sernik - 18520 przepisów (strona:186/1235)

TORT SERNIKOWY (bez glutenu, bez cukru) 75

Jedliście już takie połączenie tortu z sernikiem? Dla nas jest to nowość i zdecydowanie warta uwagi oraz polecenia! Spróbujcie sami a na pewno nie pożałujecie 😍 Tutaj znajdziecie film z przygotowania     Składniki (śr: 18cm): Ciasto -4 jajka -120g mąki ryżowej -100g oleju rzepakowego -120g ksylitolu -3 łyżki gorzkiego kakao -1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik(...)Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180’C ok 45 minut do suchego patyczka a następnie wystudź. 7. Składniki na sernik (bez czekolady) zmiksuj blenderem na gładką masę. 8. Czekoladę posiekaj w drobną kostkę i dodaj do masy. 9. Masę serową wylej do formy o tej samej średnicy co ciasto

Candy Pandas
Sernik gotowany z truskawkami 372

Sernik gotowany to taki deser, który mogłabym robić na okrągło, jest prosty, pyszny, a do tego nie znam nikogo kto by go nie lubił. Na blogu znajdziecie jego ś wiąteczną, zimową wersję - z dodatkiem ciasteczek korzennych oraz orzechów, jest też taki klasyczny gotowany sernik bez dodatków, a teraz pora na jego letnią odsłonę z dodatkiem truskawek w galaretce(...)które przyjemnie ożywiają smak sernika i nadają mu koloru. Nie ma nic lepszego niż kawałek chłodnego deseru w upalny dzień.  Sernik w tej wersji zjada nawet nasze dziecko, które fanką serników nie jest. Możecie użyć dowolnej galaretki i swoich ulubionych owoców - borówek,  malin czy czereśni, czy porzeczek - wszystkie będą tutaj pasować idealnie.  W przygotowaniu tego deseru

Cynamonowe szczęście
Serniko-szarlotka orzechowa (bez glutenu i białego cukru) 20

wjechał znów sernik, ale nie byle jaki!! W połączeniu z jabłkami uzyskałyśmy serniko-szarlotkę! Czyż to nie jest wspaniałe połączenie? Tutaj znajdziecie film z przygotowania 😍     Składniki (śr: 18cm) : Spód -100g ciasteczek (np. bez glutenu i cukru) -pełna łyżka masła orzechowego -łyżka mleka/wody Sernik -1 duże jajko (lub 2 malutkie jak u nas) -2 kostki twarogu(...)drobno. 2. Dodaj do ciastek masło orzechowe i odrobinę mleka aby uzyskać strukturę mokrego piasku. 3. „Wylep” spód oraz boki tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Składniki na sernik zmiksuj blenderem na gładką masę. 5. Masę serową wylej na spód i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170’C na ok. 35 minut. 6. Sernik wystudź i najlepiej schłódź

Candy Pandas
Ciasto orzechowo - serowe z kremem 21

Kolejny pomysł na mega pyszne ciacho. Mamy tu połączenie ciasta orzechowego, sernik oraz pyszny krem na bazie serków homogenizowanych. Składniki: ciasto orzechowe - 100 g zmielonych orzechów - 125 g masła - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 1/2 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa - 600 g sera białego podwójnie zmielonego - 300 g cukru(...)Mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy rodzynki oraz ubitą na sztywno pianę z białek. Całość delikatnie mieszamy. Blachę o wymiarach 25 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Sernik przelewamy do formy i pieczemy ok 45 minut w 180 C. Następnie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim sernik do wystudzenia. Gdy sernik już wystygnie możemy przygotować

Zainspirowana w kuchni
Sernik z wiśniami – nieziemsko puszysty! 23

Kolejny sernik mojej mamy? Zgadza się! Ten sernik jest niesamowicie delikatny, niezwykle kremowy i nieziemsko puszysty! Słodki smak sernika przełamuje warstwa kwaśnych wiśni, które idealnie komponują się z całością. Taki sernik zachwyci podniebienie zarówno gości jak i domowników! Nie jest przesadnie słodki, więc śmiało można sięgnąć po dokładkę , bez obaw o „zasłodzenie się”. Gwarantuję, że pokochacie! SKŁADNIKI(...)wylewamy ok. 1 cm masy serowej, układamy wiśnie po całości. Wykładamy resztę masy serowej. Pieczemy 75-80 minut w 160 stopniach. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Smacznego! The post Sernik z wiśniami – nieziemsko puszysty! first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny

