Składniki : 1 szklanki maślanki 1 szklanki cukru 2 i 1/2 szklanki mąki 3 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju szczypta soli drobne owoce, u mnie borówki i jedna brzoskwinia drobno pokrojona Przygotowanie : Cukier utrzeć z całymi jajkami na puszystą masę Dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem na przemian z maślanką- ucierać Wlać olej cienką strużką - ucierać do idealnego połączenia składników Wysmarować foremkę tłuszczem i przelać ciasto, ułożyć na wierzchu owoce, lekko wciskaj... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula