PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM I RYŻEM

PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM I RYŻEM

PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM I RYŻEM

Przepis na : obiad

    Papryka faszerowana mielonym mięsem, z dodatkiem ryżu, coś a'la gołąbki, tylko zamiast kapusty, mamy paprykę. Dla mnie super. Fajna odmiana dla tradycyjnych gołąbków, szczególnie w sezonie paprykowym. Inspiracją był ten przepis Składniki:   / 4 porcje - 4 papryki - 350-400g mielonego mięsa (u mnie nawet 420g- było idealnie) - 2 łyżki oliwy - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki posiekanej natki - 100g surowego ryżu (u mnie basmati) - 1 pomidor - 1 jajko (można pominąć, ja zwykle robię gołąbki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczne Zdrowe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.