papryka faszerowana - 2363 przepisów (strona:19/158)

Papryki faszerowane przepis 124

Papryki faszerowane - przepis Papryki wychodzą soczyste i aromatyczne dzięki kompozycji rozgrzewających przypraw. Składniki: - 4 papryki - 0,5kg mięsa wołowego - 250g pieczarek - 1 cebula - 1 łyżeczka majeranku - 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego - 1 łyżeczka papryki ostrej - 1 łyżeczka kurkumy - 1 łyżeczka oregano - sól morska (szczypta) - pieprz świeżo mielony (do smaku) - 3 łyżki oliwy - 250g przecieru pomidorowego - kilka plasterków żółtego sera(...)świeżym pieprzem, - do mięsa z przecierem dodaj usmażone wcześniej pieczarki i cebulę - wszystko duś przez ok.10-15 minut, - papryki umyj, przetnij na pół i wydrąż środek, następnie faszeruj przygotowanym nadzieniem, - na wierzch każdej papryki połóż mały plasterek sera żółtego, - całość zapiekaj w piekarniku w 180 stopniach pod przykryciem przez ok. 1h, następnie odkryj papryki i zapiecz ok.10 minut. SMACZNEGO

MintTaste
Papryka faszerowana ryżem i suszonymi pomidorami 30

weekend będzie mięso. Wczoraj uzgodniłam z tatą szczegóły i jak wszystko się uda, na stole wyląduje królik. Ale póki co, nadal męczę Was moją typową kuchnią. Tym razem faszerowana biała papryka w sosie pomidorowym. My dodaliśmy do niej na koniec harissę , od której jesteśmy uzależnieni. Składniki: 4 duże białe papryki 3/4 szklanki suchego ciemnego ryżu 8 suszonych pomidorów 1 cebula(...)myjemy, nacinamy wzdłuż i delikatnie wydrążamy pestki, faszerujemy ryżem. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy sos, wykładamy papryki, przykrywamy np. folią aluminiową i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. 10 minut przed końcem pieczenia można ściągnąć folię i zrumienić papryki. Artykuł Papryka faszerowana ryżem i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Papryki faszerowane fetą 126

Faszerowane papryki są zawsze dobre. Najbardziej lubię te podłużne. Piekę długo. Lubię gdy papryki są bardzo miękkie i lekko przypieczone. Dawniej ucinałam paprykom 'czapeczkę" od góry, ostatnio często odcinam po prostu kawałek wzdłuż papryki - łatwiej je nafaszerować i łatwiej ułożyć w naczyniu. Oczywiście dotyczy to chudych, podłużnych papryk. Te okrągłe faszerujmy tradycyjnie. Polecam. składniki 8 podłużnych papryk 4 ząbki czosnku

Stare Gary
Faszerowana papryka 142

Faszerowana papryka to doskonały przepis na szybki i smaczny posiłek. Dużo się nie napracujesz, a efekt będzie doskonały! Przygotuj: Mięso mielone Papryki do faszerowania Świeże zioła: bazylia, majeranek, takie jak lubisz Kukurydza w puszce Chili Pomidor Kilka ząbków czosnku Ceula Pieczarki Granat Kozi ser Oliwa z oliwek Sól Pieprz Przygotowanie tego dania jest bardzo proste. Na patelni rozgrzewamy oliwę(...)pokrojone drobno pieczarki, na koniec dodajemy posiekane zioła i kukurydzę. Obranego pomidora blendujemy z czosnkiem i wlewamy na patelnię. Całość dusimy przez kilka minut. Przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Oczywiście możecie dodać jeszcze inne składniki. Tutaj dowolność jest zdecydowanie zalecana. Po wyłączeniu ognia dodajemy pestki granatu. Gotowy farsz nakładamy do papryk. Z 400g. mięsa otrzymamy 4 średniej wielkości papryki

