Kokosek z truskawkami i brzoskwiniami

Kokosek z truskawkami i brzoskwiniami

Kokosek z truskawkami i brzoskwiniami

Dwie masy owocowe – brzoskwiniowa i truskawkowa zamknięte pomiędzy słodkimi warstwami ciasta kokosowego. Ciasto przygotowałam na samych białkach, tak jak robi się tradycyjne kokosanki. Słodycz przełamują również świeże truskawki. CIASTO KOKOSOWE: 6 białek 1 1/2 szklanki cukru 300 g wiórek kokosowych MASA TRUSKAWKOWA: 400 g truskawek + połówki truskawek między masy 1/4 szklanki cukru 250 g serka mascarpone 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki wody MASA BRZOSKWINIOWA: 400 g brzoskwiń z puszki 250 g serka mascarpone ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, truskawka, truskawki, kokosowe, mascarpone, ciasto kokosowe, czekolada, ciasta z kremami, ciasto z kremem, krem, ciasta z masa, ciasto z truskawkami, mus, syrop, ciasto z białek , ciasto z brzoskwiniami, ciasto owocowe, krem mascarpone, mus truskawkowy, biała czekolada, biała polewa do ciasta, ciasto z musem truskawkowym , ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.