ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:78/245)

Ciasto Kruchy Kokosowiec 57

Ciasto Kruchy Kokosowiec Ciasto Kruchy Kokosowiec to wspaniały pomysł, jeśli zastanawiasz się, jakie ciasto z wiórkami kokosowymi upiec na najbliższy weekend. Ciasto kokosowe na kruchym spodzie z kruszonką smakuje trochę jak Bounty, będzie idealne do popołudniowej kawy. Jak się piecze ciasto kokosowe ?  Aby upiec ciasto Kokosowiec w ystarczy przygotować proste ciasto półkruche - nie wymaga ono podpiekania, ładnie wyrasta(...)wymieszać z ubitymi na sztywno białkami. Przepis na ciasto Kokosowiec na kruchym cieście jest prosty i przyjemny, całość przygotowań nie zajmuje wiele czasu. Takie ciasto kokosowe z wiórkami kokosowymi na pewno posmakuje fanom kokosu. Smacznego :) Jeśli szukacie przepisu na ciasto kokosowe polecam również Ciasto Aurora z wiórkami kokosowymi , budyniem i brzoskwiniami: TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na ciasta z wiórkami

Lekcje w kuchni
Budyniowiec z arbuzem – ciasto budyniowe na zimno 80

kiedy apetyt na ciężkie desery spada, ciasto budyniowe z arbuzem jest idealnym wyborem. Jego delikatna i lekka konsystencja doskonale sprawdza się jako świeży deser po obiedzie lub dodatek do niedzielnej kawy. Ciasto pięknie prezentuje się na stole. Zaskocz swoich bliskich tym orzeźwiającym letnim ciastem! Z jakich warstw składa się to budyniowe ciasto z arbuzem? nadziewane rurki waflowe puszysty krem budyniowy(...)półkule arbuza przezroczysta galaretka Jeśli nie jesteś fanem arbuza, możesz zastąpić go innymi owocami, takimi jak truskawki, maliny czy brzoskwinie. Dokładny przepis na ciasto znajdziesz poniżej. Sprawdź również inne przepisy na ciasta z budyniem: budyniowe ciasto z advocatem ciasto z Ptasim Mleczkiem i kremem budyniowym metrowiec z budyniową masą PRZEPIS – budyniowiec z arbuzem Budyniowiec z arbuzem i galaretką

Via Gusto
Brzoskwinie w syropie 182

kilka  słoików brzoskwiń w syropie warto się zaopatrzyć na zimę. W smaku bardzo przypominają brzoskwinie z puszki. Wykorzystuję je do wypieku ciast i jako dodatek do deserów. Składniki: brzoskwinie świeże dowolna ilość 1 l wody 0,5 kg cukru 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie:   Brzoskwinie obrać z skórki, przekroić na pół, wyciągnąć pestkę. Połówki brzoskwiń powkładać dosyć

Ala piecze i gotuje
Ciasto ucierane wzbogacone 85

Ciasto migdałowo pistacjowe ze śliwkami to aromatyczne, ucierane ciasto na weekend. Ciasto ucierane z dodatkiem owoców to naprawdę pyszny deser do niedzielnej kawki. To ciasto ucierane to wzbogacona wersja. Dodałam do niego mąkę migdałową i pistacjowe masło. Migdały i pistacje świetnie pasują do owoców. W tym cieście ze słodkimi śliwkami tworzą smaczną kombinację. Ostatnio pojawiło się na rynku masło pistacjowe(...)zapasów kruszonki do ciasta migdałowo pistacjowego ze śliwkami. To taki sposób na wykorzystanie resztek. Oczywiście możecie pominąć kruszonkę i upiec ciasto ucierane z owocami . Do ciasta wykorzystałam duże śliwki z żółtym miąższem. Śliwki jako owoce są bardzo soczyste i dlatego wystarczy ich do ciasta zaledwie kilka. Śliwki można zamienić na inne owoce z pestką jak brzoskwinie lub nektarynki. Do tego