MarcinChef
Papryki faszerowane ryżem, szpinakiem i ziołami 121

widzę w sklepie ładne, podłużne papryki, a na dodatek są to papryki greckie - nie potrafię im się oprzeć. Muszę kupić. Tak było i tym razem. A że najchętniej robię papryki faszerowane, to i te zostały przeze mnie nadziane. Miałam sporo różnych świeżych ziół, które dodałam do ryżu. Dzięki temu farsz był bardzo aromatyczny.  Najlepiej ułożyć papryki w jednej

Stare Gary
Papryka faszerowana siekanym kurczakiem i cukinią 75

Paprykę możemy faszerować na różne sposoby mięso mielone z ryżem lub różnego rodzaju kaszami czy warzywami. Moja propozycja to duszona papryka faszerowana siekanym mięsem z piersi kurczaka, cukinią, porem i zieloną pietruszka.  4 średniej wielkości papryki 300 gramów fileta z piersi kurczaka 200 gramów cukinii 20/30 gramów pora 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki

Andzia Pichci
Faszerowane patisony w wersji FIT 130

takiej właśnie wersji postanowiłam zrobić dziś patisony. Danie jest zdrowe i pyszne. I wcale nie czuję że jestem na diecie . Faszerowane patisony idealne na dietetyczny obiad. Składniki: 6 patisonów (ja zrobiłam 2 patisony, 2 cukinie i 2 papryki) 60 dkg mięsa mielonego z piersi kurczaka 10 dkg pieczarek woreczek kaszy pęczak woreczek kaszy gryczanej papryka czerwona papryka żółta cebula(...)przykrycia przez 30 minut. Podawać z surówką lub sosem. Przepis na pyszny sos pomidorowy znajdziecie tutaj: sos pomidorowy ; a na boski sos pieczarkowy tutaj: sos pieczarkowy . Smacznego! Faszerowana cukinia, papryka, patisony – zdrowe jedzenie

Mama z miasta
szybkowar-kolorowa papryka z ryżem i drobiem... 87

złocisto pokrojoną cebulę z cukrem, wystudzić mięso drobiowe mielone dokładnie wymieszać z ugotowanym ryżem, jajkiem, cebulą z olejem z patelni, kucharkiem, przyprawą do kurczaka, śmietaną gęstą, posiekanym koperkiem faszerować nadzieniem papryki do pełna układać w szybkowarze, wlać z dwie szklanki wody, po zasyczeniu pary na średnim ogniu gotować 30 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie z wywaru(...)można zrobić sos lub zamrozić i dodać np. do zupy paprykowej, gulaszu przed podaniem posypać posiekanym koperkiem - papryki kolorowe lubimy bardzo i to w różnych daniach, od sałatek po faszerowane, papryka z szybkowara jest krucha, miękka, aromatyczna, doskonała na lekki obiad czy na kolację........SMACZNEGO!!! #myambition - zniżka 10% na produkty Ambition na hasło ZDROWA-JESIEN w sklepie Dajar "zobacz TUTAJ

W Mojej Kuchni Lubię
Papryka faszerowana kaszą jaglaną 61

Dzisiaj na blogu nowy przepis! Papryka faszerowana po meksykańsku. Kasza jaglana z kukurydzą, fasolą i pysznym bezmięsnym mięsnym gyrosem . Do tego szczypta pikanterii za sprawą suszonej papryczki chilli. Tutaj musicie uważać, chilli jest nieziemsko ostre. Jedna na cztery papryki z całą pewnością wystarczy. Jeśli nie lubicie tak pikantnych potraw, możecie użyć papryki słodkiej albo ostrej. Przepis jest bardzo prosty(...)nieosoloną wodą i zostawić na noc. Na następny dzień gotować ją przez około godzinę. Pamiętajcie, żeby solić ją dopiero pod koniec gotowania. Składniki 4 porcje  4 spore papryki (do faszerowania) 250 g kaszy jaglanej  100 g kukurydzy  100 g fasoli  70 g zielonej papryki (połowa jednej) 160 g gyrosa od Bezmięsny Mięsny 2 cebule

