papryka faszerowana - 2363 przepisów (strona:24/158)

Pieczona papryka faszerowana wołowiną i bakłażanem 86

się w swoje ciało i dbać o jego potrzeby. Wewnętrzna harmonia i dobre jedzenie to najlepsze suplementy podnoszący odporność. Dziś do grona jesienny gości w mojej kuchni zaprosiłam czerwoną paprykę, faszerowaną mieloną wołowiną i prażonym bakłażanem. Składniki : +/- 7 czerwonych podłużnych papryk do mięsa: 400g mielonej wołowiny pół białej cebuli 4 ząbki czosnku 1 łyżka dobrej jakości octu jabłkowego sól, pieprz

Spektrum Smaku
Jak smacznie i zdrowo przygotować kaszę i ryż? 249

tylko z mięsem, ale także strączkami (szczególnie polecam cieciorkę i soczewicę). Kasza i ryż może być doskonałą bazą do faszerowania warzyw lub przygotowania kotletów w wersji wege. Szczególnie uwielbiam papryki faszerowane kaszą jaglaną i soczewicą oraz kotlety z ryżu i czerwonej fasoli. Po więcej pomysłów i konkretne przepisy odsyłam Cię do zakładki na dania z kaszą i dania z ryżem

Fabryka pomysłów
Pulpety w sosie pomidorowo paprykowym 1960

Pamiętacie przepis na faszerowane papryki ( klik ) , który testowałam dla sieci Intermarche? Kupiłam wtedy trochę za dużo papryki i mielonego mięsa. Zostało też trochę kaszki kuskus. A ponieważ przy okazji wizyty w sklepie kupiłam sporo innych rzeczy, między innymi krojone pomidory w kartoniku, postanowiłam te produkty wykorzystać do zrobienia szybkiego obiadu. I tak powstał przepis na pulpety w sosie pomidorowo paprykowym

Stare Gary
Papryka faszerowana mięsem i batatami 101

Przepyszna, zdrowa propozycja na letni obiad . Aromatyczna papryka faszerowana mięsem indyczym, słodkawymi batatami i wyrazistymi oliwkami.    Składniki: 4 strąki papryki 500g mielonego mięsa indyczego olej do smażenia 2 ząbki czosnku biała cebula sól, czarny pieprz, czerwona papryka, tymianek, oregano, cynamon, kmin rzymski duży batatami 1/2 kalafiora 2 marchewki szklanka czarnych oliwek 4-5 łyżek ajwaru lub pelatti pomidorowego

Pyry na Gaz
Papryki faszerowane drugą połową lata 116

radość na języku :) Można podać z ulubionym pieczywem, gotowanym ryżem lub innymi dodatkami...albo po prostu spałaczować same. Siadajcie do stołu ze słonecznymi paprykami pełnymi dobroci, póki wciąż lato! :) Papryki faszerowane mięsem mielonym i cukinią z suszonymi pomidorami Potrzebujesz: 6 średniej wielkości papryk 500g mielonego mięsa z indyka 1 jajo 2 ząbki czosnku 300g cukinii 5 suszonych pomidorów z oleju

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Zapiekane grillowane papryki z mięsnym farszem 87

drobno je kroimy. Również umieszczamy w masie. Dodajemy jajko. Mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem oraz paprykami. W wodzie po grzybach ( około 400 ml ) rozprowadzamy dokładnie sos grzybowy. Zagotowujemy. Papryki faszerujemy przygotowaną masą. Naczynie do zapiekania smarujemy olejem i układamy w nim papryki. Całość zalewamy przygotowanym sosem. Przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy w piekarniku przez około 1 ½ godz. W temp

Smaki Ewy
Papryka faszerowana 87

Papryka faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem kukurydzy ,bardzo fajne danie na niedzielny obiad ,papryka bardzo ładnie się  prezentuje z kapelusikiem z papryki i smakuje fantastycznie . Składniki          0,5 kg mielonego mięsa           1 puszka kukurydzy          1 cebula          4 papryki

Mój Smak
Ramiro z refleksją dla zapracowanych - papryka faszerowana na zimno. Doskonały pomysł na zdrową przekąskę, pożywne śniadanie lub 95

zrobi. Aby zakończyć kulinarnym akcentem jak przystało na blog kulinarny przedstawię pomysł na przepyszną przekąskę, drugie śniadanie czy dietetyczną kolację dla równie pozbawionych czasu co ja w tym momencie. Papryka faszerowana twarożkiem. Zdrowe pyszności do przygotowania w kilka minut. Składniki (na 2 papryki): 2 słodkie długie papryki typu Ramiro 1 opakowanie (250 gram) twarogu chudego lub półtłustego 3-4 łyżki

