Uwielbiam faszerowaną paprykę chyba od wczesnego dzieciństwa ;p Jednak w moim domu, pomimo zdrowej papryki, było to raczej danie ciężkie – dużą ilością wieprzowiny, sera i małą ilością białego ryżu. Oczywiście wszystko można zmodyfikowaćnie tracąc aromatu i smaku dania, a zdecydowanie zmniejszając ilość kalorii i tłuszczu! Wystarczy zamienić wieprzowinę na chude mięso z kurczaka lub indyka. Nie trzeba mięsa drobiowego wcześniej
Eat me! Fit me!powiedział, że farsz gołąbkowy można zawijać tylko w kapustę? Ano nikt, dlatego my napakowaliśmy nim dorodne papryki, które potem zapiekliśmy razem z pomidorami. Ale to było dobre! Przepis na paprykę faszerowaną jak gołąbki Składniki: 200 gramów ryżu, 500 gramów mięsa mielonego, 2 większe cebule, 6-7 papryk (mogą być w różnych kolorach), 2 puszki krojonych pomidorów w zalewie, olej, sól
Kulinarna PolskaPapryka faszerowana......mogę jeść, jeść i jeść :) Bardzo lubię. Teraz jest dobry czas żeby ją zrobić. Lubicie? Papryka przygotowana w ten sposób jest bardzo syta. Świetnie sprawdzi się na obiad. Można też zrobić w większej ilości na rodzinne przyjęcie. Wtedy lepiej wybrać mniejsze papryki. Ja użyłam papryki czerwonej, ale można zrobić inne kolory. Kolorowa będzie
Agusiowe smakołykiczas na najlepsze papryki – słodkie, jędrne i smaczne. Dlaczego by nie połączyć obu tych składników i stworzyć coś pysznego? Na taki pomysł wpadł Piotrek i postanowił przygotować papryki faszerowane masą jajeczną z serem feta, cebulką oraz szynką. Jak wyszło? Przede wszystkim pysznie. Pieczona, słodka papryka, słonawy ser feta, pieczona cebulka – może być cos lepszego na leniwe, weekendowe śniadanie? Składniki
Życie ze smakiemPieczona papryka faszerowana kaszą pęczak, pomidorami i tofu. Do tego mleczko kokosowe i curry, pycha. Składniki : 1 duża papryka czerwona 1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak 1/3 szklanki pomidorów krojonych z czosnkiem 75 g tofu 2 ząbki czosnku 3 łyżki mleczka kokosowego 3 łyżki sosu teriyaki świeży tymianek 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki chili kiełki Przygotowanie: - odciąć górę papryki
Pora na pora i pomidoraFaszerowana papryka może być pyszną kolacją lub doskonałą przystawką. Zawsze jest chętnie spożywana przez domowników i każdy lubi w niej coś innego. Moi chłopcy farsz, a ja pieczona paprykę. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniePyszna faszerowana papryka z pikantnym farszem. W farszu jest mięsko mielone, cebula, pomidory, czerwona fasola, kukurydza i ryż. składniki: 4 papryki 1 woreczek ryżu (100 g ) 600 g mięsa mielonego, u mnie z indyka 5 sporych pomidorów 1 cebula 1 mała puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy papryczka chili świeża lub suszona 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżaczka
Monia miesza i gotujearomatycznym risotto jak i pieczarki faszerowane kaszą jaglaną . Oba przepisy, wraz z dzisiejszym, koniecznie musicie wypróbować! Świetnie sprawdzają się podczas rodzinnych obiadów Składniki na 4-5 porcji: – 700g marchewki z groszkiem i kukurydzą (wraz z zalewą – duży słoik) – 500g mięsa mielonego z piersi indyka – 250g przecieru pomidorowego – 4-5 papryk – 2 cebule – 100g(...)minut przed końcem pieczenia, papryki posypujemy startym serem i wkładamy do piekarnika (piętro niżej) wcześniej odcięte czapeczki skropione oliwą. Podajemy na rukoli z parmezanem i sosem winegret. Smacznego! Artykuł Papryki faszerowane mięsem mielonym z warzywami pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongSzybki obiad na ciepło, ciekawa przekąska bądź kolacja. Jest wiele opcji podania papryki faszerowanej. Dzisiaj będzie z mięsem z indyka, suszonymi pomidorami i oczywiście z fetą. Składniki : * 2-3 czerwone papryki * łyżka oliwy z oliwek * 350g mięsa mielonego z indyka * cebula * ząbek czosnku * 7-8 suszonych pomidorów * 100g ryżu białego lub brązowego * 50g sera feta * ulubione zioła - u mnie
