papryka faszerowana - 2440 przepisów (strona:16/163)

PAPRYKA FASZEROWANA KURCZAKIEM I MOZZARELLĄ 156

Papryka to jedno z moich ulubionych warzyw,zaraz po pomidorach.Dziś propozycja papryki faszerowanej,która jest smaczna oraz świetnie wygląda.Przepisów jest mnóstwo,tutaj możemy kombinować na wszelkie sposoby wg naszego smaku i gustu.W mojej wersji papryka jest przecięta podłużnie,a środek stanowi pierś kurczaka z pomidorami i serem. Składniki:   3-4 papryki czerwone podwójny filet z kurczaka(...)uznania.Pomidory sparzyć wrzątkiem,usunąć skórkę i pokroić w kostkę. Usmażone mięso mieszamy z pomidorami ,połową mozzarelli i połową żółtego sera.Możemy doprawić czosnkiem,pieprzem,bazylią. Tak przygotowaną masą faszerujemy papryki,posypujemy resztką żółtego sera i mozzarelli,ewentualnie bazylią. Papryki pieczemy w 180stC ok 30-45 min,wszystko zależy od wielkości i grubości papryki

Niespełnione zdolności kulinarne
Sos pomidorowy ze śmietaną 188

Szczypta kwasku cytrynowego - opcjonalnie; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z błon i nasion, pokroić w drobną kostkę. Wodę (500 ml) wlać do małego garnka. Dodać pokrojoną paprykę, vegetę, liść laurowy, ziele angielskie i zagotować. Do wrzącej wody z przyprawami dodać passatę pomidorową. Wymieszać. Mąkę pszenną wymieszać z niewielką ilością zimnej wody. Powoli wlewać do gotującego się sosu(...)wymieszać. Tak zahartowaną śmietanę dodać do gotującego się sosu. Wymieszać. Zestawić z ognia. Sos doprawić solą, pieprzem, cukrem i kwaskiem cytrynowym (u mnie bez) do smaku. Podawać gorący z faszerowaną papryką, gołąbkami czy pulpetami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 850 ml sosu. Sos jest kwaskowy w smaku.  Idealnie komponuje się z faszerowaną papryką, gołąbkami

Gospodyni Miejska
Papryka nadziewana serem i cebulą 122

wyobrażam sobie faszerowania papryczki chili. Nie dość, że jest mała to jeszcze bardzo pikantna. Do faszerowania najlepsze będą okazy papryki słodkiej, które są rozmiarowo duże. Najlepsze do faszerowania będą odmiany papryki takie jak Bell czy Banana. Ja sięgnełam po paprykę czerwoną Bell. Tę odmianę dostać można jeszcze w kolorze zielonym i żółtym. Nie zapomnijcie też o konkursie, który nadal trwa(...)stopni Celsjusza na 50 minut. Upieczone papryki podawać jako przystawkę lub jako dodatek do dań mięsnych. Papryka nadziewana serem i cebulą Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując faszerowane papryki. Papryka nadziewana serem i cebulą Nie dodałam do farszu dużej ilości soli dlatego, iż ser feta jest słony i dodając więcej soli łatwo przesolić farsz. Czerwoną cebulę zastąpić możemy cebulą szalotką

mecooks
Bułeczki a'la Pizza na wiele sposobów 225

końca podobało mi się klejenie boków, które podczas pieczenia się rozwarstwiały więc tym razem postanowiłam zrobić bułki po swojemu. Z racji tego że farsz pozostał mi z przepisu na Paprykę faszerowaną  postanowiłam go wykorzystać do bułek a'la pizza. Na 2 mi zabrakło więc na szybko coś dorzuciłam co było pod ręką, wiec podaje przykładowe przepisy na farsze. Składniki(...)szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki wody 2 łyżki oleju 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Składniki na I farsz Z przepisu na Paprykę faszerowaną 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki wody Składniki na II farsz salami ogórek kiszony pomidor kukurydza konserwowa ketchup Nie pisze ile dokładnie plasterków salami, połówek plasterków pomidora itp, bo nie wiem

