Przepis na : obiad
Knedle z truskawkami, przepis i wskazówki od mojej śp. babci. - wybierz ziemniaki odmiany mączystej - knedle zawsze wychodzą najlepsze z wczorajszych ziemniaków - bardzo istotne jest aby ziemniaki, mocno odcedzić, nie mogą być mokre, warto po odcedzeniu, jeszcze je chwilę podsuszyć na gazie (zostawiamy w garnku bez wody i co chwilę podrzucamy, zresztą zawsze tak warto odparowywać ziemniaki ;-) ) - ziemniaki przeciskamy przez praskę, dzięki czemu ciasto ma gładką strukturę - knedle zawsze wrzucamy na wrzątek, ale w... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)