ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:149/245)

CIASTA NA ŚWIĘTA 338

smak wzbogacają pistacje oblane czekoladą.... ;-) http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/11/sernik-z-beza-i-pistacja-najsmaczniejszy.html 2. CZEKOLADOWY TORT Z BRZOSKWINIAMI Tort bardzo łatwy w wykonaniu, bardzo efektownie wyglądający. Polecam szczególnie tym, którzy lubią smak czekolady ale nie mają zbyt dużo czasu na pieczenie w kuchni. http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/11/czekoladowy-tort-z-brzoskwiniami.html 3. KARMEL BROWNIE TOWER Bardzo słodkie ciasto, niepowtarzalny smak. Masło orzechowe, chałwa, czekoladowy biszkopt, czekolada... Ciasto na wyjątkowe okazje

SMYKWKUCHNI
Ciasto drożdżowe (bez jajek) z owocami i kruszonką 289

często wykorzystywane przez osoby, które nie mogą lub po prostu nie jedzą jajek. Zapraszam! Ciasto drożdżowe z owocami (bez jajek) Składniki: 1/3 kostki świeżych drożdży lub 7g drożdży suchych 450g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 100g cukru 50ml oleju słonecznikowego 3/4 szklanki mleka owoce np brzoskwinie z puszki kruszonka: 1/2 szkl mąki, 1/2 szkl cukru pudru, 1/2 szklanki klarowanego masła

Tagebuch po polsku
5 najlepszych przepisów na sernik 157

Można go kochać lub nienawidzić. Jednak co by nie mówić, sernik to jedno z ciast klasyków. Pojawia się na każdym świątecznym stole, czy też z okazji różnych uroczystości. Dziś on sam obchodzi swoje święto – 30 lipca to Międzynarodowy Dzień Sernika . Tradycyjny sernik ostatnio nie ma dobrej sławy. Specjaliści żywieniowi straszą przed szkodliwym wpływem słodyczy na zdrowie, coraz więcej mówi(...)wersji tradycyjnej – faworytem w mojej liście jest Sernik z brzoskwiniami Wersje dietetyczne też zdarza mi się przygotować i jeść, ale nie będę Was oszukiwać, klasyczny sernik świąteczny w wykonaniu mamy czy babci nigdy nie dorówna wersji fit super light bez cukru i wszystkiego. Przepisów na to ciasto znajdziemy mnóstwo – tych tradycyjnych, czy też tych bardziej nowoczesnych, w których

365 dni dookoła kuchni
Rolada makowa 110

Delikatna, puszysta, śmietankowa. Z ulubionymi owocami w środku. Z malinami lub z brzoskwinią. Kradnie podniebienia wszystkich smakoszy słodyczy. Składniki: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek

Słodki Zakątek
Sernik brzoskwiniowy na zimno bez pieczenia + film 211

Sernik do zrobienia w 30 minut, mimo że jest z brzoskwiniami można wykonać go o każdej porze roku. Mus brzoskwiniowy wychodzi przepyszny a i masa z

Pychotkaaa
Sernik na zimno z brzoskiwniami 425

Składniki: 5 serków homogenizowanych waniliowych (po 140g) 2 galaretki brzoskwiniowe 1 puszka brzoskwiń 150 g biszkoptów okrągłych Przepis: Spód tortownicy o średnicy ok. 24 cm owijamy

Emcia Pichci
Tartaletki z kremem waniliowym i owocami 163

szklanki cukru żółtko 125 g miękkiego masła cukier waniliowy Dodatkowo: ok. 300 g dowolnych owoców: np. brzoskwinie, maliny, poziomki, truskawki, jagody, borówki, winogrona itp. Zaczynamy od przygotowania kruchych spodów do babeczek. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dobrze wyrobić jak typowe kruche ciasto. Gotowe ciasto owinąć szczelnie folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut.  Przygotować foremki

Świat Ciasta
Szybki Sernik łaciaty 58

wilgotnym ciastem czekoladowym. Idealne ciasto zarówno na specjalne okazje, jak i na co dzień. Czemu wybierać pomiędzy sernikiem, a ciastem kakaowym, skoro można mieć jedno i drugie? Ten prosty w przygotowaniu przepis łączy mocno czekoladowy spód oraz delikatną, kremową masę twarogową w jednym cieście! A to wszystko bez włączania miksera! Jeśli więc jesteś wielką fanką ciast czekoladowych i pieczonych serników(...)serniki . Niezależnie od tego, czy są to serniki bez pieczenia jak sernik z brzoskwiniami na zimno , czy też na ciepło jak sernik gotowany . Przepis na sernik łaciaty, czy jak kto woli sernik cielaczek , dostarcza wyjątkowych walorów smakowych. A to wszystko za sprawą połączenia z cudownym ciastem kakaowym. Jeśli lubisz nutę wanilii, możesz dodać kulka kropel ekstraktu do masy sernikowej