www.veganchives.pl
Papryka faszerowana kaszą jaglaną 82

Dzisiaj na blogu nowy przepis! Papryka faszerowana po meksykańsku. Kasza jaglana z kukurydzą, fasolą i pysznym bezmięsnym mięsnym gyrosem . Do tego szczypta pikanterii za sprawą suszonej papryczki chilli. Tutaj musicie uważać, chilli jest nieziemsko ostre. Jedna na cztery papryki z całą pewnością wystarczy. Jeśli nie lubicie tak pikantnych potraw, możecie użyć papryki słodkiej albo ostrej. Przepis jest bardzo prosty(...)nieosoloną wodą i zostawić na noc. Na następny dzień gotować ją przez około godzinę. Pamiętajcie, żeby solić ją dopiero pod koniec gotowania. Składniki 4 porcje  4 spore papryki (do faszerowania) 250 g kaszy jaglanej  100 g kukurydzy  100 g fasoli  70 g zielonej papryki (połowa jednej) 160 g gyrosa od Bezmięsny Mięsny 2 cebule

Veganchives
Faszerowane roladki z pieczonej papryki 110

Dawno nie było już dnia (poza weekendem oczywiście), że siedziały jednocześnie w domu Zgredko-Gnomy. Zaczęło się jak zwykle od rana, bo przecież... Artykuł Faszerowane roladki z pieczonej papryki pochodzi z serwisu gotować

gotować!
Papryki faszerowane 145

Pomysł na smaczny i fajny obiad. Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Bardzo prosty przepis nie wyszukane składniki i proste w wykonaniu danie które sprawdzi się na obiad czy sytą kolację. 4 porcje 4 średniej wielkości papryki  400 gramów mięsa mielonego użyłam z łopatki 100 gramów ryżu parboiled  ok. 120 gramów żółtego sera(można pominąć) 1 mała cebulka

Andzia Pichci
Bakłażan faszerowany warzywami 58

Bakłażan faszerowany warzywami  turecki przepis na bakłażany. Bakłażan faszerowany warzywami to specjalność kuchni tureckiej. Turcy kochają warzywa. Papryka faszerowana na setki sposobów i bakłażany w każdej postaci to ich specjalność. W kuchni tureckiej znajdziesz ponad 200 przepisów na dania z bakłażanów. Propozycja, którą dzisiaj dla ciebie przygotowałam nosi nazwę omdlały imam (po turecku imam bayildi).  Wygląda jak zapiekanka(...)bakłażana faszerowanego warzywami. Druga z wersji mówi, że powodem omdlenia była cena oliwy, którą zużyto do przygotowania faszerowanych bakłażanów. Kupując bakłażany wybieraj mniejsze sztuki, są bardziej delikatne w smaku i mają cieńszą skórkę. Przepis na bakłażany faszerowane warzywami pochodzi z bloga tureckisklep.pl/blog/ Bakłażan z farszem warzywnym. Bakłażan faszerowany warzywami 2 małe bakłażany 1 duża cebula 2 papryki średniej wielkości

Cztery Fajery
Papryka Ramiro faszerowana mięsem i ryżem. PRZEPIS 73

sklepach można kupić paprykę Ramiro. Wygląda trochę jak przerośnięte chilli, jednak jest całkowicie pozbawiona ostrości. Świetnie nadaje się do faszerowania. Z tego przepisu wychodzi po prostu obłędna! Przepis na faszerowaną paprykę Ramiro Składniki: 4-5 papryki Ramiro (powinny być jak najmniej poskręcane), 400-500 gramów mielonej wołowiny (opcjonalnie może być też indyk), 100 gramów ryżu, 3 duże cebule, 2 puszki(...)sosie ułóż papryki. Piecz w temp 180 stopni przez około 50 minut. Rada: podobnie możesz przyrządzić też zwykłą paprykę, wówczas jednak strąki najlepiej zapiekać w pozycji pionowej. Artykuł Papryka Ramiro faszerowana mięsem i ryżem. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Pieczarki faszerowane mięsem i natką 117

farsz. Ułożyć papryki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia polanym łyżką oleju. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. ok. 20 minut. Podawać gorące. ------------ Podobne: Pomidory faszerowane ryżem Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Faszerowana cukinia

Weekendy w domu i ogrodzie