codojedzenia
Ciasto ucierane wzbogacone 89

Ciasto migdałowo pistacjowe ze śliwkami to aromatyczne, ucierane ciasto na weekend. Ciasto ucierane z dodatkiem owoców to naprawdę pyszny deser do niedzielnej kawki. To ciasto ucierane to wzbogacona wersja. Dodałam do niego mąkę migdałową i pistacjowe masło. Migdały i pistacje świetnie pasują do owoców. W tym cieście ze słodkimi śliwkami tworzą smaczną kombinację. Ostatnio pojawiło się na rynku masło pistacjowe(...)zapasów kruszonki do ciasta migdałowo pistacjowego ze śliwkami. To taki sposób na wykorzystanie resztek. Oczywiście możecie pominąć kruszonkę i upiec ciasto ucierane z owocami . Do ciasta wykorzystałam duże śliwki z żółtym miąższem. Śliwki jako owoce są bardzo soczyste i dlatego wystarczy ich do ciasta zaledwie kilka. Śliwki można zamienić na inne owoce z pestką jak brzoskwinie lub nektarynki. Do tego

codojedzenia
SERNIK Z PIANKĄ I OWOCAMI 175

skubiemy. wykładamy na wierzch. Pieczemy jeszcze przez ok. 30-40 minut, aż pianka i ciasto ładnie się zarumieni. Smacznego :) Polecam również łatwy przepis na sernik z brzoskwiniami  lub sernik w kakaowym cieście

Pani na deser
Tort brzoskwiniowy z misiem 258

każdy delikatnie skropić naparem z herbaty. Mus brzoskwiniowy. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na około 10 min. Kiedy napęcznieje, rozpuścić na małym ogniu, ale nie wolno jej zagotować. Brzoskwinie odsączyć z syropu, zmiksować blenderem i połączyć z rozpuszczoną żelatyną. Gęsty krem podzielić na pół i wyłożyć na dwa blaty biszkoptu. Odstawić do całkowitego stężenia. Krem czekoladowy. Pół szklanki kremówki(...)małej gwiazdy i ozdobić brzegi oraz tworząc głowę misia. Udekorować biszkoptami i ciasteczkami oreo. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Torty Tagged: brzoskwinie , czekolada , kremówka , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Wilgotna babka z brzoskwiniami 157

waniliowego 6 połówek brzoskwiń z puszki 5 łyżek majonezu o neutralnym smaku 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia kaszka manna do obtoczenia brzoskwiń (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Jajka z cukrem i cukrem waniliowym miksujemy na puszystą masę. Następnie łyżka po łyżce dodajemy majonez. Obie mąki wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko. Dodajemy do ciasta i miksujemy na niedużych(...)waniliowego. Brzoskwinie delikatnie obtaczamy w kaszy manny i dodajemy do ciasta. Całość mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do formy o wym. 12×30 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C i pieczemy około 35 minut. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Wilgotna babka z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
tarta wieloowocowa z pianką bezową... 137

Składniki: ciasto kruche do tarty 1 opakowanie, jabłka 2 sztuki, gruszki 2 sztuki, brzoskwinie 2 sztuki, nektarynki 2 sztuki, cukier 2 łyżki, cynamon 1 łyżka, białka zimne 1 szklanka, cukier puder 3/4 szklanki, mąka ziemniaczana 2 łyżki, cukier puder do posypania(...)tarty użyłam gotowe ciasto kruche do tart, czasem można wykorzystać takie ciasto na szybko do deseru, ciasto wyłożyłam w formie silikonowej na papierze do pieczenia. Do ciasta wsypałam pokrojone w cząstki, jabłka, brzoskwinie, nektarynki, gruszki, owoce posypać cukrem, cynamonem. Zimne białka w misie robota ubijać z solą na najwyższych obrotach, gdy zaczną gęstnieć wsypać puder cukier, mąkę ziemniaczaną i ubić

W Mojej Kuchni Lubię
Naleśniki z serem i brzoskwiniami 257

szklanki mąki szczypta soli masło do smażenia Farsz: 500g  sera białego  200 g śmietany lub jogurtu naturalnego duża puszka brzoskwiń 2 opakowania cukru waniliowego PRZYGOTOWANIE Miksujemy składniki ciasta i odstawiamy na 20-30 min.  Po tym czasie jeszcze raz mieszamy i smażymy na maśle cienkie naleśniki (z podanej porcji ok.12-14 sztuk na średniej patelni). Twaróg rozgniatamy