Piekielna Kuchnia Pati
Papryka faszerowana 160

Często nie wiemy co przygotować z mięsa mielonego. A może proste danie - faszerowana papryka . Faszerowane warzywa są ciekawym pomysłem na obiad. Farsz jest cały czas wilgotny, a dzięki pieczarkom i ryżowi danie jest sycące i nie wymaga innych dodatków. Składniki: 4 papryki 0,5 kg mięsa mielonego torebka ryżu 0,25 kg pieczarek bulion warzywny sól pieprz pół cebuli Ścinamy

Salonik smaków
Papryka faszerowana mięsem mielonym 207

Faszerowana papryka to doskonała przystawka lub lekki obiad, który na talerzu zaprezentuje się  bardzo apetycznie. Mięso, warzywa, ryż i ser - kilka prostych składników, z których wyczarujesz pyszne danie. Składniki: 2 duże czerwone papryki 250 g mięsa mielonego 5 szt. dużych pieczarek 1 ząbek czosnku 1 torebka ryżu 4 łyżki parmezanu (lub mozarelli) sól pieprz 1/2 łyżeczki słodkiej papryki(...)poukładaj papryki i całość zapiekaj (pod przykryciem) 50 min. w temp. 190°C - opcja piekarnika: góra/dół. 8. Gotowe danie wyjmij na talerz - posyp serem i posiekaną pietruszką. Faszerowaną paprykę zajadamy na ciepło z grzanką czosnkową. PS. Paprykę możesz podać z sosem - Połowę bulionu z naczynia przelej do garnuszka, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, łyżkę śmietanki 18%, 2 łyżki startego

Alutka-Gotuje
Mój ulubiony przepis na jesień - zapiekana papryka 161

ostatnie listki... i wypuszcza paczki! Ale, ale! Są też jesienne cudowne warzywa, papryki i dynie, którymi właśnie teraz można się cieszyć do woli i delektować w rożnych daniach.  Papryki faszerowane twarożkiem kanapkowo-sernikowym Mój Ulubiony to nasz jesienny faworyt. Z jednej strony kwintesencja jesieni, z drugiej wspomnienie śródziemnomorskich wakacji spędzonych w atmosferze beztroski, rozgrzanych słońcem i pachnących świeżymi ziołami(...)leniwe oczekiwanie na wyjecie pysznych gorących papryczek z piekarnika ;) Jakie tu pasują zioła? Takie jak lubicie! My robimy przegląd ogródka i bierzemy to co jeszcze jest na krzaczkach. Papryki faszerowane najlepiej oczywiście smakują na ciepło, bez dodatków, lub z porcją ryżu albo grzankami czosnkowymi. Jednak jeśli będziecie chcieli zabrać je do pracy lub szkoły - nie wahajcie się, bo nawet

SzczyptaSmaQ
Śniadaniowa papryka faszerowana z jajkiem 23

Coś innego na śniadanie tylko dla fanów papryki! Śniadaniowa papryka faszerowana z jajkiem, szpinakiem, pieczarkami i serem to niecodzienny pomysł na poranny posiłek. Fajnie wygląda, łatwo się robi i ma w sobie dużo dobroci! Dodatki możecie dowolnie zmieniać. Zasada jest prosta – usuwamy pestki z  … Artykuł Śniadaniowa papryka faszerowana z jajkiem pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Śniadaniowa papryka faszerowana z jajkiem 31

Coś innego na śniadanie tylko dla fanów papryki! Śniadaniowa papryka faszerowana z jajkiem, szpinakiem, pieczarkami i serem to niecodzienny pomysł na poranny posiłek. Fajnie wygląda, łatwo się robi i ma w sobie dużo dobroci! Dodatki możecie dowolnie zmieniać. Zasada jest prosta – usuwamy pestki z  … Artykuł Śniadaniowa papryka faszerowana z jajkiem pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Papryki faszerowane ryżem z indykiem 153

