sernik - 18520 przepisów (strona:181/1235)

Sernik kukułka 236

Wspaniały sernik o intensywnym smaku cukierków kukułka. Jeden z moich ulubionych serników, zaraz po serniku idealnym . Nie spodziewałam się, że będzie aż tak dobry także z całego serca polecam ten przepis. Składniki: spód biszkoptowy kakaowy ( przepis tutaj ) 1,5kg sera białego śmietankowego 1 szklanka cukru pudru 5 jajek 400g jogurtu naturalnego 100ml likieru czekoladowego 400g masy kukułka (dostępna(...)Delikatnie robimy zagłębienia łyżką, by masa się lekko wymieszała i utworzyła wzorki. Sernik wstawiamy do nagrzanego do 160*C piekarnika na 70minut, studzimy w piekarniku (obowiązkowo, bo inaczej sernik pęknie), ostudzony wstawiamy do lodówki na 10 godzin. Gotowy sernik posypujemy płatkami czekoladowymi

Gotowanie i blogowanie
Sernik kokosowo-limonkowy (gluten-free) 253

Pyszny, subtelny w smaku sernik kokosowo-limonkowy. Mniam <3 Sernik przygotowany jest na budyniach, czyli na mące ziemniaczanej i nie posiada spodu, więc idealnie nadaje się dla osób które nie jedzą glutenu :) Sernik inspirowany jest przepisem z bloga Smaki Weroniki. Zapraszam do przygotowań!    Składniki na tortownicę o średnicy 24-26 cm: 400 ml mleka(...)koniec skórkę z limonki. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Przelewamy do formy, wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 75 minut, aż środek będzie sprężysty, a boki lekko zarumienione. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.  2. Wystudzony sernik delikatnie odcinamy nożem od boków foremki, ściągamy obręcz i tak przygotowany wkładamy do lodówki na kilka godzin (a najlepiej

My Culinary Art
Sernik z wiśniami 140

spodzie z ciasteczek czekoladowych (świetnie nadadzą się Oreo, ja użyłam czekoladowej wersji Neo z Lidla), z domowymi wiśniami ze słoika. Moja blaszka ma średnicę 16 cm jeśli pieczecie sernik w większej tortownicy składniki trzeba pomnożyć przez dwa. Składniki: 500 g sera na sernik (może być z wiaderka) 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki mąki(...)powierzchnię. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni. Pieczemy około 40 minut (brzegi powinny lekko się zaokrąglić, środek ciągle ma być jeszcze lekko surowy). Zwalczamy w sobie chęć podpieczenia sernika jeszcze przez kilka minut i wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki (można zablokować drewnianą łyżką lub ściereczką) i zostawiamy sernik na minimum godzinę lub na noc. Wiśnie ze słoika przekładamy

Ciastkozercy
pyszny sernik na zimno z jagodami na biszkoptach... 109

wystudzić, w trakcie miksowania wlewać żelatynę forma z wysuwanym dnem 22 cm lub tortownica wyłożona folią spożywczą - na dnie rozłożyć biszkopty, dodawać porcjami sernik i jagody, wmieszać w sernik i tak do wyczerpania składników, troszkę jagód zostawić do wierzchu sernika, schować do lodówki galaretkę rozmieszać w 450 ml gorącej wody, zimną i tężejącą wlać na sernik, schować(...)lodówki na kilka godzin, sernik wysunąć z formy, zdjąć folię i przełożyć na talerz sernik jest obłędnie smaczny i szybciutko się zjada................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Podwójny sernik 140

Składniki: Spód: 200 g mąki pół opakowania proszku do pieczenia 75 g cukru 65 g masła jajko Masa serowa: 3 jajka 500 g odtłuszczonego serka (może być ser do serników) 190 g cukru 400 g kwaśnej śmietany 75 g masła 125 ml mleka 1 opakowania budyniu waniliowego szczypta soli Przygotowanie: Spód: Mąką, proszek do pieczenia i cukier dokładnie mieszamy. Dodajemy(...). Ubijamy białka z pozostałym cukrem i szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy odlany kubek masy serowej i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Wylewamy powstałą masę na gorący sernik i pieczemy jeszcze 15-20 minut, aż się ciasto ładnie zarumieni. Sernik pozostawiamy do wystudzenia w otwartym piekarniku. …Smacznego

