barszcz - 4003 przepisów (strona:174/267)

parówki w cieście francuskim... 135

ciasta na blachę piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, następnie na termoobiegu na 160 C dopiec 8 minut - najlepiej smakują z czerwonym barszczem do picia...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Potrawy z białą kiełbasą. Jak ugotować białą surową kiełbasę? 191

Wielkanocny barszcz biały z klopsikami z białej kiełbasy . To mój sposób na niejadka, który za nic nie chciał spróbować kiełbasy. A klopsiki bardzo mu smakowały;)                                                                  - - - - - - - - - - - - - - - - - Żurek staropolski

Codziennik Kuchenny
Pieczona w winie biała kiełbasa z cebulką 223

Biała kiełbasa to niekwestionowana pozycja w wielkanocnym menu. Razem z białym barszczem, babką i mazurkiem  pojawi się zatem na moim świątecznym stole. Cieszmy się zatem tym pięknym Ro dzinnym czasem z Bliskimi przy stole :) Skła dniki: 0,5kg białej kiełbasy 3 duże cebule łyżeczka tymianku 200ml czerwonego półsło dkiego wina 2 ząbki czosnku szczypta soli     Przygotowanie: Kiełbasę

ChilliJemy
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym. 211

gorąco. Jeśli kiełbasa ma być daniem obiadowym podaję ją z ziemniakami purre i ogórkiem kiszonym lub konserwowym. Jeśli ma stanowić samodzielne danie podaję z pieczywem i żurkiem, lub barszczem w kubku :) Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
biała kiełbasa w ziemniaczanej koszulce 198

przepis warto znać i wykorzystać nie tylko w okresie świątecznym. Z prostych składników, łatwo i szybko można wyczarować bardzo efektowne, smaczne i pożywne danie : krokieciki idealne do barszczu czy żurku. To świetny sposób na wykorzystanie ziemniaków, jeśli zostaną z obiadu. Najlepiej nadają się wąziutkie kiełbaski (przypominające parówki); jeśli mamy tradycyjne laski należy je przekroić wzdłuż. Polecam serdecznie; życzę smacznego

6niebo
Jak zrobić chrzan na Wielkanoc? 137

Chrzan jest jednym z dodatków, który powinien znaleźć się w koszyczku wielkanocnym. Jest doskonałym dodatkiem do żurku czy barszczu białego, ale także do jaj i mięs. Chrzan urozmaici smak niejednej z potraw, dlatego też zamiast kupować gotowy chrzan w sklepie, można go zrobić samemu. Właśnie w tym poradniku znajdziesz przepis na domowy chrzan wielkanocny. Co […] Artykuł Jak zrobić chrzan

PysiaGotuje.pl
Barszcz biały z pulpetami z białej kiełbasy, boczkiem i jajkiem 138

Barszcz biały na bogato:). Może być wersją wielkanocną, bo prezentuje się naprawdę ładnie. Jest treściwy, ciężki i kaloryczny, ale za to jaki pyszny. 500g białe kiełbasy surowej 150g boczku wędzonego 300-400ml zakwasu 2 marchewki  2 cebule 3 łodygi selera naciowego 1 pietruszka 1 por 3 ziemniaki 3 łyżeczki chrzanu 5 jajek pęczek natki pietruszki sól, pieprz, papryka

Szefowa kuchni
Święta Wielkanocne- przepisy 227

przepisów znajdziecie po kliknięciu w zdjęcie). Zacznijmy więc od śledzi:  w oleju    lub w śmietanie  Teraz czas na sałatki:   Oczywiście nie może zabraknąć barszczu białego:   a teraz czas na słodkości:            Korzystając z okazji życzę Wam zdrowych, rodzinnych, ciepłych oraz słonecznych Świąt Wielkanocnych. Niech będzie smacznie :) Paapilotkaa

paapilotkaa
Chlebki i zajączki do koszyczka wielkanocnego 196

stałe pozycje: na dno 3 ziemniaki, które potem są sadzone, przykryte są pergaminem, żeby nie ubrudziły pozostałej zawartości. Koniecznie musi być chleb , jajka (do podzielenia się z rodziną i barszczu), tarty chrzan , sól , kawałek kiełbasy , kawałek pieczonego schabu , kawałek babki wielkanocnej , baranek cukrowy lub chociaż plastikowy. Koszyczek zawsze przygotowuje Mama, dekoruje zieleniną (borówki, barwinek), zawiązuje kokardy i przykrywa serwetką

