Składniki: drożdże świeże 10 dag, cukier 1 szklanka, jajka 3 sztuki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, aromat waniliowy 2 krople, mleko ciepłe 1 szklanka, mąka tortowa 4,5 szklanki, sól - szczypta, brzoskwinie 15 sztuk, kruszonka - w opisie do dużej miski wkruszyć świeże drożdże, wsypać cukier, wlać roztrzepane jajka, wlać olej, aromat, letnie mleko, wsypać przesianą mąkę, sól -NIE MIESZAĆ- nakryć talerzem i zostawić na 5 godzin blacha z odpinanym rantem 35/24 cm, wyłożona papierem do pieczenia, ciasto wymieszx... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...