papryka faszerowana - 2440 przepisów (strona:14/163)

Wegańskie fszerowane papryki z tofu 51

Wiosenne faszerowane papryki z tofu to idealny pomysł na zdrowy obiad wypełniony dosłownie po brzegi zdrowymi składnikami. Do moich papryk użyłam gotowego szybkiego dania Yummity, które ma prosty, wegański i bezglutenowy skład! A skład składem... Ale jakie to dobre! Super doprawione. Śmiało sprawdzi się jako samodzielne danie bo po to ten produkt został stworzony jednak można też wykorzystać(...)wiele różnych sposobów, np. użyć do faszerowana papryk. WSKAZÓWKI: Do tego dania sprawdzi się idealnie szybkie danie Yummity Smak Afryki, ale również pasować będzie Yummity Smak Orientu oraz Yummity Smak Peru. W ten sam sposób możesz faszerować również bakłażany oraz giga pieczarki dostępne w sezonie grillowym. Zamiast tofu wędzonego możesz użyć również wersji naturalnej i dodać odrobinę papryki wędzonej

Czarnawisienka
Papryki faszerowane ciecierzycą 50

lubi. Jedną z takich rzeczy jest właśnie ciecierzyca. Faszerowane papryki w ten sposób, powiem Wam szczerze, lepsze były nawet dopiero na drugi dzień. Polecam także trochę bardziej podpiec ciecierzycę. No naprawdę bomba. I wiadomo, papryka idealnie się sprawdza w połączeniu z czosnkiem, cebulą, kminem i kolendrą. Składniki: 2 średnie papryki 1,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)gotujemy. Jeżeli sos będzie za gęsty, możecie dolać trochę wody. Papryki kroimy na pół i faszerujemy ciecierzycą. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach, do miękkości papryk. Posypujemy świeżymy ziołami. Artykuł Papryki faszerowane ciecierzycą pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 140

  Składniki: 6 średnich czerwonych i/lub żółtych papryk; 200 g białego ryżu; 300 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 6 dużych pieczarek; 1 duża

Gospodyni Miejska
Co można zrobić z udka kurczaka na szybko? 25 pomysłów na tani obiad z kurczaka! 29

sosie koperkowym fit. – udka kurczaka smażone w sosie , Udka są smażone na patelni , duszone w sosie podane z tartą świeżą marchewką. – kotlety siekane z kurczaka z papryką, – stripsy z kurczaka w panierce kukurydzianej – kotlety panierowane , kotlety przygotowane z udek kurczaka tak jak tradycyjne kotlety schabowe. – Gulasz z kurczaka z groszkiem i marchewką – Kurczak(...)Grillowany kotlet z kurczaka z pieczarkami, kalafiorem i pomidorami. – smażone kotleciki z kurczaka i cukinii – Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką. – faszerowane ćwiartki kurczaka z pieczarkami. – klops drobiowy faszerowany papryką – Szaszłyki z kurczaka i warzyw – Kurczak pieczony w ziołach prowansalskich – Kurczak w sosie czosnkowym – Kotlet pożarski light z piekarnika – Kotlety

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Papryka faszerowana 87

sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Faszerowana papryka to szybkie i pyszne danie, które można przygotować dosłownie w 20 minut + 30 minut gotowania. Potrzebne składniki: 4 duże papryki 30 dag mielonej wieprzowiny (najlepiej szynki), można zastąpić dowolnym(...)białe włókna. Usmażone mięso wymieszać z gorącym ryżem. Wszystko lekko przestudzić i doprawić solą, pieprzem i chili – według uznania.   Gotowym farszem wypełnić papryki i przykryć „pokrywkami”.   Faszerowane papryki układać ściśle w dużym garnku o grubym dnie i zalać bulionem (tak aby były zanurzone do ok. 1/3 wysokości). Gotować na małym ogniu ok. 30. Min. Gotowe papryki można posypać

