jednej twarzy. Pyszny krem mascarpone z kawałkami czekolady do tego mus brzoskwiniowy. Mega prosty i mega smaczny deser. Trochę fantazji i sukces gwarantowany :) 6 dużych deserów 1 puszka brzoskwiń 250 gramów serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru około 80 gramów czekolady użyłam gorzkiej 1 galaretka o smaku brzoskwiniowym 250 ml wrzątku Galaretkę zalać wrzątkiem dokładnie wymieszać(...)wierzch położyłam folię bąbelkową lekko dociskając, po schłodzeniu ostrożnie zdejmować. Pszczółki to połówki moreli z kompotu (mogą być też mniejsze brzoskwinie) oblane lekko czekoladą, posypka dekoracyjna gwiazdki mogą być też płatki migdałów oraz oczka namalowane pisakiem do dekoracji ciast. Miłej zabawy i smacznego
Andzia PichciZamknąć lato w słoiku, nie pozwolić mu uciec. Sprawić, żeby dłużej trwało, rozpieszczało zmysły, pachniało. Chociaż nie da się zamknąć na dłużej tych ciepłych cudownych wieczorów
Flymetothespoon11.02.2019 Delikatna,krucha tarta urozmaicona galaretką,budyniem i owocami brzoskwini. Za chwilę walentynki, więc pojawiła się delikatna dekoracja z maleńkich serduszek. Najlepiej przygotować tartę jednego dnia
gotuj ze mnąpestek skórką do dołu jedna przy drugiej. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 50 minut. Zimne ciasto można oprószyć cukrem pudrem. * Szklanka o pojemności 250 ml. Można wykorzystać inne owoce sezonowe np truskawki, maliny, brzoskwinie, agrest
Ala piecze i gotujeBardzo smaczny i lekki tort z kremem waniliowym i brzoskwiniami. Tort możemy upiec na różne uroczystości rodzinne. Składniki: Biszkopt: 1 szklanka mąki pszennej 3 łyżki
Bajeczna Kuchniainspiracja Składniki: masa pomarańczowa 1 duży sok Kubuś (marchew,jabłko,brzoskwinia) 200 g masła 3 budynie waniliowe 3 łyżki cukru masa śmietankowa 350 ml śmietany 30
magiczna kuchnia KasiDziś mam dla Was ekspresowe mini torciki z bitą śmietaną i brzoskwinią. Znalazłam w zamrażarce jeden blat biszkoptowy bo czasami tak mam, że jak upiekę to
Ewa w kuchniGotowanie to moja pasja, lubię nowe wyzwania kulinarne. Ptasie mleczko z brzoskwiniami Składniki: mleko skondensowane niesłodzone - 250 ml śmietana kremówka - 250 ml galaretka truskawkowa - 1
Kuchnia Danusibiałego sera 1 banan 2 łyżki cukru trzcinowego przyprawa do dań słodkich z młynka 2 łyżki naturalnego jogurtu truskawki kiwi brzoskwinie z puszki czekolada A jak to zrobić: Z mąki, mleka, wody, jajka, cukru i cukru waniliowego, zrobić ciasto naleśnikowe, dokładnie mieszając składniki, aby nie było grudek. Smażyć naleśniki na delikatnie natłuszczonej patelni. Naleśniki mogą być nieco grubsze, lepiej utrzymają
Kuchnia w opałachI kolejny sernik gotowy! Był już sernik z karmelem … Sernik z brzoskwiniami … Sernik z wiśniami … Sernik cappuccino … i wiele wiele innych! Tym
Ostra na Słodkolawendowego. W cukrze lawendowym zakochałam się w zeszłym roku, gdy pierwszy raz go przygotowałam, jest doskonały by go wykorzystać do ciast, czy własnie do racuchów. Na blogu można znaleźć kilka przepisów na racuchy, np: na jogurcie kozim z brzoskwiniami drożdżowe na kefirze czy drożdżowe z jabłkami W niedzielę możemy sobie pozwolić aby posiedzieć razem przy stole, porozmawiać, popijać poranną kawę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwypiekania. Zapraszam was na proste ciasto z galaretką i kremem z gorzkiej czekolady. Smakuje wybornie i nie jest za słodkie. Talerzyk Porcelana Bogucice z kolekcji Venezia. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej T500 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Galaretka: 2 galaretki brzoskwiniowe 800 ml wrzątku 1 puszka brzoskwiń Krem czekoladowy: 500 ml kremówki(...)lodówki. Biszkopt posmarować dżemem wylać tężejącą galaretkę, rozłożyć po całej powierzchni brzoskwinie wciskając je do środka. Włożyć do lodówki by galaretka stężała. Gdy galaretka już stężeje w yjąć z lodówki czekoladową kremówkę zmiksować na sztywno i równomiernie rozsmarować na galaretce. Ciasto przechowywać w lodówce. Przed podaniem posypać startą czekoladą lub oprószyć kakao
Ala piecze i gotujeinternecie przepisu na rybę jaką jedliśmy w Delcie Dunaju (szkoda że nie znalazłam). Przepis pochodzi ze strony rumuńskiej GUSTOS. Ciasto dosłownie rozpływa się w ustach. W oryginale zamiast żółtej warstwy powinna być różowa. Nie miałam malin więc zastąpiłam je brzoskwiniami z puszki i też było smaczne . Składniki na spód: 250 g herbatników oreo 50g masła Ciastka zblendować i połączyć(...)miękkim masłem. Wyłożyć nimi dno tortownicy. Składniki na kremy: 500g mascarpone 400 ml śmietany kremówki 100 ml mleka 100g gorzkiej lub deserowej czekolady 150g cukru 200g malin (ja dałam brzoskwinie z puszki) 30g żelatyny opcjonalnie barwnik (czerwony/żółty) Mleko podgrzać ale nie zagotować, wrzucić do niego posiekaną czekoladę, dobrze wymieszać i ostudzić. Żelatynę podzielić na 3 i każde 10g rozpuścić
