Czekoladowy tort z brzoskwiniami 248Czekoladowy tort z kremem śmietankowym, brzoskwiniami, musem czekoladowym i pokruszonymi cukierkami czekoladowymi ;-) Najlepszy na poprawę nastroju! ;-) Biszkopt: 6 jajek 1 i 1/3 szklanki mąki 1,5
SMYKWKUCHNI
CIASTO KANTYCZKA 270Kantyczka jest ciastem wyjątkowo wilgotnym (dzięki dużej ilości dżemu) i naprawdę dekoracyjnym. Jest to wypiek idealny na jesienne i zimowe dni, kiedy mało już owoców. Kantyczka
Przepisy Aleksandry
Lekkie Ciasto owocowe 281W tym roku lato pożegnałam Lekkim ciastem owocowym z MW ( click ). Ciasto dobre, choć na kolana mnie nie rzuciło, bo jak każde babkowe ciasto
Mia Cucina Sofieta
Sernik z makiem i brzoskwinią 252sera , owoców, marcepanu, czekolady). Nie przepadam za tradycyjnymi makowcami( za to uwielbiam japoński). Tym razem jednak postawiłam na serowo- makowy miks .Bardzo konkretny , orzeźwiony słodkim smakiem soczystej brzoskwini. Całość zaserwowana na kruchym cieście o aromacie waniliowym. Na Święta Bożego Narodzenia sprawdził się rewelacyjnie. Składniki na kruche ciasto: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 1/2 szklanki cukru kryształu(...)mieszamy z budyniem. Żółtka i jaja miksujemy z pudrem, dodajemy ser i stopniowo: olej, śmietanę, skórkę i cukier waniliowy miksując na gładką masę. Dodatkowo: brzoskwinie z puszki pokrojone w kawałki WYKONANIE: ciasto kruche nakłuwamy widelcem i podpiekamy ok. 10 minut wykładamy masę makową wykładamy ½ masy serowej wykładamy brzoskwinie wykładamy ½ masy serowej pieczemy
Domowe ciasta
Brzoskwiniowiec bez pieczenia 154pieczenia Brzoskwiniowiec bez pieczenia to kolejna słodka propozycja na ciasto bez użycia piekarnika, czyli idealne na upały Spód z herbatników, krem budyniowy, masa ze świeżych brzoskwiń i bita śmietana. Prawdziwa rozpusta Ciasto jest pyszne, niezbyt słodkie i przyjemnie orzeźwiające. Brzoskwiniowiec bez pieczenia to ciasto warte polecenia, a zatem polecam Przepis na formę o wymiarach 27*18 cm SKŁADNIKI
WSZYSTKO SMACZNE
Ciasto z kremem, owocami i galaretką 222górną grzałkę) Czas - ok. 20-25 minut Poncz: pół szklanki syropu z brzoskwiń lub pół szklanki lekko osłodzonej herbaty sok wyciśnięty z połowy cytryny lub limonki Jeśli używacie brzoskwiń do ciasta, to warto wykorzystać też syrop. Wystarczy, że dodacie do niego sok z cytryny lub limonki i wymieszacie. Równomiernie rozprowadźcie poncz na wystudzonym cieście. Jeśli używacie herbaty, to upewnijcie się(...)podanego na opakowaniu, gdy lekko stężeje w misce, przelewamy ją delikatnie na ciasto. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Dodatki zależą od Was, jeśli nie macie akurat świeżych owoców takich jak maliny, truskawki czy jagody to użyjcie np. brzoskwiń z puszki i bananów i zalejcie wszystko cytrynową galaretką. Wszystko zależy od dostępnych
Cooking Monster
Ciasto z Maltesers (Malti Keks) – PRZEPIS 113przepis na ciasto z Maltesers lub Malti Keks. Dzięki kuleczkom to ciasto prezentuje się przepięknie! Delikatny kakaowy biszkopt łączy się z puszystym kremem oraz wyrazistymi i chrupiącymi kuleczkami w czekoladzie. Całość ciasta współgra wręcz idealnie. Ten przepis sprawdzi się na każdą okazję, a także bez okazji. Jak zrobić ciasto z herbatnikowymi kuleczkami w czekoladzie? Przygotowanie tego ciasta to kilka prostych(...)upieczony biszkopt przełóż kremem wymieszanym z herbatnikowymi kuleczkami w czekoladzie, wierzch ciasta posmaruj drugą częścią kremu i udekoruj kuleczkami. Dokładny przepis oraz proporcje składników na ciasto z Maltesers znajdziesz poniżej. Sprawdź również inne przepisy na ciasta z kakaowym biszkoptem: Ciasto z ptasim mleczkiem – ciasto z kremem, brzoskwiniami i galaretką Czekoladowe CIASTO NESQUIK – ciasto z kremem i czekoladowymi kulkami
Via Gusto
O zapachu rumu i wanilii, a smaku rabarbaru z morelą i truskawką! 100 lat! 148Czerwiec! Moc kolorów! Ogrom smaków! To rustykalne ciasto zawiera wszystkie moje ulubione smaki. Jest słodko-kwaśne. Z ogromną ilością owoców, to co lubię najbardziej! Ma w
SMYKWKUCHNI
Ambasador 134skończy się sezon na świeże owoce czas na ciasta z tego co jest dostępne przez cały rok. Wybór padł na brzoskwinie i ciasto Ambasador. Bardzo stary przepis z zeszytu z przepisami mojej mamy. Bardzo pracochłonny, ale efekt wart jest odrobiny starań
Milion Smaków
Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką 228woda ciepła -1 szkl brzoskwinie świeże - 0,5 kg cukier -3 łyżki śmietana -4 łyżki PRZYGOTOWANIE: CIASTO: Z mąki, jajka, soli, oleju i wody zagnieść ciasto pierogowe. NADZIENIE: Brzoskwinie wydrylować, pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Do brzoskwiń wsypać łyżkę cukru, dobrze wymieszać. Ciasto rozwałkować na cienkie placki, wykrawać krążki specjalną foremką do pierogów. Na środek krążka
Kuchnia Danusi
INSPIRACJE NA TEGOROCZNE ŚWIĘTA – SERNIKI, MAKOWCE, PIERNIKI I INNE! 141CZEKOLADOWYM, CIEŚCIE SERNIK NA OLEJU SERNIK Z MUSEM Z OWOCÓW LEŚNYCH SERNIK GOTOWANY Z PIERNICZKAMI NA BISZKOPCIE SERNIK Z JABŁKAMI SERNIK SZACHOWNICA SERNIK Z PIANKĄ I BRZOSKWINIAMI SERNIK TIRAMISU SERNIK WIEDEŃSKI MOZAIKA – CIASTO CZEKOLADOWE Z PEPSI I MASĄ SEROWĄ SERNIK Z PALONYM MASŁEM SERNIK CASTINGOWY SERNIK KOKOSOWY NA KAKAOWYM SPODZIE SERNIK BRZOSKWINIOWY Z GALARETKĄ SERNIK WANILIOWY NA KAKAOWYM SPODZIE SERNIK(...)MAKIEM ŚWIĄTECZNA TARTA SEROWO-MAKOWA MAKOWIEC / ROLADA DROŻDŻOWA Z MAKIEM PIJAK / CYCKI MURZYNKI MAKOWA PANIENKA Z BRZOSKWINIAMI MAKOWIEC Z JABŁKAMI – JAPOŃSKI CIASTO MAKOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM I POMARAŃCZAMI CIASTO MAKOWO-KOKOSOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM I BRZOSKWINIAMI MAKOWIEC NA BISZKOPCIE
Ostra na Słodko
Ciastka francuskie z twarogiem i brzoskwiniami 200cieszyć się czymś słodkim do kawy. 1 arkusz ciasta francuskiego (300 g) 250 g półtłustego twarogu 3 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 jajko 3 połówki brzoskwiń z puszki Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów. Twaróg miksujemy z cukrem, całym jajkiem i budyniem śmietankowym. Masę rozsmarowujemy na każdym kwadracie, zostawiamy wolny brzeg (aby łatwo skleić ciasto). Na masie(...)twarogowej układamy po kilka plasterków brzoskwiń. Każdy kwadrat składamy w trójkąt. Brzegi dociskamy widelcem, wierzch ciastka nacinamy ostrym nożem. Ciasta pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w nagrzanym do 200*C piekarniku. Pieczemy przez 20 minut. Musimy obserwować czy ciastka są już rumiane
VioletoweKucharzenie
SERNIK JAJKO SADZONE – sernik na zimno z brzoskwiniami 307sernik na zimno z brzoskwiniami, żelką brzoskwiniową i przeźroczystą galaretką. Sernik brzoskwiniowy zachwycił mojego synka Błażejka, który na jego widok zapytał mnie: Mamo! Dlaczego włożyłaś tam jajka?!? Wtedy wiedziałam, że sernik Jajko sadzone wyszedł mi idealnie :). Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Skorzystaj z przelicznika foremek. P.S. Żelkę z brzoskwiń najlepiej przygotować dzień przed zrobieniem sernika. Ciasto: 30 g miękkiego masła(...)mieszamy całość, tylko do momentu połączenia się składników. Ciasto przekładamy do formy o śr 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 20 – 25 minut w 175°C (bez termoobiegu) lub dłużej, do suchego patyczka. Wyciągamy ciasto i studzimy. Żelka brzoskwiniowa – forma o śr 18 cm: 300 g brzoskwiń z puszki […] Artykuł SERNIK JAJKO SADZONE – sernik
Słodki Pomysł
Tarta bananowo-brzoskwiniowa 227gorsze dni. Jej, jaka ona pyszna!!! Delikatna i krucha. Taka, jak tarta być powinna. No i te banany w towarzystwie brzoskwiń, opatulone orzechowo-cynamonową pierzynką...mmm Tą tartę trzeba po prostu zrobić! Tarta bananowo-brzoskwiniowa Ciasto: 1 łyżka cukru 1 żółtko 300 gram mąki 150 gram masła Wszystkie składniki zagnieść na ciasto. Tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułką(...)plastry. Wyłożyć na banany. Posypać delikatnie bułką tartą. Białka ubić na sztywną pianę. Do białek dodać orzechy. Delikatnie wymieszać. Pianę z białek rozprowadzić na brzoskwiniach. 1/3 ciasta pokruszyć na białka. Tartę piec ok. 30 -40 minut w temperaturze 175/180 stopni. Smacznego
Kuchnia smaków
Babka z brzoskwiniami 198mleko - 100 ml brzoskwinie - 1 puszka tłuszcz do formy bułka tarta do formy Masło miękkie utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, następnie stopniowo dodawać żółtka, utrzeć do połączenia się składników. Dodać stopniowo przesianą mąkę pszenną i proszek do pieczenia, mieszając dolewamy mleko stopniowo. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z ciastem delikatnie. Połowe ciasta przekładamy(...)miseczki i dodajemy kakao, dokładnie mieszamy. Osączone brzoskwinie kroimy w kostkę i mieszamy z jasnym ciastem. Formę podłużną smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą, przekładamy do niej ciasto jasne z brzoskwiniami i dodajemy na wierzch ciemne. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180stC i pieczemy ok 50 minut
Camilla w kuchni