ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:62/245)

Kora brzoskwiniowa 203

godne nawet największego wysiłku. Biszkopt orzechowo - brzoskwiniowy, krem budyniowy z advokatem, mus brzoskwiniowy i galaretka, czego chcieć więcej? Jest to idealna propozycja dla zwolenników brzoskwini i orzechów, i zaspokoi nawet najbardziej wymagający gust:) Składniki: *Ciasto: 4 jajka 100 g drobno posiekanych orzechów 100 g mielonych orzechów 80 g cukru 1 łyżka mąki tortowej 1 łyżka bułki tartej 2 połówki brzoskwiń(...)miękkiego masła 700 ml mleka 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 5 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 75 ml Advokatu *Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń ( bez tych dwóch wyjętych do ciasta) 1 galaretka brzoskwiniowa lub pomarańczowa  250 ml wrzątku *Dodatkowo: 1 duże opakowanie herbatników (ok. 300 g) 1 galaretka brzoskwiniowa 350 ml wody Wykonanie: Zaczynamy od zrobienia biszkoptu

Piekę, bo lubię
Niezwykłe drożdżówki z serem i brzoskwinią 118

dodatkami dodać namnożone drożdże. Wymieszać. Wyrabiać ciasto, stopniowo dodając resztę mleka. Dodać stopione masło i wyrabiać nadal aż do momentu, gdy ciasto zacznie odchodzić od rąk. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Ser zmielić lub rozdrobnić widelcem. Doprawić do smaku cukrem waniliowym i zwykłym cukrem. Dodać żółtko i dokładnie wymieszać. Brzoskwinie obrać ze skórki. Podzielić każdą(...)boku, a potem mniejsze prostokąty podzielić na 3 jeszcze mniejsze. Przy dłuższym brzegu każdego prostokąta ułożyć warstwę serową i po dwie cząstki brzoskwini. Drugą połowę prostokąta ponacinać radełkiem tak, jak pokazuje zdjęcie. Ser z brzoskwiniami przykryć ponacinanym ciastem, podkładając końcówkę pod spód, by się nie odkleiła podczas pieczenia. Każdą z uformowanych w ten sposób bułek podzielić na dwie mniejsze. Bułeczki

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta z owocami 62

zależy jedynie od Was, ja użyłam kilku poziomek i truskawek, banana oraz brzoskwinię. Tarta z owocami jest idealnym deserem na letnie, upalne dnia, ponieważ nie jest bardzo słodka, ani masiasta Czas wykonania: 3 h (+ 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 12 kawałków (forma o średnicy 27 cm) Składniki: Ciasto: 250 g mąki 150 g margaryny(...)cukru pudru 1 żółtko szczypta soli Budyń: 1 budyń śmietankowy ½ l mleka 3 łyżki cukru 50 g masła Dodatkowo: ½ galaretki cytrynowej owoce (2 brzoskwinie, 1 banan, kilka truskawek, kilka poziomek) Przygotowanie: Ciasto: Margarynę posiekać z mąką, dodać cukier puder, żółtko oraz szczyptę soli. Szybko zarobić kruche ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię, włożyć na 2 godziny do lodówki

KuchniaWeDwoje.pl
SERNIK NA ZIMNO - JAJKO SADZONE + FIMIK 24

dodajemy szpinak, mieszamy a po chwili wsypujemy mąki z proszkiem do pieczenia.  Na blaszkę o rozmiarze 23/ 33 cm, wykładamy ciasto i pieczemy je 35 minut w temperaturze 180 %*. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku.  Brzoskwinie odcedzamy i wycinamy żółtka.  Zimną śmietanę wlewamy do misy robota, wsypujemy cukry i ubijamy(...)najwyższych obrotach na sztywno.  Następnie dodajemy ser waniliowy, mieszamy. Wlewamy płynną żelatynę i energicznie mieszamy.  Na ciasto wylewamy ser, chłodzimy, na wierzch układamy brzoskwinie i zalewamy wszystko przezroczystą galaretką. Ciasto chłodzimy kilka godzin.   Następnie kroimy i podajemy, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Letni sernik z owocami 85

