskiego (oczywiście przepis jest również na mojej stronie TUTAJ ). Tym razem postawiłam na tanie i ogólnie dostępne orzeszki ziemne, choć na co dzień sięgam po nerkowca czy włoskie. Uwielbiam połączenie słodkiego ze słonym i zazwyczaj stosowałam je w mniejszych deserach. Raz już wykonałam podobny przepis
zdrowo i aktywnieSernik i orzechy to połączenie dwóch moich ulubionych elementów. Przygotowanie: 40 minut Koszt: tanie Ten sernik jest czymś niesamowitym! Nie sądziłam, że efekt końcowy przejdzie aż tak moje oczekiwania. Bałam się, że przesadzę z ilością orzeszków i wtedy będzie za słony, ale teraz już wiem, że powinnam dać ich nawet więcej! Ciasto powstało z połączenia dwóch moich(...)ulubionych rzeczy-sernika i orzechów. Baza sernika wykonana dość standardowo, podobna do sernika królewskiego (oczywiście przepis jest również na mojej stronie TUTAJ ). Tym razem postawiłam na tanie i ogólnie dostępne orzeszki ziemne, choć na co dzień sięgam po nerkowca czy włoskie. Uwielbiam połączenie słodkiego ze słonym i zazwyczaj stosowałam je w mniejszych deserach. Raz już wykonałam podobny przepis
Zdrowie i pysznie na talerzuGalette des Rois . Choć ciasta były pyszne (możecie sprawdzić) postanowiłam nietypowo wypróbować przepis na sernik znaleziony już kiedyś i zachwalany wielce na blogu Marzyni Najsmaczniejszy sernik w świecie (polecam tam zajrzeć, blog jest jedyny w swoim rodzaju!!!) Miałam akurat mój ulubiony twarożek i śmietankę 18-tkę w lodówce, więc postanowiłam wreszcie wypróbować(...)przepis z połowy porcji lekko modyfikując, jak to mam na ogół w zwyczaju. Wykorzystałam herbatniki kakaowe, dodałam laskę wanilii i zrobiłam polewę czekoladową. Jeśli chcecie upiec duży sernik na spodzie kruchym skorzystajcie z przepisu Marzyni. Mój sernik nie wygląda jakoś super ale jest faktycznie przepyszny. Sernik przepyszny 450 g twarożku "Mój ulubiony" (lub inny zmielony
Gotuj Sam!Witam Kochani w nowym roku. Rozpoczynamy go bardzo pysznie. Chcę Was zaprosić na rewelacyjny, puszysty wręcz piankowy sernik z sera z wiaderka. Sernik wychodzi leciutki, napowietrzony, super się kroi, super wygląda. Bardzo polecam i zapraszam. Zapraszam na film, na którym pokazuje jak upiec ten sernik, zapraszam też na mój kanał na Youtube :) FILM SKŁADNIKI Przepis(...)stopni grzanie góra-dół. Wsadzamy do już nagrzanego piekarnika. WAŻNE!!!! podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika, nie zaglądamy. Po 55 minutach wyłączamy piekarnik, nie otwieramy, zostawiamy w nim sernik aż wystygnie. Sernik troszeczkę opadnie, ale nie dużo. Po wystudzeniu sernik wstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki. Pięknie się kroi i jest wspaniały I gotowe :-) i jeszcze
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuMakowiec świąteczny. Świąteczna strucla z makiem 14. Ciasto marchewkowe z powidłami. Biszkopt marchewkowy 15. Dwukolorowe ciasto z kremem i owocami 16. Tort z owocami i bitą śmietaną 17. Sernik z pomarańczami 18. Piernikowe ptysie z kremem 19. Ptysie z bitą śmietaną (przepis na ptysie) 20. Świąteczne ciasto marchewkowe z powidłami 21. Sernik pomarańczowy z bakaliami 22. Sernik(...)galaretki 24. Rolada z musem jabłkowym i czekoladą 25. Rolada biszkoptowa z lodami i malinami 26. Ciasto kokosowe z pianką i owocami 27. biszkopt z owocami 28. Styropian (ciasto) Sernik śmietankowy 29. Makowe babeczki z kremem 30. se rnikowe tartaletki z malinami. 31. makowiec z kruszoką i lukrem 32. Przepis na świąteczny Makowiec zawijany (strucla) The post Pyszne ciasta
