papryka faszerowana - 2363 przepisów (strona:14/158)

Faszerowana cukinia z kurczakiem i serem 58

mięsa kurczaka. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Cukinia faszerowana warzywami i kurczakiem pieczona w piekarniku","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/nadziewana-cukinia.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/nadziewana-cukinia-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/nadziewana-cukinia-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/nadziewana-cukinia-480x270.jpg"],"description":"Cukinie faszerowane kurczakiem, papryk\u0105 i kasz\u0105 bulgur. Zapieczone w piekarniku z dodatkiem(...)direction-step-15946650515296343","image":""}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":2}} Drukuj Cukinia faszerowana warzywami i kurczakiem pieczona w piekarniku 5 od 2 osób Autor: Martyna Pietruszka Danie: Główne Trudność: Łatwe Porcje 2 porcje Przygotowanie 15 min. Gotowanie 25 min. Kalorie 135 kcal Cukinie faszerowane kurczakiem, papryką i kaszą bulgur. Zapieczone w piekarniku z dodatkiem żółtego sera. Lekkie danie obiadowe

ProstePesto.pl
Papryka faszerowana mięsem i pęczakiem z pomidorami 113

Może jeszcze 2 pudełka malin. Chłopcy tak je lubią. I jeszcze siatka ogórków. Trzeba korzystać dopóki są gruntowe. No i kilka jabłek. A i jeszcze papryka. Obiecałam M., że zrobię faszerowaną." Jak wyszłam ze sklepu zastanawiałam(...)się co mnie podkusiło, żeby sobie zrobić taki spacer. Taszcząc, ciągnąc i popychając dobrnęłam z moimi darami lata do domu i opadłam na kanapę. Decyzja zapadła. Na obiad nieskomplikowana papryka faszerowana. Niech się piecze, a ja sobie zrobię kawkę. ;) Papryka faszerowana mięsem i pęczakiem z pomidorami Składniki dla 4 osób: 5-6 różnokolorowych papryk (najlepiej wybrać takie o płaskim spodzie

Pełny talerz
Papryka faszerowana mięsem 92

szybki obiad leczo empanada gallega, hiszpański kulebiak jajecznica po węgiersku salsa chili na zimę pasta z czerwonej papryki dla leniwych konserwowe papryczki chili pieczona papryka jajecznica z czerwoną papryką Papryka faszerowana mięsem Czas przygotowania: 120 minut Składniki: 500 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 500 g mielonego mięsa  z indyka 4 łyżki suchego ryżu 2 cebule 7 papryk olej(...)kroimy. Na rozgrzanym tłuszczu na patelni szklimy ją, aż będzie miękka. W dużej misce dokładnie mieszamy mięso, ryż, cebulę i przyprawiamy. Papryki myjemy i odcinamy górną część, usuwamy nasiona. Papryki faszerujemy mięsem i przykrywamy odciętymi górnymi częściami. Układamy w żaroodpornym naczyniu i przykrywamy pokrywką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1,5 godziny

Kulinarne przygody Gatity
Wieprzowina na świąteczny obiad 104

świąteczny obiad: Boczek faszerowany mięsem mielonym 2. Schab ze śliwką 3. Schab w sosie ziołowym. Sztuka mięsa. 4. Kotlety ze schabu z farszem z boczku i papryki 5. Schab pieczony z grzybami. Schab faszerowany. 6. schab pieczony z tymiankiem . 7. Schab pieczony z boczkiem 8 Schab faszerowany podgrzybkami 9. Schab pieczony w niskiej temperaturze 10. Schab faszerowany jajecznicą 11. Schab(...)Szynka świąteczna z cytrusami i żurawiną 42. Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie 43. łopatka pieczona z oregano 44. Szaszłyki ze schabu 45. Gołąbki z ryżem i mięsem 46. Papryka faszerowana kurkami i mięsem 47. Papryka faszerowana kaszą jaglaną, mięsem i pieczarkami 48. Żeberka z młodą kapustą 49. Schab pieczony z pieprzem i majerankiem 50. Grillowane kotlety wieprzowe The post

