Szybkie ciasto z owocami na maślance (bez miksera)

Szybkie ciasto z owocami na maślance (bez miksera)

Szybkie ciasto z owocami na maślance (bez miksera)

Szybkie ciasto z owocami na maślance jest bardzo proste do zrobienia, nie wymaga użycia miksera i wystarczy poświęcić jakieś 15 minut, aby je przygotować. Nie potrzeba żadnych zdolności kulinarnych, aby je zrobić. Wszystkie składniki wystarczy wymieszać łyżką. Do jego przygotowania można wykorzystać przeróżne sezonowe owoce: truskawki, jagody, śliwki, wiśnie czy jabłka. Ciasto wychodzi puszyste, mięciutkie i wilgotne, a do tego ładnie wyrasta mimo dużej ilości owoców (które opadają na dno w trakcie pieczenia).... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna Zarzecka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, szybkie ciasto, śliwka, wiśnia, truskawki, truskawka, sernik, ciasto drożdżowe, ciasto ucierane , ciasta z jabłkami, drożdżowe, jabłka, ciasto z truskawkami, ciasto z brzoskwiniami, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, serniki na zimno, sernik na zimno, ciasto ze śliwką, szybkie ciasto z truskawkami, sernik pieczony, sernik bez cukru, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, sernik bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z e-PrzepisyKulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.