dodaję ¼ szklanki mąki i dokładnie mieszam. Blaszkę o wymiarach 40 x 25 wykładam papierem do pieczenia. Na blaszkę przekładam 2/3 ciasta (1/3 zostawiam), równomiernie rozprowadzam i dociskam. Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piekę spód ciasta przez około 10 minut. W tym czasie 150 g masła ucieram z ½ szklanką cukru i cukrem waniliowym(...)puszystą masę, dodaję kolejno dwa jajka. Całość musi mieć konsystencję kremu. Na koniec dodaję twaróg, sok i skórkę z cytryny i całość miksuję. Brzoskwinie odsączam i każdą połówkę kroję na cztery części. Wyciągam podpieczone ciasto z piekarnika, przekładam na blaszkę masę twarogową, na wierzchu układam owoce i posypuję resztą ciasta. Ciasto piekę 35 minut w 200 stopniach. Letni sernik

Słodki sentyment
Odwrócone ciasto z brzoskwiniami (bez glutenu, bez jajek, bez tłuszczu) 122

sama się zdziwiłam!) tylko jakoś nie potrafiłam go później wyłożyć ,,do góry nogami".  Z pewnością byłoby mi o wiele łatwiej, gdybym piekła w okrągłej formie. Dopiero po rozkrojeniu ciasta na mniejsze kawałki mogłam je swobodnie odwrócić na drugą stronę.  Pomimo swej ,,zdrowotności" wyszło naprawdę smaczne i słodkie. Babci też bardzo zasmakowało, chociaż jest wierna tradycyjnym wypiekom. Naprawdę warto(...)jednej misce wymieszać mąkę jaglaną, proszek budyniowy, cukier wanilinowy, cukier puder, proszek do pieczenia i sodę. Dodać zmiksowane wcześniej banany i mleko. Wszystkie składniki delikatnie ze sobą połączyć. Ciasto wylać na brzoskwinie, następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec przed ok. 35-40 minut. Upieczone wyjąć z piekarnika, ostudzić. Podawać ,,do góry nogami

Kuchnia Ellie
Pianka z kawałkami brzoskwiń 46

Pianka z kawałkami brzoskwiń – szybkie i lekkie ciasto bez pieczenia Dziś mam dla Was przepis na pyszną, lekką piankę z kawałkami brzoskwiń. Świetny pomysł na deser bez pieczenia . To proste ciasto/deser przygotujecie dosłownie w kilka minut. Potem już tylko trzeba chwilę poczekać aż całość stężeje. Ta pianka z brzoskwiniami , to takie moje domowe a la ptasie mleczko Pyszne, lekko

Słodkie okruszki
Ambasador 355

się ciastem skomplikowanym, słyszałam o nim równie dużo dobrego.  Ambasador to delikatny kawowy biszkopt przełożony masą budyniową z dodatkiem brzoskwiń i masą budyniową z kakao, bakaliami i z dodatkiem alkoholu, całość pokryta błyszczącą polewą czekoladową. Ciasto wbrew pozorom robi się dość szybko. Gwarantuję, że zaspokoi nie jedno wybredne podniebienie. Polecam bardzo ;)  Składniki: Biszkopt: 5 j ajek 2/3 szklanki(...)dodajemy pokrojone brzoskwinie a do drugiej gorzkie kakao, orzechy, czekoladę i skórkę pomarańczową, dokładnie mieszamy. Wystudzony biszkopt nasączamy sokiem pozostałym z odsączenia brzoskwiń. Wykładamy na niego jasną masę, równamy. Na jasną masę układamy herbatniki, jeden obok drugiego. Ciasto wkładamy na około 30 minut do lodówki. Po tym czasie wykładamy drugą, ciemną masę i ją również pokrywamy herbatnikami. Gotowe ciasto wkładamy

