Brzoskwniki- Pesche dolci

Brzoskwniki- Pesche dolci

Brzoskwniki- Pesche dolci

Te brzoskwinki na pewno urzekną was swoim wyglądem. Jest z nimi trochę zachodu, ale raz na jakiś czas można się pobawić. Ciasteczka zrobinie są z “pasta biscotto”  ciężkiego ciasta biszkoptowego, które po upieczeniu jest dość zbite i zatyka w ustach. Pesche są dobre na drugi dzień, kiedy wilgoć z nadzianego nimi kremu i likier odpowiednio je zmiekczą.    Różowy kolor i efekt brzoskwiniowej skórki, zawdzieczają kąpieli we włoskim likierze Alchermes i obsypaniu cukrem. Dzieło wieńczy listek sw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

sofieta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

likier, pieczenie, cukier, ciasto, mąka, krem, włoska, ciasto 3 bit, ciasteczka, cytryna, lekka, ciasto cytrynowe, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe , orzechy, malinowe, sok, orzechy laskowe, pasty, galaretka, pasta, dekoracje, jajko, nutella, ciasto z orzechami, mleko w proszku, ciasta z kremami, ciasteczka budyniowe, ciasto mleko w proszku, ciasto z kremem

Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Mirabelka, 25 lutego 2013 01:20:06

O, jadłam takie w Toskanii :D tylko nie wiedziałam, że tak się nazywają, bo nie były podpisane w cukierni :) te które jadłam były wściekle różowe i przełożone chyba marmoladą :)

Inspirowane Smakiem, 25 lutego 2013 07:52:08

Ale super wyglądają! Bardzo zachęcające.

Marzena, 25 lutego 2013 09:42:17

Pięknie się prezentują:-)

Justyna Bąk, 25 lutego 2013 10:11:02

rewelacyjnie wyglądają, jeszcze czegoś takiego nie widziałam.

BernadettaP, 25 lutego 2013 12:05:35

Kasiu, genialne ! Wyglądają jak prawdziwe :)

Roz Airad, 25 lutego 2013 21:44:31

...przepysznie wyglądają ;D

sofieta- mia cucina, 25 lutego 2013 23:58:09

@Mirabelka, chcialabym posmakowac tych cukiernianych, bo dla mnie te sa troszke za suche, choc moim domownikom baaardzo smnakowaly)@ Inspirowane Smakiem, Marzena: dziekuje za mile slowa)) @ Justyna Bak: bardzo proste w wykonaniu, a jaki efekt))@ BernadettaP: sa bardzo "sympatyczne", ale jak dla mnie zbyt twarde. nastepnym razem sprobuje ubic jajka na puch i dodac roztopione maslo. moze wyjda bardziej biszkoptowe? jak myslisz?@ Roz Airad: dziekuje za wizyte))

Bernadeta, 26 lutego 2013 00:11:57

kiedyś robi lam ale mi nie wyszły, twoje są idealne.

sofieta- mia cucina, 26 lutego 2013 00:30:36

Bernadetta, moje wizualnie sa ok, ale smakowo zbyt zbite. widzialam polskie przepisy na te ciasteczka. tam dziewczyny moczyly je w mleku... moze to dobry pomysl, bo cieple mleko rozmiekcza... pozdrawiam)

naleśniki z serem, 26 lutego 2013 23:41:49

Twoje brzoskwinie wyglądają poprostu cudownie

gin, 1 marca 2013 18:06:29

Prześliczne są. Wyglądają rozkosznie, nie mogę się na nie napatrzeć :)