Papryki faszerowane ryżem z indykiem przygotowałam niedawno na obiad. W takiej formie mięso podałam pierwszy raz, ale już wiem, że wpisze się w nasze menu. Danie posmakowało nam wszystkim, a dziewczynki ponadto uznały, że farsz jest mistrzostwem 😀… Artykuł Papryki faszerowane ryżem z indykiem pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Papryki faszerowane ryżem z indykiem 85

Papryki faszerowane ryżem z indykiem przygotowałam niedawno na obiad. W takiej formie mięso podałam pierwszy raz, ale już wiem, że wpisze się w nasze menu. Danie posmakowało nam wszystkim, a dziewczynki ponadto uznały, że farsz jest mistrzostwem 😀… Artykuł Papryki faszerowane ryżem z indykiem pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i pieczarkami 100

Papryka faszerowana należy do moich obiadowych faworytów. Tym razem przygotowałam dla Was p rzepyszną, aromatyczną  wersję bez mięsa. do przygotowania 1 porcji potrzebujemy: - kaszę jaglaną (ja użyłam w woreczku, wykorzystałam 1/3) - kilka pieczarek - świeże zioła - koncentrat pomidorowy - 1 czerwoną paprykę - opcjonalnie ser do posypania Paprykę przekroić na dwie połówki. Oczyścić, opłukać i osuszyć. Kaszę jaglaną ugotować na sypko. Pieczarki(...)wyszorować i pokroić w cienkie plasterki. Podsmażyć na patelni bez dodatku tłuszczu. Dodać kaszę, koncentrat, zioła i całość podgrzać. Połówki papryki faszerować kaszą. Wierzch posypać ziołami. Jeżeli macie ochotę można je również posypać zółtym serem i zapiec w piekarniku! Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Grillowane papryczki nadziane mięsem, serem halloumi i świeżymi ziołami 30

pieprz 1 łyżka soku z cytryny świeża mięta i koperek PAPRYKI 500 g kolorowych mini papryczek słodkich 200 g sera halloumi 2 łyżki posiekanych ziół – świeża mięta i koperek 500 g mięsa mielonego ( u mnie mieszane, wołowo-wieprzowe) 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1 łyżka przecieru pomidorowego(...)PAPRYKI Ser halloumi ścieramy na tarce o grubych oczkach. 1 – 2 łyżki startego sera odkładamy na bok, pozostały dodajemy do mielonego mięsa. Dokładnie mieszamy z koncentratem pomidorowym, świeżymi ziołami, paprykami i kuminem w proszku. Doprawiamy solą i pieprzem. Papryki przekrawamy wzdłuż na pół, jeśli są wyjmujemy pestki. Połówki papryk faszerujemy mieszanką mięsno serową i układamy na blasze wyłożonej papierem

Tajemnice Smaku
Papryka faszerowana wątróbką pod majonezem 144

Papryka faszerowana wątróbką pod majonezem Jest to ciekawa propozycja dla amatorów podrobów. Wątróbka zapieczona z pachnącym wędzonką boczkiem , jest soczysta i pyszna . Całość ma ciekawy smak i z pewnością zaskoczy pozytywnie biesiadników . Doskonałe danie główne , jeśli jeszcze do niego podamy mizerię , to mamy kompletny obiadek . Składniki na 6 porcji : 0,5 kg drobiowej wątróbki 3 białe papryki 150 g wędzonego(...)piekarnika i pieczemy jeszcze 10 minut aż majonez się wytopi i utworzy z bułką tartą złocistą skórkę . Gotowe , serwujemy na gorąco , nie nadaje się do odgrzewania . Smacznego   Post Papryka faszerowana wątróbką pod majonezem pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży