Brzoskwinia w tym roku obrodziła i to niezwykle. Zdarza się to rzadko, więc większość owoców zamknęłam w słoikach w słodkim syropie, co by mieć je na okres jesienny i zimowy do różnego rodzaju ciast. Przepis prosty i pyszny ;) BRZOSKWINIE W SŁODKIM SYROPIE Składniki: - brzoskwinie - cukier - woda Przygotowanie: Brzoskwinie myjemy, sparzamy i usuwamy z nich skórkę. Przekrawamy na pół i wyciągamy pestkę. Wkładamy do umytych słoików. Całość zalewamy mieszanką cukru i wody (pół kilograma na każdy litr wody). Pasteryzu... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...