ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:45/245)

Ciasto z brzoskwiniami, chałwą i kokosem 226

Ucierane ciasto z "wkładką" z brzoskwiń, kokosu i chałwy. Jest łatwe, bardzo smaczne i ładnie się prezentuje. Ciasto: 25 dag margaryny 2 jajka + 5 żółtek 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao 1 łyżka oleju Dodatkowo: 5 białek 0,5 szklanki cukru 10 dag kokosu 1 łyżka budyniu o smaku tofii(...)blaszkę 23x32.  Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, wymieszać z budyniem i kokosem. Na końcu wkruszyć chałwę, lekko wymieszać. Gotową pianę wyłożyć na ciasto. Ułożyć odsączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Łyżeczką nakładać pozostałe cisto, lekko rozprowadzić. Piec w temperaturze 175 stopni przez 45 minut. Upieczone posypać cukrem pudrem

Praktyczna pl
Brownies z brzoskwiniami 353

lekkiego schłodzenia. W misce ubijamy jajka z cukrem. Po ubiciu na puszystą masę dodajemy rozpuszczoną  czekoladę. Ubijamy. Dodajemy mąkę nie przerywając ubijania. Brzoskwinie pół brzoskwiń pokrojonych w cząstki dodajemy do ubitego ciasta. Mieszamy. Ciasto wlewamy(...)foremki I wkładamy do nagrzanego piekarnika na 170 C I pieczemy ok 45-60 min, lub do suchego patyczka. Dodatkowo :) bita śmietana i lody waniliowe: Resztę brzoskwiń dodajemy  jako dodatek do ciasta, które podajemy z lodami i bitą śmietana. Polecam

Smaki Edyty
Ambasador wg Aleex 118

dnia złożyć całość ciasta. No i warto tak rozplanować czas, żeby ciasto spędziło noc w lodówce. Po kilkunastu godzinach zdecydowanie zyskuje na smaku. Nam Ambasador bardzo smakował. To świetne ciasto, rewelacyjnie nadaje się na różne uroczystości, także na nadchodzące święta. Polecam. Składniki: (na blachę o wymiarach 24 x 35) Biszkopt: • 5 jajek • 2/3 szklanki cukru • 1/2 szklanki mąki pszennej(...)ciemną masę, wyrównać. 19. Na masie ułożyć drugi blat biszkoptowy, a następnie masę z brzoskwiniami. 20. Na masie ułożyć warstwę z herbatników maślanych. Lekko nasączyć je syropem z brzoskwiń. 21. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny. 22. Po tym czasie przygotować polewę: składniki na polewę podgrzać i energicznie wymieszać. Nie gotować. 23. Ciasto polać polewą i ponownie wstawić

W mojej kuchni
Żytnia tarta mleczno-owocowa 171

ciastem równomiernie po bokach jak i na dnie. Nakłuwamy widelcem. (Jeżeli macie możliwość przykryjcie spód papierem do pieczenia i wysypcie groch, fasolę, bądź obciążniki, jeśli nie - trudno, i tak wyjdzie pyszne!) Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. W tym czasie przygotowujemy wypełnienie. Składniki na wypełnienie: - 500g mleka skondensowanego niesłodzonego light (kartonik) - 1 papaja (bądź mniejsze mango) - 1 nektarynka (lub brzoskwinia

Be Fit Be Strong
BRZOSKWINIOWIEC 199

Więcej słodkich pomysłów na INSTAGRAMIE. Brzoskwiniowiec to pyszne ciasto z bakaliami, słodkim kremem brzoskwiniowym, brzoskwiniami i galaretką. Idealne ciasto do niedzielnej kawy lub na wyjątkowe okazje i święta. Przepis na brzoskwiniowiec dostałam od przyjaciółki, która częstowała mnie nim przy każdej możliwej okazji. W końcu sama musiałam je zrobić :). Do ciasta użyłam galaretki pomarańczowej. Nie wiem dlaczego, ale brzoskwiniowa galaretka wypada

Słodki Pomysł
Sernik z brzoskwiniami na zimno 🍑 142

Cześć! Dopadła mnie mania sernikowa ostatnio. To pewnie skutki uboczne upałów ;-) Dzisiaj mam dla Was przepis na sernik tym razem z brzoskwiniami. Wykonanie ciasta krok po kroku pokazane jest w filmiku , serdecznie zapraszam do oglądania. Kto woli przepisy kulinarne w formie pisanej to zapraszam do czytania. SKŁADNIKI: 🍑 paczka biszkoptów 🍑 2 cukry waniliowe 🍑 6 łyżek cukru 🍑 2 galaretki brzoskwiniowe (lub inne

