papryka faszerowana - 2440 przepisów (strona:17/163)

Papryka faszerowana 3186

Papryka faszerowana to wspaniały pomysł na pyszny obiad. Danie jest lekkie, proste, a syci na długo. Składniki oraz sposób przygotowania: 1/2 mięsa mielonego podsmażyć z pokrojoną cebulą, startą marchewką, cukinią na grubych oczkach. Dodać puszkę krojonych pomidorów doprawić solą, pieprzem ja dodaję jeszcze ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Na koniec dodaję ugotowany ryż. Całość mieszam do połączenia składników(...)Gdyby farsz był zbyt suchy dodaję jeszcze przecieru pomidorowego. Na końcu dodaję jeszcze natke pietruszki. Gotowym farszem wypełnić papryki. Ułożyć w naczyniu ja wkładam do zimnego piekarnika. Piekę około 1.5 godzinki w 200 stopniach. Autor przepisu: Agnieszka Olczyk Artykuł Papryka faszerowana pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Papryka faszerowana-pomysł na pyszny obiad +FILM 42

Sezon na paprykę w pełni, więc dziś zapraszam na naprawdę pyszną paprykę faszerowaną.  Jest to łatwe danie idealne na obiad. Farsz składa się z cebulki, czosnku, mięsa mielonego, pieczarek, ryżu. Bardzo polecam i zapraszam po przepis  Zapraszam też na film z przygotowaniem faszerowanej papryki krok po kroku SKŁADNIKI FARSZ -100g ryżu -500g mięsa mielonego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Surówka z młodej kapusty i kukurydzy 40

Przepis z ostatniego ekipowania, był dodatkiem do faszerowanych papryk. Faszerowanych oczywiście tonami mięsa, a jakże. Wszystko ładnie się uzupełniło. Zresztą tego typu surówka pasuje praktycznie do wszystkiego. I możecie ją zrobić z każdej kapusty, nie tylko młodej. Potrzebuję nawet czegoś podobnego na  najbliższą niedzielę, ale w tych upałach (na wynos) raczej się nie sprawdzi. Spoko, coś wymyślę.  Składniki

Kardamonovy
Papryka faszerowana ryżem, szpinakiem i wędzoną kiełbasą 90

Czerwone papryki faszerowane ryżem i zdrowym szpinakiem wymieszane z drobiową kiełbasą z dodatkiem delikatnie ostrej cebuli, aromatycznego czosnku  to fajny pomysł na pełnowartościowy, sycący obiad. Pachnące curry faszerowane papryki sprawdzą się także w postaci imprezowej przystawki. Składniki: 6 czerwonych papryk Farsz: 350g kiełbasy morlińskiej z piersi kurczaka Morliny 200g ryżu 360g mrożonego szpinaku 2 cebule 3 ząbki czosnku

Szalona Kuchnia Eweliny
Pieczone papryki z nadzieniem ryżowym 78

Faszerowane papryki to już chyba klasyka w kuchni. Każdy ma swój własny patent. Najbardziej lubię nadziewać warzywa ryżem. Przygotowanie farszu zajmuje około pół godziny, pieczenie około 45 minut. To danie idealnie sprawdzi się na obiad i kolację. Po upieczeniu na zimno smakuje równie dobrze, więc sprawdzi się też idealnie do zabrania ze sobą w pudełku do pracy, czy do szkoły

greenscarf
Papryki faszerowane mięsem mielonym z ryżem i mozzarellą 435

Jeżeli zastanawiacie się co zrobić ciekawego, pysznego i sycącego na obiad to polecamy papryki faszerowane mięsem mielonym z ryżem i mozzarellą :) Składniki na faszerowane papryki: – 4 papryki – 350 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego – 2 cebulki dymki – 70 g tartej mozzarelli – 100 g ryżu – 1 pomidor – natka pietruszki

Kuchenne Wariacje
Krążki papryki zapiekane z mięsem mielonym 236

Krążki papryki faszerowane mięsem mielonym wraz z dodatkiem ryżu, cebuli oraz pomidorków to pomysł na szybkie i proste danie obiadowe. Całość przed podaniem warto posypać zieloną pietruszką. Jeżeli znudziliście się tradycyjną formą podawania faszerowanych papryk , to ta poniżej powinna przypaść Wam do gustu... i smaku :) Składniki na porcję dla 3-4 osób: 2 papryki, np. czerwona i zielona

Ugotować
Pieczona papryka 110

cebulę na oleju rzepakowym. 2. Do cebuli dodajemy umyte, pokrojone pieczarki i dusimy ok. 10 min. 3. Gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu. 4. Ryż mieszamy z pieczarkami. 5. Paprykę faszerujemy przygotowanym farszem, owijamy w folię aluminiową i pieczemy ok. 40 min. w 180⁰C. Faszerowana papryka jest bogata w: - witaminę C (pochodzącą z papryki) która jest antyoksydantem, - błonnik pokarmowy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Faszerowana cukinia 134

minut. W wersji na grill wyjąć cukinie z folii aluminiowej i ułożyć na kratce grillowej . Podawać gorące np. ze świeżymi pomidorami.   ------------ Podobne: Kokardki z warzywami i gorgonzolą Faszerowane papryki Faszerowane pomidory

