ciasto orzechowe z brzoskwniami i chałwą

ciasto orzechowe z brzoskwniami i chałwą

ciasto orzechowe z brzoskwniami i chałwą

O tym, że chałwa i orzechy to połączenie doskonałe przekonałam się już kilka razy, dlatego znowu postawiłam na ten duet. Żeby nie wyszło mdło przełamałam smak brzoskwiniami w galaretce. Wielbicielom chałwy na pewno zasmakuje, osoby które jej nie lubią niestety muszą odpuścić- w cieście jest jej dużo i jest mocno wyczuwalna. A tym lubiącym polecam:) *foremka 25*34 cm na spód orzechowy: 4 jajka 50 g startych orzechów włoskich 70 g mąki krupczatki 50 g mąki ziemniaczanej  100 g cukru łyżeczka proszku do p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.