RITA food channel
Strucla z rabarbarem i amarantusem 128

przypomniałam sobie, że wśród nich jest ktoś, kto nie znosi rabarbaru. Stąd pomysł na drugą - z  brzoskwinią i jabłkiem. Strucla z rabarbarem i amarantusem lub brzoskwinią i jabłkiem Składniki: Ciasto drożdżowe (na dwie strucle) 500 g mąki pszennej paczka suszonych drożdży (8 g) 8 g cukru waniliowego 2 łyżeczki cukru szczypta soli jajko ok. 200 ml ciepłej wody(...)marginesy na górze i po bokach. Zwinąć mocno w roladę. Brzegi podwinąć pod spód. Przełożyć struclę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, kładąc struclę na złączeniu ciasta. Drugą struclę przygotowałam z cząstkami 2 brzoskwiń i jabłka, rozkładając je w paski na rozwałkowanym cieście. Zwinąć i przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Strucle odstawić jeszcze na kwadrans lub dłużej

Weekendy w domu i ogrodzie
Bułeczki z budyniem i brzoskwinią. 550

Składniki: 1 budyń o smaku waniliowym, 500ml mleka, 2 opakowania ciasta francuskiego, 8 połówek brzoskwiń ( jeżeli są malutkie, to 16 połówek) z soku lub syropu, 1 jajko,  cukier puder. Przygotowanie: Ugotować budyń zgodnie z opisem jaki jest na opakowaniu. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Ciasto francuskie pokroić na dość duże prostokąty lub kwadraty. Położyć po łyżce budyniu i po brzoskwini(...)miałam małej wielkości brzoskwinie dlatego kładłam po połówce - jeżeli są duże brzoskwinie, należy je przekroić na pół ). Ciasto złożyć na pół i skleić boki. Aby mocno boki były sklejone dodatkowo można docisnąć je widelcem, co również da ładny wygląd. Na górze naciąć ciasto. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku do 220 stopni

W kuchni u Moniki
Lekka tarta brzoskwiniowo-budyniowa 216

stopionego masła/ margaryny Kasia Masa budyniowa: 2 budynie na 0.5l 600 ml soku 3 łyżki cukru 3 dojrzale brzoskwinie 250 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru ½ paczki cukru waniliowego 1 duża beza Kruszymy ciastka( ja użyłam wałka do ciasta) i mieszamy z masłem. Wykładamy na spód tortownicy(...)22cm) i dobrze ugniatamy. Całość chłodzimy w lodówce przez około 60 minut. Masa budyniowa: gotujemy budynie na soku owocowym z dodatkiem 3 łyżek cukru. Lekko studzimy. Na spód ciasta wykładamy ćwiartki brzoskwiń, zalewamy budyniem, wstawiamy do stężenia do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym i wykładamy na wierzch ciasta, uprzednie wyjętego

Mia Cucina Sofieta
Placuszek owsiany 64

stosować), 100g masła, łyżeczka sody oczyszczonej i proszku do pieczenia, szczypta soli, 1/4 szklanki kefiru, 1 duże jajko, opcjonalnie szczypta sproszkowanej stewii ( tutaj o zaletach stosowania stewii), 1 średnia brzoskwinia lub inny owoc, np. śliwki, maliny, jabłko, gruszka. Sposób przygotowania Najpierw rozgrzej piekarnik na 190 stopni, funkcja góra-dół. Następnie wymieszaj w misce wszystkie suche składniki, czyli: mąkę, płatki owsiane(...)dodaj także posiekane i zimne masło i zamieszaj. Później zmiksuj ze sobą kefir i jajko na jednolitą masę i dodaj ją do pozostałych składników. Z powstałej masy zagnieć rękoma ciasto i wyłóż je do foremki z papierem do pieczenia. Uformuj placek. Na koniec wyłóż na niego wybrane owoce. Placuszek piecz przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku aż nabierze złotego koloru