Gotujemy i jemy
Papryka w kuchni. Jak wykorzystać paprykę? 91

lekarstw. Papryka surowa i marynowana Smakosze papryki spożywają ją surową, ale na pewno nie trafi w gusta każdego. Jeśli mamy ją w większych ilościach możemy zamarynować. Papryka ze słoika też może trafić na nasze kanapki, bądź też do sałatki, gdzie polecam poszukać przepis na sałatkę z zupek chińskich, właśnie z dodatkiem ogórków konserwowanych i marynowanej papryki. Papryka faszerowana mięsem mielonym(...)Innym sposobem na wykorzystanie papryki w kuchni są popularne papryki faszerowane mięsem mielonym. Może ktoś robił faszerowane cukinie to robimy to w podobny sposób. Wydrążone papryki nadziewamy mięsem mielonym, doprawionym i zmieszanym z ugotowanym ryżem, a następnie zapiekamy w piekarniku. Świetnie kosztować papryki z sosem pomidorowym lub pieczarkowym. Leczo Najsmaczniejszym jak dla mnie pomysłem na obiad jest leczo, które można

sierotka maRysia w kuchni
Faszerowana papryka 149

zrobienia faszerowanej papryki zbierałam się pół roku. Zwykle faszeruje się ją mięsem mielonym z dodatkiem warzyw, ale nie tego szukałam. W końcu postanowiłam zamienić mięso na kaszę gryczaną i ostro przyprawić. Wyszło przepysznie! Składniki (4 porcje) 2 papryki czerwone 1 mała cebula 1 marchewka 100 g kaszy gryczanej 1 łyżeczka ziół prowansalskich ½ łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka sosu sojowego(...)farsz jeszcze przez kilka minut. Połówki papryk dokładnie wypełniamy farszem. Papryki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez ok. 40 minut. Faszerowaną paprykę można podawać jako przekąskę lub dodatek do dania głównego. Czerwona papryka to skarbnica witamin i składników odżywczych. Zawiera błonnik, witaminę C, z grupy B, rutynę i beta-karoten. Zwalnia

My Chcemy Jeść
Pieczona papryka faszerowana kuskusem 112

Kolejna dawka kaszanych specjałów – tym razem papryka faszerowana kuskusem Składniki: - 1/3 szklanki kaszy kuskus (ok.70g) - 1/3 szklanki wody - 2 duże papryki - 1 pierś z kurcza1 łyżka posiekanej natki pietruszki - 8 pomidorków koktajlowych - 8 kosteczek sera feta - 2 łyżki oliwy - sól, pieprz Porcja na 2 osoby. Najpierw przekrawamy papryki na połówki i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Następnie papryki lekko smarujemy(...)oliwę, przyprawiamy solą i pieprzem a następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, pomidorki pokrojone na połówki oraz fetę pokrojoną w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie i delikatnie mieszamy. Teraz wyciągamy paprykę i faszerujemy ją kuskusem i wkładamy jeszcze na 10 minut do piekarnika. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Faszerowana Papryka 151

Dzisiaj mam dla was przepis na Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem. Kolorowa propozycja która może być samodzielnym daniem lub przystawką. Uwielbiam takie papryki jeść zarówno na obiad jak i na kolację (generalnie lubię kolacje na ciepło a wy?). To taka klasyczna wersja która każdemu (oprócz wegetarian) przypadnie do gustu. Papryka jest bogatym źródłem witaminy C a także(...)się skóry. Papryka żółta i czerwona zawiera 4 razy więcej witaminy C niż cytryna. Spożywanie tego warzywa pomaga obniżyć ciśnienie krwi oraz chroni nasz organizm przed chorobami układu krążenia. Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem • 6 papryk • 1 szklanka ryżu Basmati • 2 szklanki wody • 500 g mięsa mielonego • 2 średnie cebule • 1 łyżka masła • 1 łyżka oleju • 1 marchewka

W kuchennej krainie
Papryka faszerowana kuskusem, mięsem mielonym, serem feta 41

Papryka faszerowana       Składniki na 35porcji: kasza kuskus 4op papryka 40szt mięso mielone ok 2kg ser feta 4szt cebula 5szt sos boloński 2szt czosnek 5 ząbków sól i pieprz do smaku Wykonanie: Paprykę dokładnie umyłyśmy, górę odkroiłyśmy tworząc coś na kształt pokrywki, usunęłyśmy nasiona. Tak przygotowana papryka czekała na farsz. W garnku ugotowałyśmy kaszę kuskus zgodnie z instrukcją(...)patelni podsmażyłyśmy cebulkę z czosnkiem oraz mięsem mielonym, dodałyśmy przyprawy. Część papryki pokroiłyśmy w drobną kostkę i również chwilkę podsmażałyśmy do miękkości. W dużej misce umieściłyśmy kaszę, mięso z cebulką, sos boloński, pokrojoną paprykę oraz 3/4 pokrojonego sera feta. Doprawiłyśmy do smaku i przystąpiłyśmy do faszerowania papryk. Przed przykryciem całości górą papryki farsz posypałyśmy resztą sera, przykryłyśmy. Zalecamy piec przez

