ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:78/245)

Frużelina brzoskwiniowa 174

Dostałam wiaderko brzoskwiń. Najdliśmy się do syta, zrobiłam ciasto i jeszcze trochę zostało więc zamknęłam je w słoiczkach. Taka frużelinka przyda się na potem do naleśników i deserków. składniki: 1 kg brzoskwiń wypestkowanych i obranych ze skórki 250 g cukru 1/2 szklanki wody 1 łyżka mąki ziemniaczanej Obrane brzoskwinie pokroić w drobną kostkę i przełożyć do garnka. Zasypać cukrem, wymieszać

Monia miesza i gotuje
Sernik z brzoskwiniami 100

pieczenia i cukier puder przesiewamy na stolnicę. Dodajemy pokrojone w kawałki zimne masło i siekamy je nożem. Dodajemy sól i żółtka i szybko wyrabiamy ciasto - ważne żeby zbyt długo nie ogrzewać go dłonią. Gotowe ciasto należy podzielić na dwie części, owinąć folią spożywczą i włożyć do zamrażarki na 2 godziny. Formę o wymiarach 25 x 34 cm należy wyłożyć papierem(...)minut. Na koniec dodajemy sok z cytryny i mieszamy. Masę serową należy wyłożyć na podpieczony spód. Brzoskwinie kroimy na nieduże kawałki. Na masę serową wykładamy równo pokrojone brzoskwinie. Na brzoskwinie nakładamy masę białkową i wyrównujemy całość. Na wierzch ścieramy pozostałą część zamrożonego ciasta. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez godzinę. Po upieczeniu sernik zostawiamy przy lekko uchylonych drzwiach piekarnika

psgotujemy
Ciasto z jagodami w 5 minut / 5 Minute Blueberry Cake 176

początkującym. Puszyste ciasto z jagodami na oleju jest pyszne z jagodami ze słoika / kompotu , z jagodami świeżymi lub mrożonymi . Te ostatnie i te z domowego soku jagodowego należy jednak dokładnie odsączyć przed ułożeniem na cieście (mrożone wcześniej rozmrażamy). Tak naprawdę moje ciasto w 5 minut możecie upiec z dowolnymi sezonowymi owocami - wypróbujcie na przykład wersji z brzoskwiniami, malinami albo borówkami

Lekcje w kuchni
Sernik z borówkami 169

Piec w temperaturze 160ºC, bez termoobiegu, przez około 20 minut. Po tym czasie otworzyć piekarnik, wyjąć foremkę i na wierzch sernika wysypać równo resztę jagód. Z reszty odłożonego kruchego ciasta (1/3) zrobić wałeczki i wyłożyć na masę serową w postaci kratki. Zwiększyć temperaturę do 170ºC i piec dodatkowe 30 – 35 minut, do zezłocenia. Powierzchnia sernika po dotknięciu patyczkiem powinna(...)load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('3735939a0d2b44ab31206a9ff75f9cde').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: sernik bez spodu z brzoskwiniami ciastka swiateczne boze narodzenie ciasto na Boże narodzenie sernik jest mokry po upieczeniu The post Sernik z borówkami appeared first

dom-agi.pl
Sernik brzoskwiniowy z kratką 114

szklanka cukru cukier waniliowy 1 jajko Masa serowa: 1 kilogram sera białego 1 masło roślinne 8 jajek 350 gram cukru 1 budyń waniliowy 1 puszka brzoskwiń Dodatkowo: papier do pieczenia Sposób przygotowania: Wszystkie składniki ciasta kruchego łączymy ze sobą i zagniatamy gładkie ciasto.Dzielimy na dwie równe części ,zawijamy w torebkę foliową i na godzinę wkładamy do lodówki.Formę (25x40(...)cukrem i żółtkami na puszysta masę.Dodajemy stopniowo ser i budyń w proszku,cały czas mieszając.Brzoskwinie odsączmy z zalewy,kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do masy.Z białek ubijamy pianę,dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Masę serową wylewamy na ciasto kakaowe.Z pozostałego ciasta wycinamy kratkę za pomocą specjalnego wałka do robienia kratki ,lub wycinamy nożem cienkie paski