KasiaiKrzysiu.pl
Spis sprawdzonych przepisów Wielkanocnych 195

Ciasta/Babki/słodkości/sałatki Kokosowe ciasto z jabłkami i chałwą Ciasto z serem i makiem na kruchym cieście Sernik Celinka Sernik królewski Sernik wiedeński Kawowy sernik z trzema warstwami Sernik izaura Kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie Ciasto z makiem na maślance Makowiec pod kokosową chmuirką Babka zebra na coca-coli Herbaciana babka Babka Kawowo

W Moim Magicznym Domu
Przepisy na Wielkanoc 297

Babka na białkach Miodownik z kremem budyniowym Wielkanocna baba drożdżowa z rodzynkami Babka biszkoptowa Mazurek czekoladowo-orzechowy bez pieczenia Sernik królewski Ciasto słonecznikowiec Ciasto Wuzetka (W-Z) Seromak - sernik z makiem Sernik kajmakowy (toffi) Ciasto czekoladowe z kremem budyniowy Ciasto pszczółka Drożdżówka z jabłkami Ciasto Łukasza Sernik z ricottą Pieczenie: Tradycyjny boczek pieczony Karkówka pieczona

Kuchnia Łukasza
Puszysty fit sernik jogurtowy 6178

dbać o linię. ;) Zdrowy sernik, bez mąki, praktycznie bez cukru (dodałam 2 łyżeczki cukru z wanilią) i zbędnych tłuszczy. Bardzo delikatny i puszysty, co to dużo mówić fit sernik idealny :). Spód: 9 łyżek otrębów orkiszowych (mogą być  także inne np. owsiane) 4 żółtka 1/4 tabliczki gorzkiej czekolady z dużą zawartością kakao 6 łyżek mleka Czekoladę ścieramy(...)następnie ostrożnie łączymy z pianą z białek. Masę serową wykładamy na podpieczony spód, posypujemy płatkami migdałowymi i pieczemy przez 50 minut w 170 st. C. Jeśli nie chcecie by sernik opadł po upieczeniu opadł, pozostawcie go do ostygnięcia w piekarniku. Ja swój wyjęłam i niestety się skurczył ;) Uwaga: Masa serowa jest zupełnie nie słodka, więc jeśli ktoś takich

Cynamonowe szczęście
Kremowy sernik z ricottą na herbatnikowym spodzie. 136

łyżką.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i następnie ściśle obok siebie herbatniki. Wykładamy masę serową. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175/180 stopni i pieczemy około 60 minut. W moim piekarniku sernik się tyle piekł a Wasz może troszkę dłużej lub krócej.Jeśli wierzch jest ładnie przypieczony  to znaczy że się upiekł. Następnie wyłączamy piekarnik i studzimy  sernik przy uchylonych drzwiczkach. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem i polewamy sernik, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi lub czym wolicie, mogą być płatki migdałów. A jeśli nie lubicie żadnych dodatków na serniku to może pozostać taki bez niczego :)  Jak już pisałam ja swój sernik upiekłam w dużej blaszce i wyszedł niski ale jeśli upieczecie

Sama słodycz i szczypta chili
Klasyczny sernik bez spodu (wiedeński) 896

Sernik płaski jak stół?! To jest możliwe! Wystarczy zastosować się do kilku podstawowych zasad. Ten klasyczny sernik bez spodu (zwany również wiedeńskim) minimalnie rośnie w trakcie pieczenia, a podczas studzenia nie opada nawet na milimetr! W smaku bardzo delikatny, nie za ciężki i lekko waniliowy za sprawą budyniu. Nadaje się znakomicie jako poczęstunek podczas świąt(...)przyjęcia. Przed wypróbowaniem przepisu koniecznie przeczytajcie notkę na temat perfekcyjnego sernika oraz pieczenia serników w kąpieli wodnej . Na pewno się przydadzą!     Składniki: (na tortownice o średnicy 23 cm)   Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego, zmielonego 120 g miękkiego masła 1 szkl cukru 1 op. cukru waniliowego (16 g) 6 jajek 3 łyżki budyniu waniliowego (proszek

