mielone - 47549 przepisów (strona:163/3170)

Zapiekanka z mięsem mielonym, pieczarkami i brokułami 490

sól, pieprz, słodka lub ostra papryka przyprawa do mielonego olej do smażenia 3 jajka 150 g startego żółtego sera 150 ml śmietanki 12% gałka muszkatołowa Przygotowanie: Makaron ugotuj al`dente zgodnie z przepisem na opakowaniu - odcedź i przełóż do dużego naczynia żaroodpornego. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso mielone doprawiając solą, pieprzem, papryką i przyprawą(...)mielonego - wrzuć do makaronu i wszystko razem wymieszaj. Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w plastry/piórka - przesmaż na 2 łyżkach oliwy i dodaj do naczynia żaroodpornego, Paprykę pokrój w kostkę - dodaj do zapiekanki. Brokuł podziel na mniejsze różyczki. W garnku zagotuj wodę - gotuj brokuły 3 min., odcedź i ułóż na górze zapiekanki. Teraz wymieszaj jajka, ser, śmietankę i gałkę

Alutka-Gotuje
Pieczeń z jajkiem + film 293

mielonego wieprzowo- wołowego 2 mniejsze czerwone cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 1 surowe jajko szczypta słodkiej mielonej papryki 1 łyżka suszonego majeranku czarny pieprz sól przepis Obraną cebulę drobno siekamy. Do miski przekładamy mielone mięso, dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą oraz jajko. Całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem, mieloną

Smakowite Dania
Pulpety w sosie paprykowo-śmietanowym 196

śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej 2 szklanki rosołu lub wywaru warzywnego parę łyżek papryki słodkiej mielonej 3 listki laurowe i 3 kulki ziela angielskiego Przygotowanie: Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę do miski, w której będziesz mieszać mięso. Dodaj mięso mielone i przyprawy w ilości wg uznania. Ja dałam na oko po około łyżeczce. Dobrze zagnieć(...)nietrudne. Jeśli zacznie się przypalać, wlej 1-2 chochle rosołu. Ja musiałam wlać go szybciej, niżbym chciała, bo mój garnek uwielbia przypalać wszystko. Dolej połowę rosołu. Dodaj trochę pieprzu mielonego i ziołowego, ziół prowansalskich, troszkę soli oraz liście laurowe i ziele angielskie. Przemieszaj dobrze. Duś na mniejszym ogniu ok 20 minut. Dolewaj w międzyczasie partiami resztę rosołu.  Wyciągnij

Anioszek w kuchni
Wegańska fasolka po bretońsku 114

liście laurowe 2 ziela angielskie  2 łyżeczki wędzonej papryki 0,5 łyżeczka mielonego chilli 1 łyżkę majeranku 1 łyżkę bazylii 1 łyżeczkę gałki muszkatołowej  1 łyżeczka mielonego kminku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sos teriyaki  pieprz natka pietruszki olej Przygotowanie: 1. Jeśli posiadamy suchą fasolę, najpierw namaczamy ją w nocy na 8-10 godzin, a następnie(...)sobą mieszamy.  5. Dodajemy pokrojone kawałki zamarynowanej soi i smażymy całość. Do garnka wsypujemy również zmielony kminek i gałkę muszkatołową.  6. Teraz dodajemy fasolę, przecier pomidorowy, mielone chilli,wędzoną paprykę, przeciśnięty czosnek i koncentrat. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i gotujemy przez 15-20 minut.  7. Pod koniec gotowania dodajemy majeranek i bazylię oraz doprawiamy

Bananowe Pole
PIECZEŃ RZYMSKA W BOCZKU 149

smaczku, dzięki obłożeniu go do pieczenia plastrami boczku   Składniki: 1 kg mieszanego mięsa mielonego wołowo wieprzowego 1 czerstwa bułka 2 jajka surowe 4 jajka ugotowane na twardo sól,pieprz, majeranek 1 cebula 1 szklanka bulionu warzywnego 8 cienkich plastrów boczku wędzonego Wykonanie: Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Wbijamy jajka, wlewamy bulion i dokładamy wymoczoną(...)mięsną. Foremkę do pieczenia pieczeni wykładamy boczkiem od boku poprzez dno na drugi bok- po szerokości układamy plastry boczku, zakładając każdy na zakładkę. Na wyłożony boczek wykładamy połowę mięsa mielonego, a na nie wciskamy jajka- po długości pieczeni, jedno za drugim. Na wierzch wykładamy resztę mięsa mielonego, dobrze dociskamy. Wierzch pieczeni wyrównujemy mokrą łyżką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Z Majeczką w kuchni
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 155