Bajeczna Kuchnia
Ciasto Delicja 162

Delicji. Nie wiem jak Wy - ale ja za nimi przepadam :) Więc uwierzcie, że jak tylko znalazłam ten przepis, to od razu wiedziałam, że muszę go wypróbować. Ciasto jest przepyszne. Delikatny, lekki biszkopt, brzoskwinie w aromatycznej galaretce i puszysta pianka czekoladowa... Poezja :) W orginalnym przepisie zmieniłam tylko czekoladę z gorzkiej na mleczną, bo akurat taką wolę - ale to już można dobrać(...)pieczenia. Przełożyć surowe ciasto  (fot.3)  i włożyć je do rozgrzanego piekarnika do 170°C. Piec przez około 15-20 min do tzw. suchego patyczka. Zaraz po wyjęciu biszkopt w formie, upuścić na zabezpieczony blat kuchenny z wysokości około 30 cm. W ten sposób nam nie opadnie. Zostawić do wystudzenia. Syrop z brzoskwiń (około 1/3 szklanki) rozcieńczyć

Świat Ciasta
Aromatyczna babka pomarańczowa 108

dokładniej całym ugotowanym owocom, więc jest nie tylko ładne ale tez bardzo aromatyczne. Na upartego ten przepis można modyfikować innymi owocami (nawet z puszki) takimi jak brzoskwinie ananasy, śliwki, marakuja, mango. Ciasto jest wilgotne, i odpowiednio przechowywane (zawinięte z papier) będzie takie do tygodnia. Idealnie komponuje się z mocną herbatką Składniki na dwie keksówki o wymiarach 22×12 cm/tortownic

greenscarf
Ciasto mandarynkowo-kokosowe – bez cukru i słodzików, z niskim ŁG 58

słodzików. Ciasto mandarynkowo-kokosowe, to propozycja bezglutenowa, z niskim ładunkiem glikemicznym i bazująca tylko na słodyczy wykorzystanych mandarynek. Szczerze mówiąc sama byłam zaskoczona moim kulinarnym eksperymentem, ale udało się stworzyć tak naprawdę coś z niczego Serdecznie polecam to ciasto wszystkim, którzy lubią nietypowe kulinarne propozycje To ciasto jest także odpowiednie dla osób z insulinoopornością . To ciasto polecam podać z sosem(...)masłem i wyłóż papierem do pieczenia. Przelej gotowe ciasto do foremki. Piecz w rozgrzanym na 190 stopni piekarniku, funkcja góra-dół, przez 40 minut. Smacznego! JEDEN KAWAŁEK CIASTA, TO: około 127kcal Białko: 3,5g Węglowodany: 6,8g Tłuszcz: 10,1g Błonnik pokarmowy: 2,4g Ładunek glikemiczny: 2,3 Spróbuj także: zapiekane brzoskwinie z masłem orzechowym, kokosowa chmurka – ciasto

Natka Pietruszki
Brzoskwiniowe ciasto Agnieszki 141

pracy i właśnie na święta gościło na naszym stole. Ciasto jest lekkie a krem nie za słodki więc szybko znikało z blaszki. Polecam Wam to ciasto na każdą okazję. Składniki : * jasny biszkopt  * puszka brzoskwiń  * 2 budynie śmietankowe  * 2 galaretki brzoskwiniowe  * kostka masła Przygotowanie : Biszkopt przekroić na pół. Odsączyć brzoskwinie, dodać wody do 1 litra i ugotować(...)budyniu wsypać 2 galaretki i mieszać aż się rozpuszczą. Dodać masło i wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Do zimnego kremu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Masę wylać na połowę biszkoptu, przykryć drugim i wstawić do lodówki. Ciasto można posypać cukrem pudrem bądź polać czekoladową polewą

Magiczne Życie Marty
Ciasto z brzoskwiniami i budyniem 156

szklanki mąki 3/4 szklanki cukru trzcinowego 3 jajka 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 80 g białej czekolady 1 szklanka maślanki 1/2 szklanki oliwy z oliwek 1 puszka brzoskwiń w lekkim syropie Budyń: 400 ml mleka 1 op. budyniu waniliowego Kruszonka: 50 g mąki 30 g masła 30 g cukru trzcinowego Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 3 łyżki wrzątku Przepis(...)masy. Gotowe ciasto przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta nakładamy budyń oraz odsączone z syropu i pokrojone w plasterki brzoskwinie. W osobnej misce ucieramy składniki na kruszonkę i posypujemy nią ciasto. Pieczemy je w nagrzanym do 180C piekarniku (góra i dół) przez ok. 60 minut do suchego patyczka. Po przestygnięciu ciasto możemy