Ostra na Słodko
Sernik z polewą kawową 28

Pyszny, delikatny sernik na ciasteczkowym spodzie z polewą kawową na wierzchu. Polewę przygotowuje się ze śmietanki, białej czekolady oraz kawy. Ja dałam kawę zbożową. Ciasto spotkało się u mnie w domu z ogromnym entuzjazmem. Polecam i Wam. Spód : 200 g ciasteczek zbożowych/owsianych 70 g roztopionego masła Masa serowa : 800 g serka kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony(...)waniliowego Polewa kawowa : 1 łyżka likieru kawowego (opcjonalnie), u mnie Kahlua 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, u mnie zbożowa 250 g śmietanki 30% 100 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny Sernik z polewą kawową – sposób wykonania: Spód: Masło roztapiamy na malutkim ogniu. Ciasteczka umieszczamy w rozdrabniaczu i miksujemy (partiami) na piach. Łączymy z roztopionym masłem. Tortownicę o średnicy

Smaki Na Talerzu
Sernik kokosowy 15

Sernik kokosowy na serkach homogenizowanych w czekoladowym cieście – to świetny przepis znaleziony w „mamusiowych zasobach” ? Koniecznie musicie spróbować ? UWAGA: szklanka 200 ml Składniki na ciasto czekoladowe: 2 szklanki mąki tortowej 3 czubate łyżki cukru pudru 2 żółtka 200 g masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Przygotowanie ciasta: Wszystkie składniki na ciasto umieszczam w misce(...)misce i mieszam łyżką. Następnie dodaję pianę z białek i delikatnie mieszam. Wyciągam tortownicę z piekarnika, wlewam masę serową i na górę trę na tarce jarzynowej 1/3 ciasta czekoladowego. Sernik wstawiam do piekarnika nagrzanego do 165 stopni i piekę 75 minut. Następnie wyłączam piekarnik i pozostawiam zamknięty jeszcze przez 15 minut. Następnie otwieram piekarnik i pozostawiam w nim sernik

Słodki sentyment
Sernik dyniowo-klonowy 20

Doskonały – sernik dyniowo-klonowy jest po prostu doskonały. Świetne połączenie smaków, delikatna konsystencja, wszystko tu do siebie pasuje. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na spód: 1 paczka (100 g) biszkoptów, ulubionych Składniki na masę serową: 500 g twarogu (może być z wiaderka) 2/3 szklanki cukru brązowego 125 ml syropu klonowego 1 ¼ łyżeczki cynamonu 180 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka(...)ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 75 minut. Po tym czasie wyłączam piekarnik i delikatnie uchylam drzwiczki. Po 30 minutach wyciągam blaszkę z piekarnika i odstawiam sernik do wystudzenia. Wystudzony sernik wstawiam do lodówki na minimum 4 godziny. Na koniec ozdabiam tym, czym lubię. U mnie to 100 g czekolady rozpuszczonej w 110 ml śmietanki

Słodki sentyment
Sernik chałwowy 26

Przepyszny sernik chałwowy – czyli propozycja dla miłośników chałwy, sernika i czekolady. To smak, który warto wypróbować Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na spód: 200 g ciasteczek petite beurre 80 g stopionego masła 1 łyżka kakao Przygotowanie: Ciasteczka blenduję i dodaję razem z kakao do roztopionego masła. Mieszam do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy o średnicy(...)serków waniliowych (typu Danio lub podobne) 400 g zmielonego twarogu 1 łyżka mąki pszennej 4 jajka 1 łyżka cukru waniliowego 200 g chałwy (u mnie kakaowa , stąd kolor sernika) 200 ml śmietanki 30% Przygotowanie: Serki waniliowe, twaróg, mąkę, jajka, cukier waniliowy i połowę chałwy umieszczam w misce i miksuję do uzyskania jednolitej masy. Śmietankę ubijam, dodaję do masy serowej

Słodki sentyment
Ciasto Dziękczynienia 26

Przepis na to ciasto widziałam na kilku amerykańskich stronach internetowych. Od dawna bardzo mnie kusiło i kojarzyło się z połączeniem naszego polskiego sernika z jabłecznikiem. W związku z tym zdecydowałam się go wykorzystać i "przełożyć" na polskie nasze składniki. Ciasto jest dosyć słodkie, ale bardzo delikatne w strukturze. Ze swoimi aromatycznymi warstwami serowo-jabłkowymi, dodatkowo uwieńczone warstwą z orzechów pekan(...)ciasto wstawić do piekarnika, na środkową półkę. Piec przez 80-90 minut.  Podczas pieczenia należy sprawdzać poziom wody w "keksówce". W razie potrzeby należy ją uzupełnić wrzątkiem. Jeśli sernik zacznie się rumienić na wierzchu, można delikatnie położyć na nim kawałek folii aluminiowej. Gdy sernik będzie już upieczony - wyłączyć piekarnik, a ciasto pozostawić w środku

Świat Ciasta
Sernik karmelowo - krówkowy 32

Pewnie już wiecie, stali czytelnicy mojego bloga że jak dorwę jakiś przepis na nowy sernik to zaraz go musze wypróbować. Serników na blogu jest naprawdę dużo i często wracam do tych naj naj np. ten Sernik Trzech Miast Hiszpanii , niezwykle kremowy. Dziś jednak ciężki, kremowy, pyszny sernik do kawy. Ma dużo kalorii i jest ciężkim sernikiem więc(...)sytym, polecam jednak choć kawałek spróbować. Wszyscy będą zadowoleni, to jest pewne. No to co? zaczynamy? Sernik karmelowo - krówkowy przepis. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sernik z brzoskwiniami i bezową pianką 129

Share Pinterest Print Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie i delikatną jak chmurka bezową pianką to ciasto, któremu nie sposób się oprzeć. Pyszne i uniwersalne, idealne na każda okazję. Do przygotowania ciasta użyłam świeżych brzoskwiń, ale po sezonie świetnie sprawdzą się te z puszki. Zapraszam na sernik z brzoskwiniami i bezową pianką Składniki: Kruche ciasto: 3 szklanki mąki(...)tarce o dużych oczkach mniejszą część ciasta (z zamrażarki). Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 1 godzinę. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik z galaretką, malinami i borówkami amerykańskimi → Sernik pomarańczowy z batatami → Szarlotka z bezą (pianką) → Kruche ciasto z rabarbarem, budyniem i bezową pianką → Biszkopt z cytrynową pianką i musem

Oryginalny smak
Sernik z kiwi, pianką i cytrynową galaretką – bez pieczenia 82

choć sezon na maliny trwa cały czas to ja troszkę dla odmiany ( a właściwie to moja mama ) postanowiłyśmy zrobić ciacho nie z malinami, a na sernik na zimno z kiwi. Kiwi to bardzo rzadko wykorzystywany owoc w deserach – a szkoda, bo komponuje się naprawdę wspaniale! W tym serniku na zimno połączyłyśmy biszkoptowy spód z delikatną galaretką kiwi, serowym(...)puchem a’la ptasie mleczko i galaretką. Fantastyczna całość, która zachwyciła! To sernik bez pieczenia, który z całą pewnością na stałe zagości! Polecam! SKŁADNIKI: ( blacha 24×30 ) * podłużne biszkopty „kocie języczki” – 250 g * mleko zagęszczone niesłodzone – 200 g * kiwi – 1 kg * galaretka agrestowa – 3 op * woda – 1500 ml * galaretka cytrynowa

Ostra na Słodko
Sernik z pianką 32

coś w sam raz na obecnie trwający boom z powodu filmu Barbie Ja co prawda robiąc go, zapomniałam dodać proszek budyniowy, ale Wam radzę z niego nie rezygnować – sernik będzie bardziej stabilny. W opisie zanotowałam też w nawiasie jak piekłam serniczek – jakoś tym razem zaczął mi się dość szybko rumienić, więc obniżyłam nieco temperaturę po około(...)minutach. Polecam też wyjąć serniczek po przestudzeniu z blaszki na deskę lub tackę. Sernik: 1 kg twarogu sernikowego (u mnie Piątnica) 3/4 szkl. drobnego cukru 5 jajek 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/4 szkl. oleju 1 op. budyniu waniliowego bez cukru Pianka: 250 ml mleczka skondensowanego, nie słodzonego 1 op. galaretki rubinowej Dodatkowo: 1 i 1/2 op. biszkoptów Petitki około

Smaki Na Talerzu
Sernik kawowy z musem malinowym i kajmakową pianką 31

Sernik kawowy, maliny i masa kajmakowa – sernik w takim towarzystwie po prostu musiał wyjść pysznie. Smakował nawet osobom, które za sernikami nie przepadają. Co prawda zapomniałam do masy serowej dodać mąki/proszku budyniowego, Ups Na szczęście w niczym to nie przeszkodziło Było pysznie! Spód: 2 op. ciasteczek typu pieguski 60 g masła Masa serowa(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15-20 minut, po tym czasie temperaturę obniżamy do 120 stopni i pieczemy dalej przez około półtorej godziny (gotowy sernik powinien być ścięty na wierzchu, ale przy poruszeniu blaszką może lekko „falować” na środku – nabierze właściwej konsystencji po przestudzeniu). Studzimy w wyłączonym, uchylonym piekarniku (najlepiej odstawić

Smaki Na Talerzu