Składniki: 6 średnich czerwonych i/lub żółtych papryk; 200 g białego ryżu; 300 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 6 dużych pieczarek; 1 duża cebula; 50 g startej mozzarelli; 1/4 szklanki bulionu (u mnie 1/4 szklanki gorącej wody + 1/4 łyżeczki vegety); 1/2 łyżeczki ostrej papryki; Sól; Pieprz; Olej do podsmażenia. Dodatkowo: 50 g startej mozzarelli do posypania(...)Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić. Następnie dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem i chwilę razem podsmażać. Dodać mięso mielone, wymieszać i  podsmażyć. Ugotowany ryż wsypać do miski. Dodać podsmażone mięso mielone z cebulą i pieczarkami,  startą mozzarellę, bulion, ostrą paprykę i wymieszać. Doprawić

Gospodyni Miejska
Pieczarki faszerowane 182

upiec w piekarniku, będą mniej kaloryczne ;-) Zapraszam!!!   Składniki: 15 szt. większych pieczarek, 0,5 kg mięsa mielonego, 1 cebula, sól, pieprz, 3 łyżki bułki tartej, 1 jajko, kawałek sera żółtego lub kostka serka topionego, olej/oliwa do smażenia   Wykonanie: Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy do niego jajko i przyprawiamy solą i pieprzem.   Cebulkę drobno(...)tartą, dokładnie mieszamy. Jeżeli mięso jest rzadkie dodajemy więcej bułki tartej. Pieczarki myjemy, usuwamy ogonki. W każdy kapelusz wkładamy kawałek żółtego sera lub serka topionego.   Przykrywamy go mięsem mielonym. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na brązowy kolor. Smażenie rozpoczynamy od strony pieczarki.   Smacznego

Passion of Cooking
Gulasz staropolski z ogórkiem i marchewką 149

łyżka mąki, 3 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka mielonego kminku, 2 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki oregano, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Karkówkę kroję w kostkę. Mięso oprószam mąką i podsmażam na oliwie.  2. Mięso przekładam do garnka. Wlewam wodę. Dodaję papryki mielone, kminek, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotuję na małym ogniu około

Tradycyjna kuchnia Kasi
Hreczanyki | Kuchnia Podkarpacia | zdrowy obiad 194

bułki. Kasza gryczana sprawia, że są bardzo sycące, a jednocześnie zdrowe. Sama nazwa kotletów pochodzi od słowa gryka - inaczej hreczka.  Ja przygotowałam jeszcze zdrowszą wersję hreczanyków. Zamiast mięsa mielonego wieprzowego użyłam mięsa mielonego, ale z kurczaka. Można też użyć mięsa z indyka. Smak mocno podkręca spora ilość czosnku. Jedyny ich minus to to, że straaasznie szybko znikają(...)Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 250g  kaszy gryczanej (w wersji oryginalnej 1/2kg) 3 jajka 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu Przygotowanie: Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia. W misce mieszamy mięso z kaszą gryczaną, jajkami i czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju (lub więcej, wedle

Czarnawisienka
Burgery bez mięsa z czerwonej fasoli i ciecierzycy 200

BURGERY WEGETARIAŃSKIE Z FASOLI CZERWONEJ I CIECIERZYCY - KOTLETY MIELONE BEZ MIĘSA Burgery z fasoli i ciecierzycy to fajna alternatywa dla mięsnych kotletów mielonych. Te są delikatniejsze w smaku, mocno doprawione, z wyraźną nutą orientalną. Do tego sos jogurtowy a’la tzatziki i mamy super przekąskę dla gości, lunch do pracy lub samodzielny obiad dla całej rodziny. Doskonała(...)użyć zwykłej mąki jeśli ktoś woli) 1 łyżeczka kuminu płatki chilli połowa papryczki chilli 1 łyżeczka słodkiej papryki Duża garść ziaren kolendry 2 ząbki czosnku 1 pełna łyżeczka imbiru mielonego pieprz do smaku olej lub oliwa do smażenia SOS JOGURTOWY Z ZIELONYM OGÓRKIEM 1 duży jogurt naturalny 1 ogórek zielony cytryna sól pieprz PRZYGOTOWANIE: Fasolę i ciecierzycę namoczyć dzień

