Wegański TORT CYTRYNOWO-CZEKOLADOWY z brzoskwiniami
Wegański TORT CYTRYNOWO-CZEKOLADOWY z brzoskwiniami
Bardzo prosty i orzeźwiający tort. Do ciasta dodałam mąki orkiszowej, jednak możesz użyć samej mąki pszennej – wtedy tort będzie jaśniejszy i bardziej pulchny. Tort przełożony jest cytrynowym kisielem, którego kwaśny smak idealnie łączy się z kremem czekoladowym. Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz ze składnikami znajdziesz poniżej // Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki (1 szklanka pszennej, 0.5 szklanki orkiszowej, 0.5 szklanki ziemniaczanej) 1 szklanka mleka (roślinnego) 2 ł... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Via Gusto
Autor
Monika Jerzak
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
torty, tort, krem czekoladowy, cytryna, ciasto, krem, wegańskie, ciasto orkiszowe, proste ciasto, ciasto cytrynowe, mleko w proszku, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z brzoskwiniami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia
Inne przepisy z Via Gusto
Dodaj komentarz