Kolorowy Przepisownik
BARSZCZ BIAŁY NA KIEŁBASIE Z MAKARONEM 189

Prosty przepis na biały barszcz bez chrzanu , który najlepiej smakuje z makaronem. 1 kiełbasa czosnkowa 3 łyżki octu Duży kubek śmietany 18% Pęczek natki pietruszki Liście laurowe Ziele angielskie Porcja włoszczyzny Sól Pieprz Makaron ************************************* Do garnka wlewamy ok.1.5-2 litry wody,solimy .Dodajemy kiełbasę i oczyszczone ,starte warzywa,ziele angielskie i liść laurowy oraz pieprz.Wszystko gotujemy z 15 minut.Dodakemy makaron

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
USZKA Z KAPUSTA I GRZYBAMI 158

USZKA Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI  Takie małe pierożki zwinięte w kształt ucha. Absolutnie cudowne i pyszne. W moim domu barszcz czerwony z uszkami to obowiązkowa pozycja :) Te są znakomite i o to mi chodzi! Moi Kochani, polecam Wam przepis :)  Inne przepisy na potrawy wigilijne znajdziecie tutaj>> SKŁADNIKI: Na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 2 żółtka szczypta

Moja Książka Kucharska
TRADYCYJNY PIEROG GRYCZANY, KRUPIAK 187

tych samych składników: ziemniaków, kaszy gryczanej, białego sera, skwarek, ale stosuje się różne proporcje. Danie smakuje zarówno na zimno jak i gorąco,podsmażone na masełku, polane śmietaną lub z barszczem czerwonym czy mlekiem. Uwierzcie mi, przepyszne :)     Moją uwagę zwrócił jednak tradycyjny pieróg gryczany przygotowywany w okolicach Leżajska i Przemyśla. Charakterystyczne dla tego regionu jest dodawanie do masy

Moja Książka Kucharska
ROSYJSKA SOLIANKA Z MIESEM I ZIEMNIAKAMI 184

Najlepiej jak solianka chwilę odpocznie przed podaniem - wtedy będzie najlepsza. Tradycyjnie zupę podajemy z kleksem śmietany, plasterkiem cytryny, obficie posypaną natką pietruszki. Smacznego :) Zobacz również przepis na prawdziwy ukraiński barszcz czerwony>>>  Polecam przepis na świąteczny pasztet wiejski Magdy Gessler

Moja Książka Kucharska
ZUPA OGORKOWA Z KURCZAKIEM 224

recepturę. No więc wychodzi na to, że przepis ma już swoje lata i  wg. mnie to najlepsza zupa ogórkowa i już :).  Acha...Babcia robi jeszcze fantastyczny barszcz z kwasu z kiszonych ogórków, przygotuję go niedługo i podzielę się z Wami przepisem . Litewskie kartacze (cepeliny) pol ecam na drugie danie >>> SKŁADNIKI: ok. 2 litry bulionu drobiowego

Moja Książka Kucharska
Jajka w buraczanej otoczce 138

300ml zakwasu buraczanego 3 łyżki majonezu rzeżucha rzodkiewki Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Jajka obieramy ze skorupek i wkładamy do wysokiego naczynia. Zalewamy zakwasem na czerwony barszcz i pozostawiamy na noc w lodówce. Następnie wyciągamy, delikatnie osuszamy, przekrawamy na pół. Jajka serwujemy z majonezem wymieszanym z 2-3 łyżkami zakwasu buraczanego, rzeżuchą i kawałkami rzodkiewki

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania