ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:48/245)

Senik z musem brzoskwiniowym 149

Mąkę, pół szklanki cukru, masło i proszek do pieczenia łączmy razem. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30minut do lodówki. Następnie wykładamy ciastem spód do tortownicy i podpiekamy przez 25 minut w temp. 180 stopni. Brzoskwinie (bez syropu) miksujemy na gładką masę. Ser twarogowy łączymy ze szklanką cukru, jajkami, mąką ziemniaczaną i 3/4 musu brzoskwiniowego. Dokładnie mieszamy. Wykładamy

Lena Gotuje
Jogurtowe ciasto z brzoskwiniami 174

pozostał więc postanowiłam upiec kolejne ciasto z owocami. Polecam :-) Przepis wzięłam z miesięcznika „Gotuj krok po kroku” Z podanego przepisu wychodzi jedna średniej wielkości blacha. Składniki: 450 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek 315 g cukru 16 g cukru waniliowego 300 ml jogurtu 200 ml oleju puszka brzoskwiń lub inne owoce. Sposób wykonania. Całe jajka utrzeć

Na słodko lub wytrawnie
Bezglutenowe placuszki z twarogu i mąki ryżowej (z brzoskwinią) 118

brzoskwinia (mała) olej do smażenia Twaróg, mąkę, jajko, cukier i sodę - połączyć ze sobą do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. (Ja to zrobiłam łyżką, ale można mikserem.) Do ciasta dodać brzoskwinię pokrojoną w kostkę. Całość ponownie wymieszać i odstawić do lodówki minimum na 15 minut (Ciasto lekko zgęstnieje, dzięki czemu będzie bardziej zwarte.) Po tym czasie na patelni rozgrzać niewielką

Di gotuje
Kora orzechowa 121

Bakaliowe blaty, przełożone kremem brzoskwiniowym z delicjami, a to wszystko pokryte brzoskwiniami i galaretką. Ciasto jest naprawdę pyszne! Polecam serdecznie 💗  Źródło Składniki (blaszka 23/33 cm): ciasto: białka 8 szt, cukier 200 g, żółtka 3 szt, wiórka kokosowe 100 g, rodzynki 100 g, orzechy włoskie zmielone 200 g, mąka pszenna 3 łyżki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, krem brzoskwiniowy: syrop(...)opakowania, żółtka 5 szt, mąka pszenna 1 łyżka, masło 300 g, Ponadto: delicje pomarańczowe 2 opakowania, galaretka pomarańczowa lub brzoskwiniowa 2 opakowania, brzoskwinie pozostałe z puszki, herbata czarna do nasączenia delicji, Sposób przygotowania: Składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. Bakalie łączymy z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia i mieszamy.  Białka  ubijamy na sztywną pianę, stopniowo po łyżce

kulinarne odsłony pati
Tarta z brzoskwiniami 311

białej czekolady 1/2 łyżeczka olejku wanilinowego 250g serka mascarpone 30g cukru pudru 1/3 szklanka ( 150 ml) śmietany kremówki 2 łyżki żelatyny Dekoracja: 1 puszka brzoskwiń w syropie Przygotowanie ciasta: Składniki na ciasto umieść na stolnicy i wyrabiaj. Uformuj je w gruby placek, owiń folią i wstaw do lodówki na 30 minut. Następnie na stolnicy rozwałkuj placek i umieść

Niezły Młynek
Ciasto brzoskwiniowo-kokosowe 2074

Lekki wilgotny biszkopcik, krem budyniowo-maślany z dużą ilością brzoskwiń, delikatna kokosowa beza i odrobina czekolady na górze. Prawda, że brzmi wspaniale? To takie ciasto, które nada się na każdą okazję, od święta i na co dzień. Składniki łatwo dostępne, przygotowanie nie wymaga dużych umiejętności, a smak zrekompensuje poświęcony czas. Bardzo polecam! Składniki: (na blaszkę o wymiarach ok. 42x29(...)szkl mleka 1 łyżeczka cukru pudru Kokosowa beza: 5 białek szczypta soli 200 g cukru 180 g wiórek kokosowych 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej Krem brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń w syropie (820 g) 500 ml wody 1 łyżka cukru wanilinowego 3 łyżki cukru 1/2 szkl mleka 3 żółtka 2 op. budyniu waniliowego (2x40 g) 300 g miękkiego masła Polewa czekoladowa

Nastoletnie Wypiekanie
Pyszne śniadanie – placuszki z ricottą 197

Nie zawsze śniadanie musi oznaczać kanapkę z masłem i wędliną (no chyba, że jest to domowa wędlina ). W każdym bądź razie poniżej pokażę Wam przepis na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik z brzoskwiniami 191