Sprawni w smaku
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną i mięsem 55

Dziś zapraszam po przepis na pyszną, sycąca paprykę faszerowaną  kaszą jęczmienną i mięsem. Tym razem papryki nie piekłam, a udusiłam w wodzie.  To taka alternatywa dla pieczonych papryk faszerowanych. Dodatkowo wykorzystałam mięso z rosołu,  które świetnie się tu sprawdziło. Składniki: 6 zielonych papryk 650 g mięsa gotowanego(może być z rosołu) 200 g kaszy jęczmiennej 2 cebule

magiczna kuchnia Kasi
Faszerowana papryka wg Aleex 133

Druga połowa października to ostatni moment, aby w kuchni wykorzystać świeżą paprykę. Leczo, potrawki i inne tradycyjne dania tym razem sobie odpuściłam. Zrobiłam dla nas paprykę faszerowaną mięsem – bardzo pożywną i bardzo, bardzo smaczną. Nadzienie jest tradycyjne, ale daje mnóstwo możliwości do wprowadzania modyfikacji. Możecie je zmieniać dowolnie – tak, jak Wam się podoba. Natomiast papryka pieczona w piekarniku jest soczysta(...)można przygotować wcześniej. Wówczas należy je przykryć folią i wstawić do lodówki. 5. Papryki umyć, osuszyć. 6. Odkroić „czapeczki” i wydrążyć, usuwając nasiona. 7. Każdą wydrążoną paprykę posolić. 8. Papryki faszerować mięsną masą. 9. Przykryć każdą paprykę odciętą czapeczką. Włożyć do naczynia żaroodpornego, na dno którego trzeba wlać pozostałe 2 łyżki bulionu. 10. Papryki wstawić do piekarnika nagrzanego

W mojej kuchni
Papryka faszerowana mięsem mielonym 118

Papryki faszerowane to świetna propozycja dla dzieciaków. Są efektowne, łatwe w przygotowaniu i tanie. Doskonale sprawdzą się nie tyko na obiad, ale i na kolację. By je przyrządzić będziecie potrzebować tylko jednego garnka i 15 minut, by przygotować papryki i mięso. Później papryki robią się już praktycznie same. 0,5 kg mięsa mielonego 6 średnich papryk 100 g ryżu(...)przez około 35 – 40 minut. Pod koniec gotowania mieszamy 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego w niewielkiej ilości wody i dodajemy do garnka z paprykami. Zagotowujemy po raz ostatni. Gotowe. Faszerowane papryki świetnie smakują z ziemniakami lub z chlebem

Dieta bez mleka
Papryka faszerowana mięsem i ryżem 89

Wśród jesiennych dań, które obowiązkowo muszę przygotować w sezonie, jest papryka faszerowana mięsem i ryżem. Danie z kategorii jednogarnkowych, proste w przygotowaniu i bardzo smakowite. Do przygotowania lepiej wybrać paprykę średniej wielkości. Zazwyczaj nadziewam je mielonym mięsem z ryżem, ale tym razem do mięsa dodałam jeszcze kapustę, więc wyszła papryka a'la leniwe gołąbki . Można ją dusić w pomidorowym sosie(...)można również zapiec w piekarniku. Oba sposoby gwarantują, że danie zniknie z talerza w mig:) Papryka faszerowana mięsem i ryżem Składniki: ok 15-20 sztuk czerwonej papryki średniej wielkości  500g mięsa mielonego 500g kapusty (ćwiartka niedużej główki) 1 cebula 100g ryżu (np. do risotto albo do gołąbków) 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka

Obiad gotowy
Papryka faszerowana kaszą orkiszową i tuńczykiem 137

Bardzo dawno nie było faszerowanej papryki. Tym razem z kaszą orkiszową, tuńczykiem, do tego starta na tarce dynia, oliwki zielone i suszone pomidory. Całość posypana żółtym serem i zapieczona. Uwielbiam faszerowaną paprykę, tak samo jak cukinię. Można nadziać czym się lubi, zapiec i obiadek gotowy :-) Miłego dnia :-) Składniki: 4 papryki czerwone 100 g kaszy orkiszowej 1 puszka tuńczyka w sosie

kruche babeczki