Dziś polecam łatwy przepis na ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką. Drożdżówka po upieczeniu jest aromatyczna, puszysta i delikatnie wilgotna w środku, a z wierzchu przypieczona i chrupiąca za sprawą kruszonki. Idealne ciasto na deser do kawy lub herbaty. Moja drożdżówka to miłe wspomnienie z dzieciństwa i beztroskich wakacji na wsi. Będąc już dorosłą, zawsze starałam się odtworzyć jej smak i ta właśnie drożdżówka z owocami smakuje prawie tak jak ta, którą pamiętam z dzieciństwa, może tylko brakuje tamtego klima... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...