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Papryka faszerowana mięsem, cukinią i kaszą jęczmienną 87

Dzisiaj kolejna propozycja na paprykę faszerowaną. Tym razem to papryka faszerowana mięsem, cukinią i kaszą jęczmienną. Danie idealne na obiad i imprezki. Można je bowiem przygotować wcześniej, a w odpowiedniej chwili tylko podgrzać.  Składniki: 10 małych papryk 3 duże cebule 6 ząbków czosnku oliwa 500 g mielonej karkówki 2 czubate łyżeczki majeranku 2 czubate łyżeczki oregano 1 czubata łyżeczka

Smak mojego domu
Faszerowana papryka 110

Ponad to znajdziemy w niej aż 177 mg potasu, 29 mg fosforu, 12 mg magnezu oraz 10 mg wapnia.                Dziś zaserwuję paprykę faszerowaną warzywami w stylu wege. Zachęcam do wypróbowania, jedna porcja- cała papryka, to około 271 kcal (zawartość białka to około 20 g, węglowodanów 47 g, a tłuszczy tylko(...)dlatego może być dobrym pomysłem na lekką kolację nawet po późnym treningu. Papryka faszerowana warzywami Składniki: 1 średniej wielkości papryka czerwona (około 200g); 50 g czerwonej soczewicy (suchej); woda; 75 g pieczarek; 1 mała cebula; 1 marchew; 1 łyżka przecieru pomidorowego; 1 łyżka natki pietruszki; 1 ząbek czosnku; pieprz, sól, bazylia. Zaczynamy.         Na początku opłukaną soczewicę

Życie na widelcu
Faszerowane papryki z mięsem i ryżem 133

Faszerowana papryka jest jednym z ulubionych przysmaków mojej rodzinki! Faszerowana mięsem … ryżem i dodatkiem aromatycznych przypraw czy też innych warzyw sprawdza się nie tylko na obiedzie , ale i rodzinnych przyjęciach. Syci na długie godziny i zachwyca podniebienia! Faszerowana papryka jest obowiązkowym daniem co roku w sezonie! SKŁADNIKI: - czerwona papryka – 2 szt - ugotowany ryż – 1 szkl - poszatkowana kapusta

Ostra na Słodko
Poniedziałkowy "fit" - papryki faszerowane 126

Póki jeszcze papryka świeża jest w dobrej cenie postanowiłam zrobić papryki faszerowane trochę takim jakby gołąbkowym farszem, bo ryżem i mięsem mielonym. Aby danie było jak najbardziej fit wybierzmy jak najchudsze mięso mielone np z indyka i ryż brązowy. Papryki wybierajmy duże i w ulubionych kolorach. Papryki faszerowane SKŁADNIKI: 3 papryki 250 g mięsa mielonego z indyka 100 g ryżu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Papryka faszerowana mięsem i ryżem 94

Sezon na papryki w pełni, wiec trzeba z niego korzystać. Dziś proponuje Wam pieczone papryki, faszerowane mięsem i ryżem. Smacznego! :)    Papryka faszerowana mięsem i ryżem Składniki: 5 papryk 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 woreczek ugotowanego ryżu 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka pikantnego ketchupu sól pieprz zioła prowansalskie papryka ostra/s

Smaki Natalii
Faszerowane papryki 146

Faszerowane papryki to żadna nowość. Główny składnik farszu to zazwyczaj ryż, a warzywa stanowią dopełnienie. Ta wersja jest odwrotna: ryż jest dodatkiem, a bazą farszu starta cukinia, marchew oraz cebula. Najważniejszą rolę jednak odgrywa bogactwo przypraw: czosnek, świeży imbir, papryczka chili, gałka muszkatołowa, kolendra… to one sprawiają, że stare i dobrze znane faszerowane papryki nabierają niecodziennego charakteru. Zanim się

Roślinna - blog wegański
Papryka faszerowana ryżem i migdałami 87

Przedstawiam Wam kolejny ciekawy pomysł na faszerowane warzywa. Tym razem przygotowałam paprykę faszerowaną ryżem i migdałami. Przepis pochodzi z kuchni greckiej - dodatek rodzynek sprawia, że farsz jest delikatnie słodki, co jest cechą charakterystyczną kuchni tej części świata. Gdy tylko zobaczyłam ten przepis od razu postanowiłam go wypróbować. Nie przypuszczałam, że połączenie ryżu z migdałami i rodzynkami może być takie pyszne(...)Przepis przygotowałam do akcji wspólnego gotowania, której tematem była papryka przygotowana na sposób śródziemnomorski. Zajrzyjcie do dziewczyn i zobaczcie jak one przygotowały paprykę w stylu śródziemnomorskim: Ania , Mopsik , Zuzia . Papryka faszerowana ryżem i migdałami Składniki: 1 duży i dojrzały pomidor 3 różnokolorowe papryki* 1 większa cebula 2 ząbki czosnku 50g mielonych migdałów** + 3 łyżki 80g ryżu garść świeżej mięty garść

Codzienne Gotowanie
Papryki faszerowane 112

wydobywa się mój głos, a nie jakiegoś pijaka ;) Obym w końcu wyszła na prostą. Z racji siedzenia w domu nie upiekłam ciasta, ale zmotywowana odwiedzinami Ł. zrobiłam obiad. Faszerowane papryki marzyły mi się od dawna, ale ciągle nie było kiedy. W końcu się udało i chociaż Ł. nie przepada za papryką, zjadł ze smakiem :) Wyszły naprawdę smaczne, kolorowe, wypełnione obfito(...)farszem. Polecam :) Papryki faszerowane   Składniki: 6 papryk 200g ryżu 500g mięsa mielonego z indyka puszka kukurydzy puszka fasoli czerwonej 2 cebulki dymki 1 ząbek czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 100g sera żółtego (u mnie gołda w plastrach) papryka słodka, papryka ostra, curry, przyprawa do mięsa mielonego Prymat Przygotowanie: Marynujemy mięso, wsypujemy do smaku po łyżeczce lub półtora (w zależności

Brulion spadochroniarza
Papryki faszerowane z tofu 61

Moja propozycja na dnie dla wegetarian. Zrobiła je moja synowa, smakowało wybornie. Przygotowanie ryżu – do wrzącej, osolonej wody wsypać ryż i gotować do momentu aż

Kuchnia Pokoleń
Zrazy wołowe – roladki śląskie 174

sosie z zielonego pieprzu Polędwiczki to jedne z moich ulubionych rodzajów mięs. Są de... Makaron z sosem cytrynowym Makaron z sosem cytrynowym to danie z kuchni włoskiej, którą... Papryka faszerowana komosą ryżową Papryka faszerowana komosą ryżową to idealne jarskie danie. ... Tajemnice wołowiny "Panie, moja wołowina jest najświeższa - ta krówka jesz... Post Zrazy wołowe – roladki śląskie pochodzi z bloga

Poezja smaku
Wegańskie fszerowane papryki z tofu 28

Wiosenne faszerowane papryki z tofu to idealny pomysł na zdrowy obiad wypełniony dosłownie po brzegi zdrowymi składnikami. Do moich papryk użyłam gotowego szybkiego dania Yummity, które ma prosty, wegański i bezglutenowy skład! A skład składem... Ale jakie to dobre! Super doprawione. Śmiało sprawdzi się jako samodzielne danie bo po to ten produkt został stworzony jednak można też wykorzystać(...)wiele różnych sposobów, np. użyć do faszerowana papryk. WSKAZÓWKI: Do tego dania sprawdzi się idealnie szybkie danie Yummity Smak Afryki, ale również pasować będzie Yummity Smak Orientu oraz Yummity Smak Peru. W ten sam sposób możesz faszerować również bakłażany oraz giga pieczarki dostępne w sezonie grillowym. Zamiast tofu wędzonego możesz użyć również wersji naturalnej i dodać odrobinę papryki wędzonej

Czarnawisienka