Kuchnia Na Wypasie
D – jak drożdżowe ciasto 101

metalową i nie mikserem, lub wyrabiamy ręcznie, aż zacznie odstawać od ręki Ciasto drożdżowe z owocami Składniki 500 g mąki 100 g masła rozpuszczonego 2 jajka + 2 żółtka 100 g cukru 3 dkg drożdży świeżych 300 ml ciepłego mleka cukier waniliowy szczypta soli owoce: jabłka ,gruszki, brzoskwinie pokrojone na ćwiartki, plasterki Drożdże rozetrzeć z łyżką mąki, cukru i kilkoma łyżkami

gotuj ze mną
Tort ze śmietaną brzoskwiniami i galaretką 180

pieczeniem   Ciasto na Niedzielę      Polecam bo smaczne bo szybkie i takie słoneczko :)    Składniki na biszkopt: 4 jaja szklanka mąki pszennej  ksylitol 150 g Klos-pol proszek do pieczenia pół łyżeczki    Składniki na nadzienie: śmietana 30% 700 ml ksylitol 3 łyżki Klos- pol żelatyna 1 łyżka  brzoskwinia 1 duża(...)brzoskwinie do dekoracji      Wykonanie biszkoptu : Do misy wbijamy cztery spore jaja , włączamy mikser i miksujemy . W międzyczasie wsypujemy ksylitol , nadal miksujemy . Mąkę w raz z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sito ( Ja to robię w trakcie i mieszam przy okazji ). Formę okrągłą ( tortownicę średnią ) wykładam papierem do pieczenia ( niczym nie smaruje). Przekładam ciasto do formy wyłożonej papierem

Różowa kuchnia
Ciasto z owocami 194

owocami i bezą. Składniki: -6 jajek do ciasta i 3 białka do bezy -szklanka cukru oraz 6 łyżek do bezy -szczypta kwasku cytrynowego do bezy -2 szklanki mąki -kostka margaryny -2 łyżki kakao -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -aromat śmietankowy -owoce ( drylowane wiśnie, jabłka z syropu, ananasy lub brzoskwinie, truskawki z kompotu, itp )    Margarynę z cukrem

Maminek kulinarny
Łsosiowa sałatka na kruchym spodzie 53

musztardowy do polania  Spód: Do miski przesiewam mąkę, wlewam masło, dodaję jajko, przyprawy, proszek do pieczenia i miksuję ciasto do połączenia składników. Tortownicę o średnicy 18 cm wykładam papierem do pieczenia wylewam ciasto. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 190 stopni na 20 minut. Zostawiamy do ostygnięcia. Łososia myję  osuszam, doprawiam przyprawą do ryb. Wstawiam do nagrzanego piekarnika(...)blaszce i piekę w 180 stopni 15 minut. Po upieczeniu dzielę na kawałki i łącze z majonezem. Kruchy spód smaruję pastą z łososia, układam roszponkę, dodaję plastry brzoskwini, połówki truskawek, pokrojoną cebulę, paprykę. Całość polewam sosem musztardowym

wesoła kuchnia
Ciasto brzoskwiniowo kokosowe 129

cukru 200 g wiórków kokosowych 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej   Krem budyniowy: 100 ml syropu z brzoskwiń 400 ml mleka 5 żółtek 150 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej  1 puszka brzoskwiń 250 g masła Polewa: 25 g gorzkiej czekolady 80% 10 g masła 2 łyżki mleka  Przygotowanie: Biszkopt:  Białka ubić(...)Masło utrzeć do białości dodawać po łyżce budyniu i ucierać. Na samym końcu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Krem rozsmarować na biszkopcie przykryć blatem kokosowym.  Masło i mleko podgrzać wsypać posiekaną czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia i polać po blacie kokosowym. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin by krem stężał.    Zapraszam na zakupy w WYBIERAMWINO.PL

Ala piecze i gotuje
Ciasto brzoskwiniowe warstwowe 396

Bardzo smaczne i lekkie ciasto. Nie jest trudne w wykonaniu, ale czasochłonne, bo galaretka, serek i mus brzoskwiniowy muszą stężeć. SKŁADNIKI NA BISZKOPT 4 jajka 120 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 2 łyżki wody  NA GALARETKĘ Z BRZOSKWINIAMI około 1/2 słoika dżemu brzoskwiniowego 2 galaretki brzoskwiniowe 1 duża puszka brzoskwiń NA KOLOROWE WARSTWY(...)drugiej puszki. Wszystko zblendować razem. Z odsączonego z brzoskwiń soku przygotować galaretkę. Ostudzić i dodać ją do masy owocowej. Uruchomić blender i uzyskaną masę włożyć do lodówki. Tężejący mus brzoskwiniowy nałożyć na warstwę z serka. Dekoracja: Rurki wraz z migdałami zmielić na proszek w blenderze lub maszynce. Posypać górę ciasta. Na każde ukrojone ciasto można położyć kawałek rurki

Passions hobbies life
Ptysie z bitą śmietaną 172

się kula. Chwilę mieszamy, żeby zaparzyć mąkę. Kulka zrobi się lśniąca i zwarta. Pilnujmy, żeby nie przypalić. Odstawiamy do wystygnięcia. Do ostudzonego ciasta wkręcamy po jednym jajku. Mamy idealne ciasto ptysiowe. Blachę do pieczenia wykładamy papierem i na papierze odrysowujemy okrąg od szklanki. W takie kółko szprycujemy masę, można to zrobić rękawem cukierniczym albo łyżką. Masa ma mieć maksymalnie(...)stopni przez 20 minut. Wykładamy ptysie i studzimy. Wystudzone przekrawamy na pół. Nadzienie: 1 litr śmietanki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka pasty waniliowej kilka brzoskwiń z syropu Mocno schłodzoną śmietanę wraz z pastą waniliową ubijamy na sztywno, w trakcie ubijania dodajemy cukier puder. Na dolną część ptysia kładziemy kilka cząstek brzoskwini i warstwę śmietany. Przykrywamy drugą

ladykitchen

Proponowane wyszukiwania