ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:71/245)

FRANCUSKIE CIASTKA Z BRZOSKWINIAMI 145

Składniki: op.ciasta francuskiego puszka brzoskwiń cukier waniliowy łyżeczka płatków migdałów jajko Wykonanie: Ciasto rozkładamy na stolnicy, wykrawamy małe prostokąty, na każdy z nich kładziemy kawałek odsączonej z syropu brzoskwini. Całość smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy cukrem waniliowym i    pokruszonymi płatkami migdałów. Ciasteczka można równie dobrze składać na połowę i do środka kłaść owoc. Piec w temp.200st aż do zrumienienia

Walijskie Pichcenie
Naleśniki zapiekane z brzoskwiniami i malinami 146

malinami łatwe ok 30 minut dla 1 osoby Składniki: * mleko * mąka * jajko * cukier * sól Nie podaję dokładnych proporcji gdyż ich nie znam, ja zawszę robię ,,na oko" * brzoskwinia * maliny * cukier puder Przyrządzamy ciasto ciasto naleśnikowe i smażymy cienkie naleśniki, następnie na połowę każdego naleśnika nakładamy owoce (brzoskwinia obrana i pokrojona), posypujemy je cukrem pudrem i składamy na pół. Brzegi ciasta

sierotka maRysia w kuchni
Muffinki z miętą i brzoskwiniami 87

proszek do pieczenia i cukier) połączyć ze sobą. W oddzielnej misce jajka, śmietanę i masło wymieszać do momentu połączenia się składników. Do mokrych składników dodać sypkie i przemieszać ciasto parę razy. Brzoskwinie obrać ze skórki pokroić w kostkę, miętę poszatkować drobno i oba składniki dodać do masy. Papilotki napełniać do 3/4 wysokości. Piec ok 20 min w piekarniku nagrzanym

pink envelope
Owocowa pianka na biszkopcie 199

Kolejne proste i pyszne ciasto z użyciem sezonowych owoców. Ja akurat miałam pod rąką maliny, borówki, brzoskwinie i śliwki. Owoce można sobie dowolnie dobierać podobnie jak i smaki galaretki. składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia pianka ok 500-600 ml śmietanki 30 % 2 galaretki, u mnie(...)agrestowe ok 400 g owoców, u mnie maliny śliwki brzoskwinie na wierzch 2 galaretki, u mnie truskawkowe 400 g borówek amerykańskich Przygotować biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno i odstawić. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać ubite białka. Masę przełożyć do blaszki 25x35 wyłożonej papierem

Monia miesza i gotuje
Ambasador 151

jakiegoś czasu z upieczeniem ciasta Ambasador i dodaniem przepisu na to ciasto na bloga. Jakoś tak się często składało, iż piekłam akurat inne ciasto bądź po prostu nie miałam odpowiedniej okazji, aby to ciasto podać. Aż do teraz, gdyż jeden z członków rodziny miał imieniny i były one dobrym pretekstem do przygotowania tego właśnie ciasta. Ciasto Ambasador to puszysty biszkopt(...)czekolady. W tym kremie wykorzystać można także rodzynki bądź mieszankę bakalii. Drugi krem budyniowy to krem jasny, który zawiera owoce. Mogą to być pomarańcze, mandarynki, ananas lub brzoskwinie. Po złożeniu ciasto jest dość wysokie, dlatego też świetnie sprawdza się podane jako tort urodzinowy bądź po prostu zaserwowane na deser. Zachęcam Was do zapoznania się z przepisem na ciasto Ambasador

MeCooks
Tartaletki brzoskwiniowe – mini tarty (babeczki) 63

sera dwukrotnie zmielonego (np. z wiaderka) 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 czubata łyżka budyniu waniliowego (bez cukru) Instrukcje Ciasto: Podane składniki siekamy i zagniatamy na gładkie ciasto. Owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na min. godzinę. Masa serowa: Brzoskwinie obieramy ze skórki, (z puszki osączamy z zalewy) miksujemy. Jajko ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy śmietanę, budyń(...)oraz ser i na koniec mus z brzoskwiń. Całość: Formy do tartaletek smarujemy tłuszczem, każdą wyklejamy ciastem, nakłuwamy widelcem. Masę serową przelewamy do przygotowanych foremek z ciastem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut. Lekko studzimy i wyjmujemy z foremek, odstawiamy do wystygnięcia i ozdabiamy ulubionymi owocami. tartaletki brzoskwiniowe mini tarty babeczki to co lubie