Moje Kuchenne Rewelacje
ciasto "kokietka" 181

zamieniłam na biszkopty- nie straciło ono na smaku a ja zaoszczędziłam kilka chwil. Na wierzchu galaretką zalałam mango, co dodało nutkę egzotyczności ale brzoskwinie czy ananas także sprawdzą się świetnie. Pomimo wielu warstw i smaków to ciasto było bardzo lekkie i delikatne a najlepiej smakowało zimne, prosto z lodówki.   *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto(...)galaretki agrestowe  łyżka masła  na masę jogurtową: 2 duże kubki jogurtu greckiego 2 galaretki truskawkowe łyżka cukru pudru dodatkowo: galaretka wiśniowa puszka mango (lub brzoskwiń) paczka okrągłych biszkoptów Najpierw przygotować ciasto miodowe: z podanych składników wyrobić ciasto. Blaszkę wyłożyć wysoko papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto, rozwałkować. Piec ok. 30 minut w temp. 180* C. Jabłka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szarlotka na kruchym cieście 203

dodatek lekki despota zobowiązują do bardziej wyrafinowanego nazewnictwa. Przyjęło się, że do nadzienia szarlotki używa się jabłek a podstawę stanowi ciasto kruche, bądź półkruche. Używano również ciasta francuskiego, gruszek, moreli, brzoskwiń i śliwek. Więc po co się ograniczać? W Polsce co dom to inny przepis. Każdy oczywiście jest jedyny i słuszny. Ja pokażę wam swój, wypracowany, przetestowany, z dużą ilością

ladykitchen
Szybkie ciasto na maślance z pomarańczową skórką 185

ciasto na maślance z pomarańczową skórką Dziś mam dla Was kolejny, pyszny przepis na ciasto mieszane łyżką . Ostatnio pokazywałam Wam jak przygotować ucierany makowiec z jabłkami , ciasto krówka i świąteczny sernik z brzoskwiniami . Dziś przyszła pora na coś wyjątkowo szybkiego – pyszne ciasto czekoladowe na maślance , które dodatkowo wzbogaciłam kandyzowaną pomarańczową skórką. Jeśli nie lubicie pomarańczowej skórki do ciasta możecie

Słodkie okruszki
Zapiekane brzoskwinie 161

pudru  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Brzoskwinie obieramy że skórki. Foremki (u mnie wyszli 6) smarujemy masłem i obsypujemy cukrem pudrem, układamy w nich pokrojone w plastry brzoskwinie. Resztę składników miksujemy na jednolite ciasto. Ciasto powinno być lejące ale nie za rzadkie. Zalewamy brzoskwinie. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Najlepiej podawać jeszcze ciepłe i posypane cukrem pudrem

Delusional Trine
Torcik cytrynowy 209

brzoskwiń 7 płaskich łyżeczek żelatyny cukier puder do smaku 500 ml kremówki Do misy miksera wbijamy całe jajka, dodajemy cukier i miksujemy tak długo, aż masa podwoi swoją objętość i wyraźnie stanie się jaśniejsza. Dodajemy wówczas olej oraz wodę i miksujemy jeszcze chwilę. Obroty miksera zmniejszamy do minimum i dodajemy przesiane obie mąki. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Ciasto przelewamy(...)zetrzeć skórkę, lub udekorować plasterkami cytrynowymi). Żelatynę zalewamy zimną, przegotowaną wodą. Odstawiamy na około 5 minut do napęcznienia. Następnie ogrzewamy ją na małym ogniu aż osiągnie płynną konsystencję. Brzoskwinie osączamy z zalewy. Miksujemy na gładki mus razem z cukrem. Dodajemy skórkę i sok z cytryny oraz rozpuszczoną żelatynę. W międzyczasie schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Łączymy z masą brzoskwiniową. Przygotowaną

Smaki Na Talerzu