Krakowskie smaki Ani
Ciasta na Święta Wielkanocne 5026

Piernik przekładany powidłami śliwkowymi  8.  Kremówka 9.  Ciasto 4 w 1 10.  Ciasto Doroty 2 11.  Leśny mech   12. Ciasto afrykańczyk   13.  Chałwowiec z brzoskwiniami  14.  Słonecznikowiec 15.  Ciasto Prince Polo 16.  Ciasto z wafelkami 17.  Ciasto Cytrynek  18.  Zemsta teściowej

kruche babeczki
62 propozycje ciast na Święta 4986

Piernik przekładany powidłami śliwkowymi  8.  Kremówka 9.  Ciasto 4 w 1 10.  Ciasto Doroty 2 11.  Leśny mech   12. Ciasto afrykańczyk   13.  Chałwowiec z brzoskwiniami  14.  Słonecznikowiec 15.  Ciasto Prince Polo 16.  Ciasto z wafelkami 17.  Ciasto Cytrynek  18.  Zemsta teściowej

kruche babeczki
57 propozycji ciast na Wielkanoc 3229

Piernik przekładany powidłami śliwkowymi  8.  Kremówka 9.  Ciasto 4 w 1 10.  Ciasto Doroty 2 11.  Leśny mech   12. Ciasto afrykańczyk   13.  Chałwowiec z brzoskwiniami  14.  Słonecznikowiec 15.  Ciasto Prince Polo 16.  Ciasto z wafelkami 17.  Ciasto Cytrynek  18.  Zemsta teściowej

kruche babeczki
50 propozycji ciast na Święta 40833

przekładany powidłami śliwkowymi  8. Kremówka 9. Ciasto 4 w 1 10. Ciasto Doroty 2 11. Leśny mech   12. Ciasto afrykańczyk   13. Chałwowiec z brzoskwiniami  14. Słonecznikowiec 15. Ciasto Prince Polo 16. Ciasto z wafelkami 17. Ciasto Cytrynek  18. Zemsta teściowej  20. Ciasto krówka   21. Ciasto Kubanka 22. Ciasto Rafaello

kruche babeczki
KREM Z BRZOSKWIŃ 104

Krem z brzoskwiń to pyszny brzoskwiniowy krem z budyniem. Krem jest delikatny w smaku, dlatego polecam dodać do kremu frużelinę brzoskwiniową, która go wzmocni. Masę wykorzystałam do pysznego ciasta Brzoskwiniowiec. Kremem można udekorować babeczki :). Polecam! Więcej słodkich inspiracji na moim INSTAGRAMIE. Składniki: 40 ml mleka 30 g cukru 160 ml syropu brzoskwiniowego (z puszki) 40 ml mleka 4 g mąki(...)Masło przed utarciem ma być miękkie, ale nie może być lejące, prawie płynne. Cały czas miksując, powoli dodajemy do masła wystudzony budyń, łyżka po […] Artykuł KREM Z BRZOSKWIŃ pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
Styropian z brzoskwiniami, czyli sernik bez sera 250

kokosowych 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 280 g dżemu brzoskwiniowego (mały słoiczek) 1 puszka brzoskwiń w syropie Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto kruche szybko zagnieść. Można użyć w tym celu miksera po czym powstałą kruszonkę wystarczy szybko zagnieść rękami. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Jedną część owinąć(...)mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie zmiksować. Do masy białkowej dodawać partiami jogurt a na końcu wiórki kokosowe. Całość dokładnie połączyć. Na schłodzony spód ciasta rozsmarować dżem brzoskwiniowy, a na niego wylać masę jogurtową. Brzoskwinie osączyć z soku, pokroić w grubszą kostkę i rozłożyć na masie jogurtowej. Na wierzch zetrzeć na tarce o grubych oczkach zamrożone ciasto. Całość piec godzinę

Na Ciasteczkowych Papierach
Maliny, brzoskwinie, borówki- to musi być pyszne! 130

Owocowa chmurka Po prostu pychota! Ciasto kruche z budyniową pianką, malinami, brzoskwiniami i borówkami- połączenie idealne. Ciasto to nazywane jest 'owocową chmurką' dzięki swej lekkości. Idealnie nadaje się teraz z wykorzystaniem owoców sezonowych, ale też w środku zimy z mrożonych będzie smaczne.  Ciasto kruche:  3,75 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4,5 łyżki cukru(...)końcu wlewamy powoli olej i miksujemy. Ubitą budyniową piankę przekładamy na wystudzony spód. W pierwszej kolejności dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie i wciskamy je lekko widelcem.  Następnie dodajemy maliny i borówki. Wyciągamy zamrożoną kulkę kruchego ciasta i ścieramy na grubych oczkach. Ciasto pieczemy 35 minut w temp. 180 stopni Celsjusza. Ciasto pieczemy przez pierwsze 10 minut na dole, następnie

Receptura smaku