Natka Pietruszki
Styropian- oszukany sernik z jogurtów greckich 123

Bardzo ciekawe ciasto, które wyglądem i nieco smakiem przypomina sernik. Ciasto jest lekkie i delikatne o konsystencji pianki. Świetnie smakuje z owocami... w mojej ulubionej wersji są to brzoskwinie 💜 Źródło Składniki: ciasto: mąka pszenna 3 szklanki, cukier 0,5 szklanki, żółtka 6 szt, skórka starta z cytryny 1 łyżeczka, masło lub margaryna 250 g, sól szczypta, masa: białka(...)jogurty greckie 1200 g, cukier 1 kopiata szklanka, budynie waniliowe 2 opakowania, sól szczypta, dodatkowo: brzoskwinie 1 puszka, Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy i łączymy z cukrem, solą i masłem. Siekamy nożem, a następnie dodajemy po jednym żółtku i  zagniatamy ciasto. 2/3 ciasta rozwałkowujemy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, nakłuwamy widelcem i pieczemy w 170 st. C przez

kulinarne odsłony pati
Torcik " Niebieska laguna " 222

ziemniaczanej 180 g cukru pudru 5 jaj szczypta soli Krem budyniowy: 1 torebka budyniu waniliowego 100 g cukru 500 ml mleka 250 g masła Ponadto truskawki galaretka niebieska  brzoskwinie Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Cukier wsypujemy do miski z żółtkami i miksujemy ( zostawiamy 2 łyżki). Miksujemy tak długo aż zrobi się biała i puszysta. Mąkę dwukrotnie przesiewamy(...)placki , pomiędzy nakładamy cały krem , na krem układamy całe truskawki , przykładamy drugim  plackiem i lekko przygniatamy go z góry. Przygotowana wcześniej galaretkę tężejącą wylewamy na ciasto udekorowane brzoskwiniami i truskawkami. Wkładamy do lodówki i chłodzimy. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Karpatka z brzoskwiniami 86

wiadomo zawsze się obroni i każdy ją lubi. Wyszło pyszne ciacho z mnóstwem pysznego kremu z domowego budyniu, a całość przełamana słodko-kwaśnymi, mocno dojrzałymi brzoskwiniami. Pyszności! Na blaszke 24x24 cm: Ciasto: 2/3 szklanki mąki (poj. 250ml) 2/3 szklanki wody 75 g masła 4 jajka L szczypta soli Masa: 3 szklanki mleka (poj.250ml) 4 żółtka 1 całe jajko 3 kopiate(...)przez 20 minut, aż powstaną charakterystyczne górki. W czasie pieczenia nie otwierać piekarnika. Upieczone ciasto wyjąć z blaszki i powtórzyć czynność z drugą częścią ciasta. Podczas gdy ciasto się piecze obrać brzoskwinie ze skórki i pokroić w kostkę. Masa. 2 szklanki mleka zagotować. Pozostałe mleko zmiksować z żółtkami i jajkiem, następnie dodać aromat i obie mąki i ponownie zmiksować

Krylowa Kuchnia
Tort owocowy z ananasami 236

białek, stopniowo dodawać cukier. Na koniec dodać orzechy i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę, piec 30-40 min w temp. 170 s C.  Ciasto kokosowe: 20 dag kokosu 15 dag cukru 5 białek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ubić pianę z białek, stopniowo dodając cukier(...)podzielić na 3 części (część masy odłożyć do posmarowania tortu na końcu). Do jednej części dodać tężejącą galaretkę oraz wiśnie.  Do drugiej części ananasa, a do trzeciej brzoskwinie. Przełożenie:  Ciasto jasne, masa brzoskwiniowa. Ciasto orzechowe, masa wiśniowa. Ciasto kokosowe, masa ananasowa, a na wierzch ciasto ciemne. Boki i wierzch równo posmarować masą, posypać kokosem i udekorować wg. uznania

Apetyczna babeczka
Proste brzoskwiniowe ciasto bez pieczenia mojego pomysłu 227

wielkim zdziwieniem po przełknięciu pierwszego kęsu stwierdziła: dobre! - a czy ja Cię truję albo nie dobre rzeczy robię, że się tak dziwisz?!  Rzeczywiście ciasto było bardzo smaczne brzoskwinia ma bardzo delikatny smak więc w połączeniu z karmelem świetnie współgrał. Ciasto jest bardzo proste do zrobienia i szybkie więc polecam go wszystkim.  Składniki: puszka brzoskwiń(...)mamy takiej wystarczy  gotować puszkę słodkiego mleka zagęszczonego  przez 3 godziny. Masę krówkową przykrywami herbatnikami. Brzoskwinie z puszki miksujemy blenderem i dodajemy do nich żelatynę rozpuszczoną z niewielkiej ilości wody. Gdy masa lekko stężeje nakładamy ją na ciasto, a na wierzch ostatnia warstwa herbatników, która należy posmarować pozostałą ilością masy krówkowej. Pozostało tylko ułożyć okrągłe

ciastkarnia na kruchym spodzie