Weekendy w domu i ogrodzie
Najlepsze przepisy z kurczaka na Obiad Wielkanocny 226

cieście francuskim 17. stripsy z kurczaka 18. pieczony filet z kurczaka 19. Skrzydełka kurczaka z syropem klonowym 20. Pierś kurczaka faszerowana grzybami, serem i jarmużem 21. Roladki z kurczaka 22. Kurczak z patelni 23. Kotlety drobiowe z papryką i kukurydzą 24. Kotlety drobiowe z marchewką 25. Kurczak z warzywami w piwie 26. kurczak z porami zapiekany w cieście 27. Pierś(...)Roladki z kurczaka z serem i pomidorami 38. Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką 39. faszerowane ćwiartki kurczaka z pieczarkami 40. Klops drobiowy faszerowany pieczarkami 41. klops drobiowy faszerowany papryką 42. Siekane kotlety z kurczaka z papryką 43. Grillowany kotlet z kurczaka 44. Szaszłyki z kurczaka i warzyw 45. Kotlety z kurczaka i ogórków 46. Smażone kotleciki z kurczaka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
papryka nadziewana chlebem 99

składników, jak oliwki, kapary i bazylia zupełnie zmieniają smak chleba.  Wybierając papryki do faszerowania wybieram zwykłe takie żółte rożki, są wg mnie zdecydowanie bardziej "paprykowe" od tych tradycyjnych. papryka faszerowana 1 kg papryki, 8 kromek czerstwego chleba, 100 g kaparów, 100 g czarnych oliwek, 3 pomidory, 1 szklanka startego sera, 8 filetów anchois, 3 ząbki czosnku, 12 liści bazylii

Eksperyment sobotni
Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką 1412

banalnie nudnych ćwiartek kurczaka można wyczarować pyszne faszerowane ćwiartki kurczaka. Na blogu są już faszerowane ćwiartki kurczaka z pieczarkami. Tym razem Piotrek proponuje przygotować Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką . Piotrek, je przygotowuje bo danie jest dosyć pracochłonne, ze względu(...)trybowanie mięsa z kości, a ja za bardzo nie lubię się przemęczać w kuchni Oczywiście umiem trybować kurczaka z kości i przygotowuję Klops drobiowy faszerowany pieczarkami i Klops drobiowy faszerowany papryką , ale to są dania mało pracochłonne. Polecam Wam się pobawić i przygotować danie z jego pomysłu. Przepis na najlepsze Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką: 6 ćwiartek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
37 pomysłów na rozgrzewające jesienne potrawy 37

przechowasz w lodówce i odgrzejesz następnego dnia. Wśród moich pomysłów są: klopsiki z mięsa mielonego, duszone z papryką, pomidorami, pieczarkami i cebulą, chłopski garnek z mięsem mielonym, makaronem, cebulą, groszkiem i marchewką, strogonow ze schabem, pieczarkami i cebulą, garnek pełen warzyw: ziemniaki, papryka, czosnek, cukinia, pomidory i cebula, gulasz wołowy z marchewką, ziemniakami i cebulą, tradycyjne leczo, ale z dodatkiem(...)gzikiem, ale ziemniaki nie są jedynym pomysłem na faszerowane warzywa . Możesz także wykorzystać klasyczną paprykę, pyszną cukinię albo pieczarki.  Co przygotować jesienią? ziemniaki faszerowane boczkiem i cebulą , pomidory faszerowane ricottą, czosnkiem i papryką, papryki z ryżem, marchewką i cebulą, cukinię z mięsem mielonym, pomidorami i mozzarellą, pieczarki faszerowane cebulą i serem, papryki faszerowane mięsem mielonym i fetą. Jeśli tradycyjne

Rozdomowiona
Pomysły na Sylwestrowe Przekąski! 111

kilka dni już Sylwester, przywitamy rok 2015... Niektórzy z nas wybierają się do znajomych, do innych właśnie znajomi przychodzą, więc jakie przekąski można by przygotować? Oto kilka pomysłów: Faszerowane Papryki 1. Papryczki faszerowane mięsem Papryki czekają na upieczenie!  Składniki: 500g mielonego mięsa, 1 szkl. ryżu, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 250g mozzarelli, Ketchup, 3 łyżki oleju

Chocolate Stop Tempting
Papryki faszerowane przepis 140

Papryki faszerowane - przepis Papryki wychodzą soczyste i aromatyczne dzięki kompozycji rozgrzewających przypraw. Składniki: - 4 papryki - 0,5kg mięsa wołowego - 250g pieczarek - 1 cebula - 1 łyżeczka majeranku - 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego - 1 łyżeczka papryki ostrej - 1 łyżeczka kurkumy - 1 łyżeczka oregano - sól morska (szczypta) - pieprz świeżo mielony (do smaku) - 3 łyżki oliwy - 250g przecieru pomidorowego - kilka plasterków żółtego sera(...)świeżym pieprzem, - do mięsa z przecierem dodaj usmażone wcześniej pieczarki i cebulę - wszystko duś przez ok.10-15 minut, - papryki umyj, przetnij na pół i wydrąż środek, następnie faszeruj przygotowanym nadzieniem, - na wierzch każdej papryki połóż mały plasterek sera żółtego, - całość zapiekaj w piekarniku w 180 stopniach pod przykryciem przez ok. 1h, następnie odkryj papryki i zapiecz ok.10 minut. SMACZNEGO

MintTaste