Calzonella.com
Zupa gołąbkowa. Pożywna, gęsta zupa o smaku gołąbków. 378

marchewki, pietruszka, kawałek selera - cebula, kawałek pora, 2 ząbki czosnku - 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego - sól, majeranek, papryka mielona, kminek mielony, sos sojowy, domowa wegeta , pieprz - ziele angielskie, listek laurowy - śmietana 18% Wykonanie Mięso mielone przesmażam na rozgrzanej patelni wraz z pokrojoną w kosteczkę cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiam wszystkimi przyprawami ( bez listka laurowego

Kuchnia z widokiem na ogród
Klopsiki w sosie koperkowym 321

duża cebula 1 jajko (duże) 1 sucha kajzerka lub 3-4 łyżki bułki tartej 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki 3 płaskie łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego 1 płaska łyżeczka soli (można dać trochę więcej) pieprz bułka tarta lub mąka do obtoczenia klopsików Sos koperkowy: 1 pęczek koperku 1/2 strączka ostrej papryki (bez pestek(...)dać trochę mniej) sól pieprz szczypta chilli w proszku 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki posiekanej suszonej żurawiny (można pominąć) 2-3 łyżki mąki Wykonanie: Do miski wkładamy mielone mięso. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na patelni na odrobinie oleju. Kajzerkę namaczamy w zimnej wodzie. Gdy już wchłonie wodę i napęcznieje, wówczas odciskamy jej nadmiar

MyCookBook.pl
z curry mielone kotlety z piekarnika... 154

Składniki: mięso mielone wieprzowe 1 kg, jajka 2 sztuki "L", bułka namoczona w mleku 1 sztuka, śmietana kremówka 2 łyżki, cebula 2 sztuki,curry mielone Royal Brand 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, bułka tarta 4 łyżki, bułkę namoczyć w mleku lub wodzie i potem odcisnąć ją z płynu, wszystkie składniki

W Mojej Kuchni Lubię
BABKA MAŚLANO-CZEKOLADOWA Z MIGDAŁAMI, BEZ DODATKU CUKRU 365

Piekłam w tortownicy o śr.23 cm, z kominem. Składniki: - 330g mąki orkiszowej typ750    lub 300g orkiszowej typ700, lub 300g tortowej - 8 dużych jaj - 300g masła - 50g mielonych migdałów - 200g ksylitolu lub cukru - 1 łyżka ksylitolu z prawdziwą wanilią lub cukier waniliowy - 2 łyżeczki proszku do pieczenia  (u mnie domowy, bezglutenowy ) - 1 łyżka kakao - 1 łyżka(...)jasną masę. W tym czasie w rondelku roztopić masło. Do misy z utartymi jajkami dodałam partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i po każdym dodaniu ucierałam. Następnie dosypałam mielone migdały, wymieszałam. Na samym końcu wlałam letnie masło, wymieszałam. Część ciasta przełożyłam do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej delikatnie mielonymi migdałami. Do drugiej części ciasta dodałam łyżkę

Smaczne Zdrowe
Kotlety z czerwonej kapusty 113

głąba) 150 g płatków owsianych (lub gotowej mąki owsianej) 40 g siemienia lnianego (najlepiej niemielonego) 2 jajka 4 ząbki czosnku 1 cebula sól, pieprz 1,5 łyżeczki kminku mielonego łuskany słonecznik na panierkę - ok 200 g powinno wystarczyć na wszystkie kotlety 1. Zmiel kapustę  - najlepiej zrobić to w blenderze kielichowym, ale można też zetrzeć na tarce albo(...)Płatki zmiel na mąkę w blenderze, to samo zrób z siemieniem. Jeśli nie masz blendera, kup gotową mąkę owsianą a siemię zmiel w młynku do kawy lub ewentualnie kup mielone. 3. Do kapusty dodaj mąkę owsianą, siemię i kminek. Wbij dwa jajka, następnie drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. 3. Rozgrzej piekarnik

Powiedz dietom nie