Emcia Pichci
Tort z bitą śmietaną i brzoskwiniami 272

łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia : ok 3/4 szkl herbaty syrop z brzoskwiń (z puszki) Pozostałe składniki : dżem brzoskwiniowy (użyłam łowicza) dżem porzeczkowy  2 galaretki brzoskwiniowe duża puszka brzoskwiń 500 ml śmietanki 30% 1 śnieżka w proszku 1 śmietan-fix ok.3-4 łyżek cukru pudru  Przygotowanie: Jasny biszkopt : Jajka rozbijamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy na puszystą, białawą(...)jasny, tylko dodajemy kakao i skracamy czas pieczenia do ok. 20 min. Po upieczeniu odkrajamy cienką, górną część biszkoptu i kruszymy - to będzie nasza posypka na boki ciasta. Zaparzamy herbatę i studzimy. Brzoskwinie wyciągamy na talerzyk, a sok łączymy razem z herbatą. Część brzoskwiń kroimy w kosteczkę, a cześć na półplasterki - to będzie nam służyło do dekoracji. Mus brzoskwiniowy

charlotte gotuje
Ciasto dwa smaki 45

Pyszne owocowe ciasto bez pieczenia na herbatnikach z brzoskwiniami i kiwi. Składniki herbatniki 2x budyń waniliowy pół kostki masła 1 cukier wanilinowy brzoskwinie sparzone kiwi (obrać, i pokroić w plastry, a potem zalać wrzątkiem) galaretka brzoskwiniowa galaretka agrestowa Przygotowanie Na samym początku galaretki zrobiłam wg przepisu na opakowaniu. Ja miałam brzoskwiniową i agrestową. Tą agrestową zrobiłam z mniejszej ilości wody(...)cukier wanilinowy i wymieszałam mikserem aż się zrobiła gładka masa. Na wierzch poukładałam owoce w moim przypadku brzoskwinie i kiwi. Jak galaretki były prawie stężone to na jedną stronę delikatnie wylałam brzoskwiniową a na drugą stronę agrestową. Autor przepisu: Kasia Wolny Artykuł Ciasto dwa smaki pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto na niedzielę – TOP 10 propozycji 3144

dzisiejszym wpisie przygotowałam zestawienie 10 propozycji na proste i smaczne ciasta niedzielne , które musicie wypróbować! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Ciasto krówka bez pieczenia przepis na: Przepiski 2. Kruche ciasto z dżemem przepis na: Alle Dobre 3. Ciasto borówkowy chruściak przepis na: Kulinarna Chwila (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Ciasto Zośka przepis na: Kuchnia Domowa Ani 5. Kostka cytrynowa przepis(...)Amie 6. Bananowiec przepis na: Kucharka w Baletkach 7. Ciasto szpinakowe z wiśniami przepis na: Babka w Formie 8. Sernik na zimno z wiaderka z brzoskwiniami przepis na: Lekcje w Kuchni 9. Ciasto marchewkowe z orzechami przepis na: Kulinarne Inspiracje 10. Ciasto słodka Karolinka przepis na: e-Przepisy Kulinarne (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Podobał się wpis? Nie zapomnijcie udostępnić go dalej

BabskiePorady.pl - Przepisy
Dlaczego tak trudno zerwać z cukrem? Przepis na pełnoziarniste ciasto pomarańczowe bez cukru 102

milky way Ciasto kakaowe z budyniem Sernik na zimno na biszkoptowym spodzie Piernikowe praliny Tarta na kruchym spodzie z wiśniowym kremem Torcik kakaowy Serniko-brownie Sernik z brzoskwiniami Kakaowo-waniliowy torcik PEŁNOZIARNISTE CIASTO POMARAŃCZOWE BEZ CUKRU Czas przygotowania 15 minut + 50-60 minut pieczenia Składniki na małą keksówkę 20 cm 90 g mąki owsianej 30 g mąki kokosowej

HealthyCreations
Tygrysek 226

szklanki cukru pudru sok z 1 cytryny Dodatki: 3 opakowania galaretki żółtej 4-5 łyżek marmolady 1 słoik powideł 1 puszka brzoskwiń Rolada biszkoptowa: 3 jajka 6 łyżek cukru 2 łyżki mąki Wykonanie: Składniki kruchego ciasta posiekam i zagniatam, ciasto dzielę na dwie części. Jedną rozwałkowuję na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, smaruję powidłami i odstawiam.  Masa makowa- masło(...)Roladę rozwijam delikatnie zdejmując papier, smaruję marmoladą, ponownie zwijam i kroję w plastry. Plastry rolady układam na masie budyniowej, pomiędzy przestrzenie układam kawałki brzoskwiń. Wszystkie  galaretki rozpuszczam w trzech szklankach wrzątku i tężejącą polewam wierzch ciasta. Całość odstawiam do całkowitego stężenia

Ciasteczkowy Potwór