Pavlova

Pavlova

Pavlova

Przepis na : deser

Słynny bezowy deser Pavlovej - beza wraz z owocami (zazwyczaj truskawkami, malinami, brzoskwiniami lub kiwi) i bitą śmietaną. Nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Podobno po raz pierwszy został przygotowany podczas pobytu tancerki w Perth w 1926 lub 1929 roku przez szefa kuchni hotelu Esplanade. Dla kogo: dla tych, którzy mają w zamrażalniku zbędne białka dla fanów deserów bezowych dla chcących w końcu spróbować samodzielnie zrobić "tą słynną Pavlovą" :) Składniki: 150g białek (z 4 dużyc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Wypiekania

Autor

maniawypiekania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

deser, desery, mascarpone, bez pieczenia, bita śmietana, kiwi, truskawka, maliny, truskawki, deser z owocami, ciasto, ciasto z białek , deser z malinami, ciasto z bezami, ciasto z truskawkami, ciasto z malinami, ciasto z brzoskwiniami, deser z mascarpone, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Mania Wypiekania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.