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik z białą czekoladą i serduszkiem 116

Stare powiedzenie mówi: "przez żołądek do serca" dlatego z okazji jutrzejszego święta proponuję wyjątkowy sernik z serduszkiem. Po jego spróbowaniu będziecie mówić "poprzez sernik do serca..." Gwarantuję, że zakochacie się w jego smaku od pierwszego ugryzienia nawet jeśli nie jesteście zwolennikami białej czekolady ;) Ja wpadłam po uszy.... Udanych Walentynek Wam życzę. SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ Składniki: spód(...)cytryny i ziarenka z laski wanilii. Całość miksujemy po 1 minucie dolewamy powoli ciepłą (ale nie gorącą!) czekoladę.  Wymieszaną masę przelewamy na spód z ciastek. Formę z sernikiem przykrywamy folia aluminiową, aby wierzch si ę za ba rdzo nie zarumienił, wstawiamy ją do większej formy wypełnionej do połowy wodą i tak przygotowaną ca ł ość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego

Bon appetit mon amie
Sernik idealny 156

gotowiec w wiaderku nie może się równać. Drugim serem jaki idealnie pasuje do sernika jest ser śmietankowy zawijany w papier - najczęściej spotykany w małych sklepach, nie widziałam go w żadnym markecie. Sery "kiełbasy" lub te z papieru są dużo lepszej jakości niż wciskane nam wiaderkowe serniki, w których sera nie czuć tylko gotową przetworzoną masę. Składniki na dużą okrągłą(...)momentu uzyskania pięknej jasno złotej skórki. Zmniejszamy temperaturę do 120*C i pieczemy około 2 godzin. Zaraz po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika a gdy upłynie 15 minut wyciągamy sernik i pozostawiamy w temperaturze pokojowej do całkowitego wystygnięcia. Sernik piekę z termoobiegiem.   Ser typu "kiełbasa" to tłusty twaróg mielony, bardzo różni się konsystencją  i smakiem

Gotowanie i blogowanie
sernik w bezie 1103

rozpływa się w ustach. Ma tylko jedna wadę - taki kawałek to ogromna bomba kaloryczna. Ale nie mimo to nie sposób mu się oprzeć. *foremka 25*34 cm Składniki: na sernik: 1 kg sera na sernik  250 g cukru 5 żółtek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mleka na bezę: 5 białek 200 g cukru 1 płaska łyżka(...)cukru 100 g kokosu 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu na krem: 600 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan-fixu Przygotować sernik: żółtka utrzeć z cukrem na biało. Nadal ucierając dodawać po trochę sera. Na końcu wlać mąkę ziemniaczaną rozrobioną w mleku. Przełożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia i piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik chałwowo-czekoladowy 143

Prosty i bardzo smaczny pieczony sernik. Dwukolorowy i dwusmakowy. Chałwowo-czekoladowy. Pycha :) Do jego przygotowania nie będzie potrzebować zbyt wyszukanych składników. Poniższy sernik nie jest za słodki ani zbyt dominujący w smaku. Jeżeli nie macie pomysłu co słodkiego przygotować na Sylwestra to zachęcam do upieczenia sernika chałwowo-czekoladowego. Składniki na formę do 24 cm*: 1 kg sera trzykrotnie(...)150ºC  przez około 70-80 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu nie wyjmować z piekarnika. Pozostawić tam, aż do ostygnięcia ciasta. Po upieczeniu przechowywać w chłodnym miejscu.  * Sernik przygotowałam w formie 24 cm. Jeżeli chcecie wyższe ciasto to użyjcie formy o średnicy 20-22 cm. Tylko pamiętajcie o tym, że czas pieczenia będziecie musieli lekko wydłużyć. Pomysł

Ugotować