To co lubię - gotuję i polecam
Najlepsze świąteczne wypieki 34

poniższą listą wypieków. Każde z ciast idealnie sprawdzi się na święta i nie tylko!  Jeśli któreś z ciast wpadnie Wam w oko, wystarczy kliknąć w jego nazwę, tam znajdziecie na nie przepis Oto nasze propozycje na pyszne ciasta na święta ! Które z nich wybierzecie? 1. Ciasto Góralki 2. Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Makowiec

Damusia.pl
Truskawkowe ciasto na maślance z migdałową kruszonką 222

Pamiętacie ciasto na maślance z brzoskwiniami ? Dziś zapraszam na truskawkową wersję tego prostego i szybkiego ciasta. Ciasto zobiłam w nieco mniejszej foremce aby było wyższe, truskawki są soczyste i dzięki temu sok ma gdzie wsiąkać. Na wierzchu dodatkowo posypałam migdałową kruszonką, która po upieczeniu jest bardzo chrupiąca. składniki: ciasto 350 g mąki pszennej, użyłam pszennej typ 500 Młyn Kopytowa

Monia miesza i gotuje
Makowiec czekoladowy z kremem waniliowym i brzoskwiniami 138

Ciasto upiekłam jeszcze przed świętami. Polecam nie tylko na święta, ale również w karnawale... Ciasto: 850 g masy makowej (użyłam gotowej, z puszki) 150 g zarodków pszennych lub zmielonych otrębów 2 jajka 3 białka 100 g gorzkiej czekolady rozpuszczonej w 1/2 szklanki śmietanki Krem: 3 szklanki mleka 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 3/4 szklanki cukru kryształu 3 budynie waniliowe(...)cukrem, budyniami i mąką. Stale mieszając, ugotować budyń i wystudzić. imny utrzeć z miękkim masłem, dodając do utartego na puch masła po łyżce budyniu. Pokrojone w kostkę brzoskwinie wyłożyć na ciasto, rozsmarować krem i posypać wierzch płatkami migdałów. Schłodzić

Czerwień i błękit
Puszyste ciasto z owocami na oleju kokosowym z ciasteczkową kruszonką 122

Sezon na śliwki i brzoskwinie własnie trwa, warto wykorzystać sezonowe owoce dodając je do ciasta. Moje jak zwykle powstało błyskawicznie i jest lekiem na wszelkie zło. To ciasto przyjmie chyba każdy owoc. Do świeżych owoców : sliwka i brzoskwinia, dodałam mrożone maliny, rabarbar i czarną porzeczkę. Zróbcie, warto. Składniki półtorej szklanki mąki pszennej 4 wiejskie jaja szklanka brązowego cukru półtorej łyżeczki(...)sezonowe owoce + te które macie zamrożone ciasteczkowa kruszonka (garść pogniecionych herbatników) Jaja zmiksuj z cukrem na puch, dodaj mąkę i delikatnie wmieszaj, po chwili dodaj olej kokosowy i zmiksuj. Ciasto możesz wylać do formy okrągłej, kwadratowej lub prostokątnej. Wielkość formy nie ma znaczenia. Ciasto wyjdzie po prostu wyższelub niższe. Na wierzch poukładaj owoce. Posyp ciasteczkową kruszonką. Pokropiłam dodatkowo sokiem

Z Kuchni Do Kuchni
CIASTO BISZKOPTOWE Z JABŁKAMI 172

Dziś zrobiłam pyszny biszkopt z jabłkami. Ciasto robi się bardzo szybko i łatwo. Idealne dla niespodziewanych gości;-) Jabłka można zastąpić innymi sezonowymi owocami. Piekłam już ciasto biszkoptowe z brzoskwiniami - (zajrzyjcie TU ) Składniki: 5 sztuk jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 4 łyżki oleju pół łyżeczki proszku do pieczenia 5 jabłek cukier puder do posypania Jajka zmiksowałam z cukrem(...)Wszystko zmiksowałam i przelałam do tortownicy  wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką. Średnica formy 26cm. Obrałam jabłka i pokroiłam je na cienkie kawałki.  Jabłka układałam na cieście. Włożyłam ciasto do nagrzanego piekarnika i piekłam 40 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy przestygło, posypałam je cukrem pudrem.    Smacznego