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwypieków, które sprawdzą się i w przypadku szybkiej kawy z koleżanką, jak i w roli wykwintnego poczęstunku na szczególnych uroczystościach. Jeżeli należycie do tych osób, które boją się tematu sernika, ze względu na jego skłonności do opadania, to zapewniam Was, że warto się przełamać, zastosować w praktyce kilka trików, które sprawią, że sernik spektakularnie nie opadnie i będzie wyśmienity(...)moje triki, na pięknie wyrośnięty sernik: – masę przygotowujemy ze składników o temperaturze pokojowej (wyjętych z lodówki na 2h. wcześniej). Dotyczy to również śmietany i twarogu! – nie dodajemy proszku do pieczenia – nie ubijamy białek (nadają one puszystości, co sprawia, że sernik pięknie wyrasta, niestety też spektakularnie opada). Tak jak w przepisie – dodajemy całe jajka, jedno po drugim (zobaczcie
Domowe Tortystyl działania i gotowania mamy dla Was ciasto, które spełni Wasze oczekiwania. To sernik z rosą, którego każdy kęs to pyszność sama w sobie. Takie bardzo wytworne ciasto Sernik z rosą to jedno z tych ciast, które przywołuje klasykę wyrobów cukierniczych w wytwornym stylu. Jego przygotowanie nie wymaga aż tak wiele pracy, jeśli zdecydujemy się na dobry(...)wiaderka. Do tego świeże, wiejskie jaja, a efekt końcowy na pewno nas zadowoli. Sernik z rosą to doskonałe ciasto na zbliżające się święta. Sernik z rosą Składniki na ciasto: 2 i 1/3 łyżki cukru (30 g) 1 małe jajko 1 żółtko 125 g zimnego masła 1,5 szklanki mąki pszennej (250 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia
KulinarneImpresje.plpół i usunąć gniazdko nasienne, pokroić w plastry, w misce wymieszać delikatnie z cynamonem i mąką ziemniaczaną (mąka wchłonie sok i gruszki nie zapadną się w sernik. Na serniku poukładać plastry gruszek z cynamonem i obsypanych mąką ziemniaczaną. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra dół, sernik piec około 50 minut, następnie na termoobiegu na 160C piec(...)minut, sernik dobrze w formie wystudzić. Galaretkę wymieszać w 450 ml gorącej wody, gdy zacznie tężeć 3/4 galaretki wylać na sernik, na galaretce ułożyć ciastka francuskie choinki z cukrem, każdą choinkę polać łyżeczką galaretki, zostawić do stężenia w chłodnym miejscu - sernik pieczony bez spodu z dodatkiem gruszek w cynamonie i z galaretką z choinkami z ciasta francuskiego
W Mojej Kuchni LubięZauważyłam, że z wiekiem niektóre smaki się zmieniają. Kiedyś bardzo lubiłam ciężkie serniki (krakowski czy wiedeński). Od kilku lat jednak wolę serniki lekkie i puszyste. Taki efekt uzyskuje się np. z jogurtów greckich, o czym pisałam w pierwszym roku istnienia bloga. Dziś przedstawiam wersję jesienną tego deseru, nadal bezglutenową, bo nie zmieniło się moje upodobanie do serników(...)formy. Na wierzchu ułożyć plastry pigwy. Piec w temperaturze 180 stopni C. przez godzinę. Po upieczeniu, wyłączyć piekarni, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik w środku na kwadrans. Wyłożyć sernik w formie na kartkę do pieczenia. Po odczekaniu ok. 30 minut wyjąć sernik z formy. Odstawić do całkowitego ostygnięcia
Weekendy w domu i ogrodzie