Mam apetyt na ...cukier puder. Po ubiciu dodawać powoli mascarpone, łącząc na najmniejszych obrotach miksera. Masę wyłożyć na biszkopt i brzoskwinie. 4. Galaretki rozpuścić w 800ml wody. Pozostawić do ostygnięcia, a po ostygnięciu włożyć do lodówki. Gdy zacznie lekko tężeć, wylać ją na ciasto. Ciasto włożyć do lodówki, gotowe będzie gdy galaretka całkiem stężeje. Smacznego
W kuchni u MonikiWspaniałe kwadraty z ciasta francuskiego z krążkami ananasa i kandyzowaną wisienką. Sympatyczne ciasteczka, które pieknie zdobią stoł. Gotowe ciasto francuskie i ananas z puszki. Proste i efektowne. Szybki przepis z cyklu ,, Gdy goście u drzwi“. Oczywiscie zamiast ananasa można wziąć brzoskwinie lub inne owoce. Jak na przykład w tym przepisie z jabłkiem i gruszką. Szczególnie pieknie wygladają kandyzowane wisienki(...)możesz zrobić lukier, albo ozdobić ciasteczka czekoladą. Dla nas lekka pudrowa pierzynka jest wystarczająca. Przepis na francuskie ciastka z ananasem: Składniki: 8 krążków ananasa z puszki 1 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 żółtko cukier puder do oprószenia 1 łyżka mleka 8 kandyzowanych wisienek lub gęsta czerwona marmolada Wykonanie : 1. Ciasto rozwinąć i ewentualnie lekko wyprostować wałkiem. Przy pomocy pomocy noża
dolcevitainmykitchenbrązowego i szczypta soli do ubicia śmietany Owoce: ja dałam kiwi,truskawki,borówki ,brzoskwinie Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Składniki naleśników dokładnie łącze za pomocą miksera. Patelnię rozgrzewam ,za pomocą pędzla silikonowego smaruję nią odrobiną oleju rzepakowego. Za pomocą chochli kuchennej nabieram porcję ciasta i wylewam na patelnię. Smażę na rumiano z obu stron. Naleśniki studze
Gotowanie PatkiMazurek królewski Mazurek z pianką kawową Mazurek z bakaliami w waflu Adwokatowy sernik Sernik z białą czekoladą Sernik z brzoskwiniami Sernik Isaura Babka z daktylami w czekoladowej polewie Babka piaskowa Brioszka z bakaliami Słonecznikowice z pianką krówkową Tofinek Sezamowiec Ciasto miodowo-śmietankowe Placek z serkiem waniliowym Orzechowiec Coś na słono – klika przepisów na Wielkanocne pyszności: Sernik wytrawny Jajka faszerowane
PatiGotujeżółtka, mąkę, budyń (proszek) i na koniec olej. Gotowe ciasto przełożyć do blaszki. Piec w rozgrzanym piekarniku w 180stopniach C przez ok. 20minut. Po upieczeniu pozostawić biszkopt do całkowitego ostygnięcia. Mus brzoskwiniowy: Galaretkę o smaku pomarańczowym lub brzoskwiniowym rozpuścić w 250ml gorącej wody. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Następnie zblenderować z brzoskwiniami. Naczynie żaroodporne ( o średnicy: od spodu 13cm
W kuchni u MonikiProste szaszłyki z grilla to błyskawiczna propozycja na danie z grilla. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, bowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista składników oraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Orzeźwiające brzoskwiniowo – cytrynowe ciasto z bitą śmietaną i kruchymi waflowymi rurkami oblanymi czekoladą. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju szczypta soli Masa śmietanowa: 600ml śmietany 30% 400g mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: 2 puszki brzoskwiń 1 cytrynowa galaretka 260g rurek waflowych(...)spirytusu Wykonanie: 1. Biszkopt Białka ubić z cukrem i szczyptą soli na sztywno, dodać żółtka, a następnie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodać olej, całość dokładnie wymieszać, ciasto przełożyć do okrągłej tortownicy o średnicy 26 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 25 minut. 2. Masa śmietanowa Śmietaną ubić na sztywno z cukrem pudrem, cały
Szalona Kuchnia Ewelinyfolią i również umieścić w zamrażalniku. Piekarnik nagrzać do 180°C i podpiec ciasto w tortownicy przez 15 min. Wystudzić. Masa “serowa”: 300 ml kwaśnej śmietany 18% 45g cukru cukier wanilinowy lub odrobina ekstraktu waniliowego 1 łyżka mąki pszennej 1 białko Dodatkowo: mała puszka brzoskwiń lub inne owoce, mogą być mrożone Śmietanę wymieszać z cukrem, wanilią i mąką
Słodki Blog