potrawyregionalne
Ciasto jogurtowe z borówkami i kruszonką 121

kruszonki można dodać szczyptę cynamonu. Polecam także inne ciasta jogurtowe: Ciasto jogurtowe z bakaliami Ciasto jogurtowe z rodzynkami Jogurtowe ciasto z jabłkami oraz wypieki z kruszonką: Pomarańczowe ciasto ucierane z brzoskwiniami i kokosową kruszonką Strucla drożdżowa z dżemem i kruszonką Drożdżówki z marmoladą, skórką pomarańczową i kruszonką SKŁADNIKI: 3 jajka 3/4 szklanki cukru drobnego 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie(...)kropel aromatu śmietankowego Dodatkowo: 125 g borówek 100 g domowej kruszonki z tego przepisu opcjonalnie: cukier puder do posypania Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma pojemność 250 ml. Ciasto na blaszkę o wymiarach: 24 x 30 cm, w oryginalnym przepisie 18 x 32 cm. PRZYGOTOWANIE: Jajka ubijam z cukrem przez 6 minut na jasny puch, stopniowo zwiększając obroty

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki z karmelizowanymi brzoskwiniami i wanilią 83

Naleśniki lubią wszyscy. Gdy już mam dość naleśników z serem, prażonymi jabłkami, dżemem, muszę wymyślić coś nowego, co zaskoczy moich wymagających chłopców Dziś naleśniki z brzoskwiniami Składniki na ciasto naleśnikowe: mleko mąka soda oczyszczona 1 jajko 2 łyżki oleju sól, cukier Trudno mi jest podać Wam składniki na naleśniki, bo ja robię je na oko. Wsypuję do miski trochę mąki(...)łyżki oleju. Mieszam a później dolewam mleko tak by powstała lejąca ale ciut gęsta masa naleśnikowa. Smażę naleśniki bez żadnego tłuszczu na naleśnikowej patelni.   Na oddzielnej patelni umieściłam brzoskwinie pokrojone w plasterki, dodałam ziarenka z 1/4 laski wanilii, 1 łyżeczkę miodu i 1 łyżkę wody. Smażyłam aż brzoskwinie zmiękły i otuliły się miodem i wanilią. Pychota Artykuł Naleśniki

MojaQchnia.pl
Ciasto w 5 minut! Najszybsze ciasto z jogurtem greckim i owocami 47

masz dużo czasu na przygotowanie ciasta. W 5 minut możesz cieszyć się smakiem domowego wypieku, który zachwyci Twoje podniebienie i oczaruje gości. Ciasto z jogurtem greckim – jakie ma zalety? Ciasto z jogurtem greckim ma wiele zalet, oto kilka z nich: Wilgotność: Jogurt grecki sprawia, że ciasto jest wilgotne i puszyste. Dodatkowo ciasto z jogurtem greckim zachowuje świeżość na dłużej(...)całość wymieszaj. Gotowe ciasto przełóż do formy (proporcje są na formę o śr. 24 cm). Na wierzch ciasta rozłóż 100-150 g pokrojonych owoców. Ciasto piecz około 35 minut w 180 stopniach Celsjusza. Upieczone ciasto możesz posypać cukrem pudrem lub polać lukrem zrobionym z soku z cytryny i cukru pudru. Sprawdź inne przepisy na ciasta – https://viagusto.pl/category/przepisy/rodzaj-dania/ciasta/ Bądź

Via Gusto
Tarta z budyniem i brzoskwiniami 89

Dzisiaj na blogu swoje pięć minut dostaje tarta, która jest idealnym połączeniem kruchego ciasta, kremowego, domowego budyniu, soczystych, aromatycznych brzoskwiń i orzeźwiającej mięty. Jednym słowem… iście letnie smaki, kuszące słonecznym wyglądem. Zróbcie, a na pewno zachwyci każdego i stanie się Waszym słodkim hitem tego lata. Składniki (forma o średnicy 26 cm): Spód: 2 szklanki (280 g) mąki(...)chwilę miksować, aby pozbyć się ewentualnych grudek, wyłożyć na przestudzony spód i wyrównać. 2) Na budyniu poukładać pokrojone w plasterki brzoskwinie. 3) Przygotowaną tartę piec kolejne 25 – 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 4) Upieczone, wystudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem. 5) Gotową tartę przed krojeniem dobrze schłodzić w lodówce, a następnie podawać udekorowaną miętą. Artykuł Tarta

Fitsweet.me