Jeden z ulubionych, kolejny wypiek kojarzący mi się z dzieciństwem. Sernik z brzoskwiniami to taki sernik , który Mama zawsze piekła na Święta, stanowił on taką aurę świąteczną. Moją ulubioną częścią ciasta był zawsze kruchy wierzch, ale jak dorosłam to najbardziej lubię wyjadać jeszcze sernik, gdy jest ciepły, ale wtedy nie jest do końca zwarty. Ten sernik to ulubione ciasto(...)jedną część ciasta i zetrzeć na tarce (duże oczka) na spód formy. Na to wyłożyć masę serową. Na masie serowej ułożyć brzoskwinie, kawałek przy kawałku. Następnie równo wyłożyć ubitą pianę. Na wierzch zetrzeć na tarce drugi kawałek ciasta wyjęty z zamrażarki. Piec około 1 h w temperaturze 180ºC. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined

dom-agi.pl
Kolorowe ciasto serowe z brzoskwiniami i galaretką 58

masę . Cały czas miksując   dodawać partiami po jednym żółtku.   Stopniowo wlewać mleko i wsypywać mąkę. Masa będzie gęsta. Na sam koniec dodać do ciasta ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto wyłożyć   do blaszki wyścielonej pergaminem   o podanych wymiarach. Wyrównać.   Masa serowa: Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej.   Miękkie masło utrzeć(...)twaróg,wsypać proszek budyniowy wymieszany z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia, na sam koniec delikatnie wymieszać z ubitymi na sztywno białkami.  Masę serową wyłożyć na kakaowe ciasto. Wyrównać. Brzoskwinie osączyć dobrze z zalewy, pokroić w kostkę i posypać na wierzchu masy serowej, delikatnie wciskając w masę. Włożyć do nagrzanego do 175*c piekarnika i piec około 55 minut

Wanilia i Kardamon
Sernik mak - kokos - brzoskwinie 318

upiec coś równie kolorowego. Znalazłam ostatnio bardzo ciekawy przepis, który łączy w sobie wiele różnych smaków. Okazało się, że uzupełniają się one wprost idealnie. Jest to ciasto, które stanowi połączenie smaku kakao, brzoskwiń, sera z posmakiem śmietankowym, kokosa i maku. Takie wszystko w jednym :) Wbrew pozorom jego wykonanie nie jest aż tak mocno pracochłonne. Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki(...)masę makowo-kokosową: 1 szklanka cukru pudru 3/4 szklanki maku 5 białek 100 g wiórków kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: puszka brzoskwiń Puszkę brzoskwiń otworzyć i odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść razem (fot.1) . 1/3 ciasta zamrozić a resztę schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Przygotować blaszkę o wymiarach 30 x 25 cm. Wyłożyć ją papierem

Świat Ciasta
Ciasto pszółka z brzoskwiniami 117

minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Nie będe dziś daleko odbiegać z owocem w cieście, a w sumie to zostanę przy brzoskwini i tym razem wykorzystam do ciekawego ciasta. Ja znów użyłam puszki ale sezon się zbliża wiec można wykorzystać świeże brzoskwinki . Ciasto robi się dość  sprawnie(...)śmietany 18% 1 cukier waniliowy 16g lub 1 łyżka cukru waniliowego domowego KREM AJERKONIAKOWY : 1 opakowanie kremu ajerkoniakowego Dr Oetkera 300 ml schłodzonego mleka DODATKOWO: 1 puszka brzoskwiń (ok. 500g bez zalewy) CIASTO: Ciasto zagnieść z podanych składników na gładką masę. Schłodzić w lodówce przez ok. 2 godziny. MASA PIANKOWA: Schłodzone białka ubić na sztywno, dodać cukier puder, śmietanę, cukier

Kubki smaku
Ciasteczka z brzoskwiniami z indyjską nutą. 134

przygotowaliśmy, bardziej sylwestrowej. Idealne na przekąskę w sylwestrowy wieczór.  Zobaczcie jak je przygotować. Ciasteczka z brzoskwiniami, wiśniami i chutney.  Składniki: 2 ciasta francuskie 1 puszka brzoskwiń chutney wiśnie w syropie płatki migdałów brązowy cukier Ciasto rozkładamy na stolnicy i kroimy na równe kwadraty o boku ok. 6 cm. Na każdy kwadrat kładziemy kawałek brzoskwini, jedną wiśnię z syropu

vegetanie
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście 56

tętniący życiem i taniec motyla nad hortensjami. Za dobrodziejstwa natury - kolorowe warzywa i owoce, którymi mogę żyć całe lato. Czysta esencja życia! To czas, […] Artykuł Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Sernik z brzoskwiniami 253

Dzisiaj zapraszam na sernik z brzoskwiniami, który przygotowałam z okazji spotkania z rodziną u mojej Teściowej. Ciasto wyszło jak chciałam, ale w pośpiechu i strachu przed spóźnieniem serniczek został w lodówce :) Na szczęście nie ma tego złego... i teraz jest jak znalazł na zakończenie dnia. Przepis jest bardzo prosty i zawsze wychodzi w różnych wariacjach. Kruche herbatniki i wilgotny(...)ekstrakt waniliowy i mąkę. Masę (będzie miała dość rzadką konsystencję) przelać na schłodzony spód. Sernik piec w 170°C przez około 40-45 minut. Wystudzić w tortownicy. Wierzch 5 brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa Galaretkę przygotować zgodnie z instrukcją. Odstawić. Owoce umyć, usunąć pestki i pokroić na półksiężyce. Brzoskwinie ułożyć na wystudzonym serniku zalać tężejącą galaretką. Odstawić do zastygnięcia. Smacznego

Pełny talerz