Magiczne Życie Martydziś piątek ale jakoś nie bardzo przywiązuje do tego wagi, że w piątek ma być ryba. Tak więc dziś coś dla takich osób jak ja. A zrobiłam na obiad papryki faszerowane bo bardzo je lubimy. Udało mi się tanio kupić więc była okazja do ich przyrządzenia. Było pysznie i jeszcze trochę zostało na kolację. Swoją drogą to bardzo lubię takie
Ewa w kuchniząbki czosnku drobno posiekane 2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki 600 g mięsa mielonego z indyka można zastąpić wołowiną 2 papryki czerwone pokrojone w kostkę 400 g krojonych pomidorów sól Do podania gęsty jogurt(...)ząbki czosnku, 2 łyżeczki kuminu, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, 1 łyżeczka wędzonej papryki Dodaj mięso. Gdy będzie całkowicie przesmażone i zacznie się rumienić, dodaj paprykę i pomidory. Dopraw solą i smaż przez kilka minut, aż całość zgęstnieje. 600 g mięsa mielonego z indyka, 2 papryki czerwone, 400 g krojonych pomidorów, sól Wyjmij bataty z piekarnika
Na-talerzu.plCzas czytania: 2 min Papryka nadziewana kurkami i kozim serem oraz kaszą pęczak tak brzmi tytuł dzisiejszego przepisu. Inspiracja na to danie przyszła razem z porą roku. To jesienią pojawiają się kurki w lesie. Natomiast papryka o tej porze roku jest najlepsza! Taka soczysta i słodka, że grzechem byłoby nie wykorzystać takich dobrodziejstw. Danie jest proste w przygotowaniu i można(...)nutą rozmarynu . Wszystko zamknięte w aromatycznej papryce … niebo w gębie! Sosu kurkowego robimy troszkę więcej, aby podać go do zapiekanych papryk. Do tego wspaniale pasuje surówka Coleslaw z chrupiącymi orzechami włoskimi. Print Papryka nadziewana kurkami i kozim serem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Faszerowane papryki pyszną kaszą, kosim serem... Course Obiad Cuisine Polska
SprawdzonaKuchnia.pldzisiejszym wpisie będzie coś dla osób na diecie. Papryka faszerowana to coś niesamowicie pysznego i pięknie wyglądającego. Nie jestem specem od liczenia kalorii, wyliczyłam że jedna taka papryka to +/- 350 kcal a spokojnie można się nią najeść do pełna. Jest to obiad idealny na diecie niskokalorycznej. Z podanych proporcji wyszło 7 sztuk papryk. Oczywiście jeżeli nie zależy wam na kaloryczności
PychotkaaaKrólowa Kasz znakomicie sprawdza się jako dodatek do przeróżnych farszów, a w połączeniu z suszonymi pomidorami i szpinakiem będzie stanowiła ciekawą alternatywę dla tradycyjnego ryżu. Naprawdę polecamy! Papryka faszerowana kaszą jaglana, suszonymi pomidorami i szpinakiem zainspirowane przepisem z bloga Facet i kuchnia Składniki: 3 -4 czerwone papryki 3//4 szklanki kaszy jaglanej duży pęczek szpinaku 2-3 ząbki
Moja Mama GotujeLekkie danie obiadowe poleca się na sobotę. U mnie dziś szybko i prosto, ponieważ jakie 15 kg ogórków na mnie czeka;( ale za to jaka wyżerka będzie zimą ;) Papryki faszerowałam już na różne sposoby, teraz zapraszam na delikatnego kurczaka z porem, koperkiem i kuskusem. Składniki: 2 czerwone papryki 200-300 gram fileta z kurczaka 1/2 szklanki kaszy kuskus
Życie zaczyna się w kuchniWspaniały obiad!Uwielbiam paprykę ,którą się nadziewa.Świetnie ,że ten przepis mógł znaleźć się w mojej diecie.Gdy będziemy przygotowywać mięso do faszerowania papryki zróbmy dwie porcje .Jedną dodamy do papryki a drugą zostawmy na następny dzień na danie obiadowe ,którym będzie kotlet mielony a' la kebab. Danie ma 580 KCAL. 0.5 szkl.ugotowanego ryżu 80 g. 2 strąki czerwonej papryki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiramach eksperymentów kulinarnych postanowiłam zmienić charakter papryki faszerowanej dodając do niej egzotyczną przyprawę - harissa . Harissa jest przyprawą arabską, która oryginalnie występuje w postaci pasty z papryki chilli, czosnku, kminu rzymskiego, kolendry, proszkowanej papryki i oliwy. Ma piękny ciemnoczerwony kolor, niesamowity aromat i smak. Harissę zdobyłam w sproszkowanej wersji, ale aromatem i ostrością nie odbiega od pasty. SKŁADNIKI 7 papryk
Zofiana