Kuchnia po mojemu
Cukinia faszerowana kurkami 45

czytania: 2 min Lubicie kurki, cukinię i aromatyczny ser Dorblu, jeśli tak, to mam dla Was propozycję na pyszny i szybki obiad. Farsz jest wyśmienity można wykorzystać go do faszerowania papryki(...)bakłażana czy nawet jako nadzienie do gołąbków. Wszystko przygotowujemy na jednej patelni, a następnie faszerujemy cukinię i zapiekamy w piekarniku. Danie jest bardzo proste, szybkie i bardzo smaczne, o faszerowanej cukinii wystarczy podać surówkę, podpiekane ziemniaczki i szklaneczkę dobrego kompotu, obiad gotowy! Print Cukinia faszerowana kurkami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Dobre i szybkie danie

SprawdzonaKuchnia.pl
Papryka faszerowana zapiekana z serem mozzarella 35

Kolorowa papryka faszerowana głównie warzywami i niewielkim dodatkiem mięsa, zapiekana pod serem mozzarella. Składniki: 4 papryki - po dwie czerwone i dwie zielone, 200 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego,  8 pieczarek, mała cebula, mała cukinia, średniej wielkości pietruszka, 2 jajka, sól, pieprz, łyżka oleju, kulka sera mozzarella Przygotowanie: Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy pestki. Pieczarki, cebulę kroimy w kostkę, pietruszkę

Lena Gotuje
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną i quinoa 73

sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Papryka faszerowana kaszą jęczmienną i quinoa Składniki – 4 porcje: Kasza jęczmienna+ quinoa Sonko – 100g Papryka – 2 sztuki Suszone pomidory – 5-6 sztuk Kapary – 2 łyżki Pomidory – 2 sztuki Ser cheddar – ½ szklanki

Kuchnia Bon Appetit
Kurczak w cieście francuskim z pieczonymi ziemniakami 450

Pierś z kurczaka faszerowana papryką w trzech kolorach, doprawiona naturalnymi przyprawami i ukryta w splotach ciasta francuskiego. To świetna propozycja na uroczysty obiad. Szczególnie, że do takiego mięsa można podać pieczone, ziołowe ziemniaki w formie spiralki. 4 filety z kurczaka 4 łyżki oliwy przyprawa Vegeta Natur 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 125 g sera mozzarella(...)naciąć na płasko ostrym nożem tworząc kieszonki. Natrzeć dokładnie oliwą z każdej strony i oprószyć przyprawą. Odstawić. Paprykę pokroić w paski i włożyć w środek mięsa razem z plasterkami mozzarelli. Jeden płat ciasta francuskiego przeciąć na pół. Na każdym kawałku położyć faszerowanego kurczaka. Wystające po bokach ciasto pokroić na paski i oplatać naprzemiennie mięso. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem z mlekiem

https:KKuchniaMniam
Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami 125

doskonałe, szczególnie dla miłośników włoskich smaków . To idealny pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Makaronowe rurki można faszerować różnego rodzaju mięsami, serami lub warzywami. Pomysłów jest mnóstwo! Polecam Składniki: około 21 rurek cannelloni 500 g mięsa mielonego z indyka 1 duża czerwona papryka 1/2 dużej cukinii 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 cebula(...)piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 35 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Cannelloni ze szpinakiem i ricottą → Lazania z sosem bolońskim (lasagne bolognese) → Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem → Naleśniki zapiekane po meksykańsku

Oryginalny smak
Kuskus 117

suszonymi pomidorami Kuskus z lazurem i winogronami Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi Kuskus z cukinią, ciecierzycą i bakłażanem Papryka faszerowana kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami Pieczarkowa z kuskusem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczony bakłażan faszerowany kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami Sadzone

Moja smaczna kuchnia
Pieczona papryka faszerowana kaszą i warzywami 83

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na wegetariańskie papryki faszerowane kaszą jaglaną, warzywami oraz serem feta, które są świetnym sposobem na wymiecenie resztek z lodówki. Do przygotowania będziemy potrzebować: - 6 średniej wielkości kolorowych papryk (czerwone są najsłodsze) Do przygotowania farszu będziemy potrzebować: - 100 g kaszy jaglanej (1 torebka) - 250 g pieczarek - 250 g zielonej fasolki szparagowej (u mnie mrożona) - kilka suszonych pomidorów(...)dodajemy sos sojowy, mieszamy i doprawiamy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy papryki. 9. Papryki układamy w naczyniu żaroodpornym, do którego wlewamy pół szklanki wody. Całość przykrywamy (można użyć folii aluminiowej) i wstawimy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 1,5 h. SMACZNEGO! :) Spróbujcie również faszerowanych cukinii z kuskusem i pieczarkami

Bez Cebuli